Ο Δαυίδ Ναχμίας, ο συνθέτης που τα τελευταία χρόνια, ύστερα από συστηματική μελέτη, ξαναέφερε στην επιφάνεια και αναβίωσε όλα τα μουσικά χρυσά δημιουργήματα του τόπου μας από τον προηγούμενο αιώνα, επιμελείται και παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο θέατρο Αριστοτέλειο, ένα ανεπανάληπτο μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Από τον Αττίκ στον Γούναρη».

Μια πλούσια μουσική περιδιάβαση, για να μαθαίνουν οι νεότεροι αλλά και για να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι. Ένα μουσικό ταξίδι σ’ έναν αλλιώτικο ελληνικό γαλαξία, όπου οι άνθρωποι τραγούδαγαν μέσα απ’ την ψυχή τους για τον έρωτα και την αγάπη, για τους καημούς και τις πίκρες τους, για τη νιότη και τα χρόνια που δεν γυρίζουν ξανά ποτέ πίσω.

Από τον Αττίκ… τον συνθέτη που σφράγισε μουσικά τον τόπο μας από το 1901, στον Νίκο Γούναρη που, παρ’ όλο τον μικρό χρονικά βίο του, άφησε το δικό του μουσικό στίγμα και σφράγισε στην έξοδό του τον κύκλο αυτής της «τραγουδοεποχής», το 1965.

Ο Εικοστός Αιώνας, είναι μια αστείρευτη πηγή αριστουργηματικών τραγουδιών, που γράφτηκαν για νέους που δεν σκόπευαν ποτέ να γεράσουν… Εκεί βρίσκεται να μας περιμένει πάντα υπομονετικά ο Σουγιούλ, ο Γιαννίδης, ο Σακελλάριος, η Βέμπο, η Δανάη, η Μαίρη Λω κι η Στέλλα Γκρέκα. Ο Χρήστος Χαιρόπουλος, ο Τραϊφόρος, ο Πολυμέρης και ο Μαρούδας για να τραγουδήσουν για τον κόσμο που άλλαξε, για δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες… το πόσο λυπάμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα, για το παρηγορητικό κρασάκι, τη σπαραχτική έκκληση… ας ερχόσουν για λίγο κι ας χανόσουν μετά… κι εκατοντάδες ακόμα λατρεμένα τραγούδια, που συνθέτουν το απέραντα καλοσυνάτο σάουντρακ της ψυχής μας.

Η Θεσσαλονίκη υποδεχόταν τότε με ανοιχτή αγκαλιά κάθε έναν απ’ τους καλλιτέχνες εκείνου του καιρού ξεχωριστά. Στις 12 Ιουνίου του 2019 όμως, τους υποδέχεται όλους μαζί σε μία και μοναδική παράσταση, που κανείς ποτέ δεν θα ξεχάσει, στον ίδιο χώρο που τους φιλοξενούσε τότε… το Αριστοτέλειον Θέατρο.

Δύο μοναδικοί ερμηνευτές, ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα τραγουδούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής. Μαζί τους η Θεσσαλονικιά Χριστίνα Σαμαρά στο ρετρό ντεμπούτο της. Κοντά τους και ο Δαυίδ Ναχμίας που θα τους συνοδέψει σε αυτό το ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι στο πιάνο.

Επιμέλεια προγράμματος: Δαυίδ Ναχμίας
Οργάνωση Παραγωγής: Αργύρης Ναστόπουλος

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019
Στις 21:00

Θέατρο Αριστοτέλειον
Θεσσαλονίκη

Τιμές εισιτηρίων:
A΄ Ζώνη: 15 ευρώ
B΄ Ζώνη: 13 ευρώ
Εξώστης: 10 ευρώ, φοιτητικό / ανεργίας: 8 ευρώ

Προπώληση: viva.gr και στο 11876

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here