Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος, κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι “Πέρα από τα γνώριμα” σε στίχους και μουσική του ίδιου. Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε πολύ προτού φανούν στον ορίζοντα τα σύννεφα του κορωνοϊού, αλλά με ένα παράξενο τρόπο, συνδέεται με όσα πρωτόγνωρα ζούμε όλοι μας, το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος ο Απόστολος Ρίζος λέει για αυτό το τραγούδι:
Ξυπνάς ένα πρωί και ανακαλύπτεις ότι από τα όνειρά σου, λείπει το Όνειρο.
Όλα γύρω σου φαίνονται γνώριμα, αλλά δεν είναι πλέον οικεία. Η ζωή σου, μοιάζει με κολάζ – κομμάτια μιας άγνωστης πόλης. Και τότε, αναζητάς ένα βλέμμα για να κρατηθείς. Ένα δρόμο που ίσως σε οδηγήσει ξανά στον εαυτό σου.
Το ”Πέρα από τα Γνώριμα” όμως, δεν είναι ένα τραγούδι για τα χαμένα όνειρα, αλλά για αυτά που θα κερδηθούν ξανά“.

Το video clip, βασίστηκε σε ένα εικαστικό έργο, φωτογραφικό κολάζ του διακεκριμένου καλλιτέχνη και πρεσβευτή της κουλτούρας του Βερολίνου, Tim Roeloffs με την ευγενική παραχώρηση του. Εικόνες από διάφορες πόλεις και πολιτισμούς, ακόμη και από την Ελλάδα, αλληγορικά στιγμιότυπα και οπτικοί συμβολισμοί, διαμορφώνουν ένα πανοραμικό τοπίο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο τον Roeloffs, είναι φορτισμένο “από τη μελαγχολία του υπέρ-καπιταλισμού, επηρεασμένο από την αρχιτεκτονική, την ποίηση και το life-style, βασισμένο σε ερωτήματα, όπως, από πού ερχόμαστε; πού πηγαίνουμε; Μπορούμε άραγε να επηρεάσουμε το μέλλον;”

To video clip καταγράφει την περιπλάνηση του ήρωα σε ένα κόσμο ουτοπικό, όπου αναζητά τον εαυτό του. Μια πόλη που συντίθεται από διαφορετικά κομμάτια, ένα περιβάλλον που ίσως να μην είναι όσο οικείο δείχνει.

Η ιδέα, η σκηνοθεσία του video, καθώς και το εικαστικό του εξωφύλλου, ανήκει στην Τάμμυ Τσέκου, η κινηματογράφηση έγινε από τον Γιάννη Μαργετουσάκη, το μοντάζ και την καλλιτεχνική επιμέλεια, είχε ο Μάκης Φάρος.

Έπαιξαν:
Απόστολος Ρίζος: ακουστική & slide κιθάρα, ηλεκτρικό τζουρά, φωνητικά.
Γιώργος Κατσάνος: tiny piano, mellotron, analog synth bass
Παύλος Συνοδινός: percussion & drum loops

Ηχοληψία-Μίξη-Mastering: Γιάννης Παξεβάνης
Επιμέλεια παραγωγής: Γιάννης Παξεβάνης – Απόστολος Ρίζος

Το ”Πέρα από τα Γνώριμα” είναι το δεύτερο τραγούδι του νέου album που ετοιμάζει ο Απόστολος Ρίζος, με τίτλο “Ασκήσεις Τρυφερότητας”, του οποίου τα τραγούδια θα κυκλοφορούν σταδιακά. Το πρώτο τραγούδι του album, κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, με τίτλο “Εγώ μαζί σου θέλω να ‘μαι”.

Ένα πρωί, πρωί γυαλί
ξημέρωνε σαν Κυριακή.
Πώς πέρασαν τα όνειρα
και γίναν όλα γνώριμα.

Απ΄τα μάτια σου κρατιέμαι
απ΄τα μάτια σου να δω
άλλους δρόμους, άλλους κόσμους,
τον παλιό μου εαυτό.

Θέλω πίσω τη ζωή μου
κι αν υπάρχει γυρισμός
θα γυρίσω να τα ζήσω όλα αλλιώς.

Άνθρωποι μικροί, μεγάλες σκιές.
Είχες πει πως θα’ρθεις πάλι χθες
πιο πέρα από τα όνειρα
πιο πέρα από τα γνώριμα.

Απ΄τα μάτια σου κρατιέμαι
απ΄τα μάτια σου να δω
άλλους δρόμους, άλλους κόσμους,
τον παλιό μου εαυτό.

Θέλω πίσω τη ζωή μου
κι αν υπάρχει γυρισμός
θα γυρίσω να τα ζήσω όλα αλλιώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here