Η νέα ταινία του Γιώργου Κορδέλλα «Army Baby» βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα στις 22 Δεκεμβρίου 2022. Ο σκηνοθέτης της «Ρόζας της Σμύρνης» αυτή τη φορά δημιουργεί μια Χριστουγεννιάτικη στρατιωτική κωμωδία, που διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο στα σύνορα του Έβρου.

Η Μουσική
Η πρωτότυπη μουσική της ταινίας «Army Baby» είναι συνθέσεις είναι του Μάριου Στρόφαλη, του ταλαντούχου συνθέτη που υπογράφει πολλά σάουντρακ του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Με μιλιταίρ ηχοχρώματα και τζαζ στοιχεία, συμβάλλει δημιουργικά στο συνολικό αποτέλεσμα.

Πέραν της μουσικής επένδυσης, στην ταινία ακούγονται και δύο καινούργια τραγούδια, σε στίχους του σκηνοθέτη της ταινίας Γιώργου Κορδέλλα.

Το πρώτο, με τίτλο «Στο Σύμπαν μια κουκκίδα», είναι μια ποπ μπαλάντα, που ακούγεται ολόκληρη στους τίτλους τέλους. Την ακούμε από τον Ίαν Στρατή, που είναι και ο πρωταγωνιστής τής ταινίας, ενώ το δεύτερο, με τίτλο «Χτυποκάρδι μου», είναι ένα τσιφτετέλι που ακούγεται στη σκηνή της ταβέρνας, και το ερμηνεύει η Ειρήνη Τουμπάκη.

Η Υπόθεση της ταινίας
Παραμονές Χριστουγέννων, σε ένα στρατόπεδο κάπου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Ένα ταξί καταφθάνει έξω από την πύλη και μεταφέρει, ασυνόδευτο, ένα μωρό. Ο ταξιτζής ενημερώνει το φυλάκιο πως η μαμά του μωρού το στέλνει στον μπαμπά του (Ίαν Στρατής) που υπηρετεί την θητεία του. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινούν όλα…

Το απρόσμενο γεγονός βραχυκυκλώνει όχι μόνο τον ανίδεο πατέρα, αλλά και τους ρυθμούς της ακριτικής Μονάδας, καθώς η παραμονή του μωρού πρέπει να κρατηθεί μυστική μέχρι να βρεθεί λύση. Οι φαντάροι συνωμοτούν παρέχοντας κάλυψη και φροντίδα και αναλαμβάνουν βάρδιες …babysitting! Πρέπει να το ταΐζουν, να του αλλάζουν πάνες, να το νανουρίζουν και, φυσικά, όλα αυτά στα κρυφά, κάτω από τη μύτη τού Επιλοχία (Δημήτρης Μακαλιάς), της Υπολοχαγού (Μαρία Κωνσταντάκη) που κάτι «μυρίζεται» και του ανυποψίαστου Διοικητή (Γεράσιμος Γεννατάς) που ζει στον δικό του κόσμο.

Όμως, απρόβλεπτες επιπλοκές θα οδηγήσουν στα πρόθυρα πρόκλησης θερμού επεισοδίου, καθώς το μωρό περνάει κατά λάθος τα σύνορα και καταλήγει σε ένα …τούρκικο χαμάμ! Ο πατέρας του είναι αποφασισμένος να μπει στην Τουρκία και να φέρει το μωρό του πίσω…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here