15/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Κατηγορίες για αντιγραφή αντιμετωπίζει η Lady Gaga, …LG χάριν συντομίας! Οι κατηγορίες αφορούν στο νέο της single, “Born This Way”, για το οποίο από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, ακούστηκαν αιτιάσεις ότι μοιάζει πολύ με το “Express Yourself” της Madonna. Η LG, αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν τα σχόλια προχώρησε σε μια δήλωση με την οποία απέρριψε τις αιτιάσεις και ισχυρίστηκε ότι η Madonna επικοινώνησε μαζί της για να δηλώσει την υποστήριξή της στη νέα της δουλειά.

Ωστόσο, οι «νέες» κατηγορίες δεν προέρχονται από την βασίλισσα της ποπ, αλλά από δύο μουσικούς παραγωγούς που ισχυρίζονται ότι το “Born This Way” έχει πολλές ομοιότητες με ένα τραγούδι που έγραψαν για ένα γυναικείο κορεατικό συγκρότημα. Το δίδυμο E-Tribe, που ασχολείται με μουσικές παραγωγές, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει έρευνα για τις ομοιότητες που παρουσιάζει το τραγούδι της LG με το “Be Happy” που έγραψαν για το συγκρότημα SNSD. Κάποιος σήμερα μας είπε ότι το τραγούδι της Lady Gaga είναι αντιγραφή του “Be Happy” των SNSD. Το άκουσα και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες στα δύο κομμάτια”, ανέφερε εκπρόσωπος των E-Tribe.

Η ροή του τραγουδιού, η ενορχήστρωση, είναι πραγματικά ίδια. Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με τη δισκογραφική εταιρεία της Lady Gaga για να αναζητήσω περισσότερες πληροφορίες”, ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

Μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, η Lady Gaga δεν είχε εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το θέμα! Πάντως το clip των SNSD έχει κερδίσει πολλές χιλιάδες views στο youtube μετά από όλο αυτό!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here