20/7/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι καλλιτέχνες για το φετινό Mercury Prize, το βραβείο που απονέμεται στο καλύτερο άλμπουμ βρετανού καλλιτέχνη – συγκροτήματος για τη δισκογραφική περίοδο που τελείωσε. Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ της χρονιάς, έγινε από το The Hospital Club στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου και καλύφθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας των βραβείων στο facebook.

Ποιος θα το κερδίσει;

Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, οι υποψήφιοι προέρχονται από διαφορετικά μουσικά είδη και αντικατοπτρίζουν την βρετανική καλλιτεχνική μουσική δημιουργία στην καλύτερη μορφή της.

Στις υποψηφιότητες ξεχωρίζουν η Adele με το “21”, το δεύτερο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, το συγκρότημα που είχε κερδίσει το βραβείο το 2008, δηλαδή οι Elbow με το “Build A Rocket Boys!”, η PJ Harvey με το “Let England Shake” και ο Tinie Tempah που έκανε τεράστια επιτυχία με το άλμπουμ “Disc-Overy”.

Στις άλλες υποψηφιότητες βρίσκουμε τους Metronomy με το “The English Riviera”, τους Everything Everything με το “Man Alive”, την Anna Calvi με το ομώνυμο άλμπουμ στο οποίο συμμετέχει και ο Brian Eno και τη Katy B που έκανε αίσθηση με το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “On A Mission”.

Την δωδεκάδα των υποψήφιων άλμπουμ συμπληρώνουν ο 22χρονος James Blake με το πρώτο του άλμπουμ που φέρει το όνομά του, οι King Creosote και Jon Hopkins με το “Diamond Mine”, ο Ghostpoet, κατά κόσμον Obaro Ejimiwe, με το “Peanut Butter Blues & Melancholy Jam” και ο πιανίστας Gwilym Simcock με το “Good Days at Schloss Elmau”.

Η απονομή του βραβείου Mercury θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο και θα μεταδοθεί ζωντανά από το BBC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here