Η πάντα δραστήρια Καμεράτα, εγκαινιάζει τη νέα χρονιά, με δύο ξεχωριστές συναυλίες, που φανερώνουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα της.

Στις 18 Ιανουαρίου (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνίαθα παρουσιάσει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, δύο από τα πιο εντυπωσιακά έργα της μπαρόκ μουσικής, τη «Μουσική των νερών» και τα «Βασιλικά πυροτεχνήματα του Χέντελ. Πρόκειται για δύο θρυλικά και πολυαγαπημένα έργα του Χέντελ, που σημάδεψαν με το μεγαλείο τους τη μουσική του 18ου αι. Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Γιώργος Πέτρου.

haendel_tribute_afisa_2015_01_01

Λίγες μέρες μετά, στις 30 Ιανουαρίου, θα επαναλάβει την πολύ πετυχημένη καλοκαιρινή συναυλία The Beatles tribute project, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αποδοχή στην πρώτη της παρουσίαση το καλοκαίρι στο Ηρώδειο.

beatles_tribute_afisa_2015_01_01

Οι Beatles, ιδιοφυείς μουσικοί που υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, άφησαν πίσω τους κλασικά τραγούδια που διατηρούν τη φρεσκάδα τους ακόμα και σήμερα.

Τα πιο γνωστά τραγούδια των Beatles παρουσιάζονται από την Καμεράτα σε μουσική διεύθυνση του γνωστού συνθέτη Νίκου Πλατύραχου που μέσα από τις ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις που έκανε  διατηρεί το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών εμπλουτίζοντας τα με το μεγαλείο του συμφωνικού ήχου.

To ρόλο των τεσσάρων “Σκαθαριών” αναλαμβάνουν οι Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης, juststeve, ενώ special guest θα είναι οι ΜΕΛΙSSES 

Λίγα λόγια για τα έργα του Χέντελ:
Η “Μουσική των Νερών” γράφτηκε το 1717 για μια εκκεντρική “βαρκάδα” του Βασιλιά Γεωργίου Α΄στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου. Πάνω από 50 μουσικοί πάνω σε μια πλωτή σκηνή, έπαιξαν το έργο τρεις φορές μετά από την ενθουσιώδη αντίδραση του Βασιλιά.

Η “Μουσική για τα βασιλικά πυροτεχνήματα” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Green Park του Λονδίνου το 1749. Ενας μεγαλειώδης χορός πυροτεχνημάτων και η μοναδική μουσική του Χέντελ προκάλεσαν την κοσμοσυρροή 12.000 ατόμων (με εισητήριο!!!) και έκαναν την κυκλοφορία της πόλης να σταματήσει για πάνω από πέντε ώρες,

Η Καμεράτα διακεκριμένη διεθνώς ως ερμηνεύτρια της μουσικής του Χέντελ, καλοσωρίζει το νέο έτος, παρουσιάζοντας τα δύο αυτά αριστουργήματα μέσα από τους μαγευτικούς ήχους των οργάνων εποχής που την έκαναν γνωστή ανά τον κόσμο.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών:
Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Τηλ. 210 7282333

18 & 30 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 6,5
Πολύτεκνοι, 65+: € 8,5
Ζώνη Γ: € 11
Ζώνη Β: € 20
Ζώνη Α: € 28
Διακεκριμένη Ζώνη: € 40

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here