ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Legend (12/2010)

Ο Αδριανός Νόνης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε με τη μελέτη κιθάρας υπό την επίβλεψη του Μιχάλη Παγίδα. Στο Ναύπλιο έφτιαξε το πρώτο του τοπικό συγκρότημα και στην πορεία ακολούθησαν αρκετά ακόμα σχήματα σε ροκ, μπλουζ, φανκ και τζαζ ύφος, με ποιο γνωστό τους ΑΝΙΜΑ. Έχει συμμετάσχει δύο φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, έχει γράψει αρκετά τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, έχει επιμεληθεί την μουσική σε θεατρικά έργα, διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα και ασχολείται με την επιμέλεια παραγωγής και την ενορχήστρωση. Συγχρόνως συνεργάζεται στενά με την Εύα Λουκάτου, την ομάδα Φ και τους backup σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις.

Η μουσική του Αδριανού αντικατοπτρίζει την ξεχωριστή του αισθητική και την αισιόδοξη ματιά του στα πράγματα, χωρίς να μπαίνει σε πλαίσια και αποφεύγοντας τις κατηγοριοποιήσεις. Το «Χαμογελάω» που κυκλοφορεί από τη Legend είναι το πρώτο του προσωπικό cd  και αποτελείται από 12 τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία υπογράφει ο ίδιος. Ένα τραγούδι έχει γράψει ο Χρήστος Κακουριώτης, ενώ στιχουργικά στο άλμπουμ συμμετέχουν οι: Χρήστος Δημητριάδης, Νικόλ Κατσάνη, Δημήτρης Παπαθανασίου και Κώστας Ρώτους. Το τραγούδι «Στο όνειρο» ερμηνεύει η Ελένη Νόνη.

Στο cd περιλαμβάνονται και 2 ιδιαίτερες διασκευές-έκπληξη στα τραγούδια: «Που ’σαι Θανάση» του Γιώργου Ζαμπέτα σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη και «Ένα τραγούδι απ’ το Αλγέρι» του Απόστολου Καλδάρα.

Ο Αδριανός Νόνης σημειώνει: «Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μουσική οικογένεια. Μέσα απ’ τη μουσική ονειρεύτηκα τον κόσμο και ερωτεύτηκα τη ζωή… Με τα ηχοχρώματα να ποικίλουν καθώς και τα μουσικά όργανα των συγγενών, αντιλήφθηκα πολύ μικρός ότι η μουσική είναι μία. Έκτοτε προσπαθώ να γεφυρώσω τα ακούσματα που έχω από τα παιδικά μου χρόνια ως το σήμερα, με τρόπο τέτοιο που να μην προσβάλει ούτε την αισθητική ούτε την νοημοσύνη των ακροατών μου, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό. Έμπνευση για μένα είναι η ειλικρινής προσέγγιση της εσωτερικότητάς μου σε συνδυασμό με την εύστοχη περιγραφή του περιβάλλοντος που “αυθαίρετα” ονομάζω πραγματικότητα…

Ο πρώτος μου «προσωπικός» δίσκος, λένε σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις… και αναρωτιέμαι πόσο προσωπικός μπορεί να είναι ένας δίσκος, όταν γι’ αυτόν έχουν δουλέψει τόσοι άνθρωποι! Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την «προσωπική» μας δουλειά με κάθε τρόπο!»

Το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ «Χαμογελάω» είναι αυτό που ήδη ξεχωρίζει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Ζωή Σεμερτζίδου – zoi_semertzidou@musiccorner.gr

Μετά από αρκετές  ζωντανές μουσικές εμφανίσεις αλλά και από δύο συμμετοχές στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ο Ανδριανός Νόνης κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Χαμογελάω“. Γνώστης της μουσικής και με προϋπηρεσία σε μουσικές και στιχουργικές δημιουργίες για τον καλλιτεχνικό αλλά και θεατρικό χώρο ο Ανδριανός Νόνης μας παρουσιάζει ένα δίσκο με 12 ρυθμικά τραγούδια, ιδιαιτέρως προσεγμένα στιχουργικά, που κινούνται στο προσωπικό μουσικό ύφος του τραγουδιστή.

Πρώτο κομμάτι είναι το ομώνυμο του δίσκου, το “Χαμογελάω” σε στίχους και μουσική του ίδιου, το οποίο μας προϊδεάζει για το στυλ και το ύφος της δουλειάς. Με ρυθμό που θυμίζει κάτι από τζαζ και funk ακολουθούν τα υπόλοιπα κομμάτια με τη στιχουργική συμβολή των Χρήστου Δημητριάδη, Νικόλ Κατσάνη, Δημήτρη Παπαθανασίου και Κώστα Ρώτους. Απουσιάζουν ερωτικές μπαλάντες (αυτές που μιλάνε για τον δυνατό έρωτα και τα σχετικά!), ωστόσο η μελωδικότητα είναι έντονη στα τραγούδια, χάρις στη ποικιλία πνευστών, κοντραμπάσο αλλά και ακορντεόν, που ξεχωρίζουν στις ενορχηστρώσεις. Λίγο μετά τα μισά του δίσκου θα ακούσουμε τα “Αν δεις”, “Ο τοίχος”, “Η γραμμή” και το “Στο όνειρο” (το οποίο ερμηνεύει η Ελένη Νόνη), τραγούδια πιο δυνατά σε σχέση με τα προηγούμενα, που δίνουν μια πιο έντονη διάθεση. Ευχάριστες διασκευές σε γνωστά παλιά τραγούδια όπως του Γιώργου Ζαμπέτα “Που ‘σαι Θανάση” και του Απόστολου Καλδάρα “Ένα τραγούδι απ’ το Αλγέρι” συμπληρώνουν και αποτελούν τις εκπλήξεις του δίσκου!

Αξιόλογη προσπάθεια από ένα νεαρό τραγουδοποιό. Αν και πρωτοεμφανιζόμενος δισκογραφικά, τολμάει να παρουσιάσει ένα πολύ προσωπικό ύφος και μας προκαλεί να εξερευνήσουμε τις δημιουργίες του. Αναμφισβήτητα ταλαντούχος και ως τραγουδιστής και ως συνθέτης…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Χαμογελάω
02. Χαμένοι στο διάστημα
03. Για λίγο
04. Σαν μετανάστης
05. Μέρες
06. Ξένος στην πόλη
07. Αν δεις
08. Ένα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι
09. Που ‘σαι Θανάση
10. Ο τοίχος
11. Στο όνειρο
12. Η γραμμή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here