Με ένα “φεστιβαλικό” live show θα ολοκληρωθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Athens Music Week!

Όπως κάθε χρόνο, το Athens Music Week ολοκληρώνει τις δράσεις του με μία μεγάλη συναυλία στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης. Νέες και διαχρονικές τάσεις, καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ήχο και φεστιβαλικοί ρυθμοί, έρχονται την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο Live Main Stage του AMW που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών διεθνώς, ενώ συστήνει ξένους καλλιτέχνες στην εγχώρια αγορά.

Aπρόσμενες μίξεις μουσικών ειδών όπου παραδοσιακά ακούσματα από διάφορα μέρη του κόσμου αναμειγνύονται με το σύγχρονο ήχο και δημιουργούν ένα μοναδικό μουσικό κράμα που σπάνια συναντά κανείς σε μία βραδιά! Από την Θράκη μέχρι την Κρήτη, από την Ρουμανία μέχρι τον Πόντο και από το punk μέχρι την electronica, το Live Main stage του AMW παρουσιάζει ένα ανατρεπτικό lineup:

Θραξ Πανκc
Οι τρεις Θρακιώτες έρχονται να μας ξεσηκώσουν με το νέο τους άλμπουμ και με κύρια εργαλεία τη γκάιντα, το νταούλι, το live looping, τα ψυχεδελικά περάσματα και τις πανκ κιθάρες! Αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη “πανκοπανηγυροψυχεδέλεια” να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να κάτσει ακίνητος όταν παίζουν οι Θραξ Πανκc!

Μαρία Παπαγεωργίου
Ερμηνεύει, συνθέτει και στήνει παραστάσεις με εντελώς προσωπικό καλλιτεχνικό στίγμα και πιστό ακροατήριο που αυξάνεται συνεχώς. Το αερικό της ελληνικής σκηνής, όπως την αποκαλούν, μοιράζεται μαζί μας στιγμιότυπα από την έντεχνη και την παραδοσιακή μουσική. Μια γιορτή προσωπική και γοητευτική, φτιαγμένη από τις καθηλωτικές ερμηνείες της, τις απρόσμενες επιλογές, την αφοπλιστική ειλικρίνεια και εκείνη τη σπάνια και οικεία ατμόσφαιρα που καταφέρνει να δημιουργεί με συνέπεια στα live της.

Zimbru (RO)
Με Ζωηρά συνθεσάιζερ, αιχμηρές κιθάρες και δυναμικά κρουστά οι Zimbru ξεδιπλώνουν την psy-pop αισθητική τους, διοχετεύοντας queer αγάπη και νοσταλγία για περασμένες δεκαετίες που δεν έχουν ζήσει. Το συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του το 2019 με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ρουμανίας ενώ μόλις κατέβηκαν από το stage του The Great Escape Festival στο Μπράιτον. Το NME περιέγραψε το live: «Η ανάμειξη των ηλεκτρονικών ρυθμών με τα δυνατά φωνητικά και την αστραφτερή παραγωγή, κάνει αυτό το show άχαστο!».

Z.E.N.
Ένας νέος χαρακτήρας στον χάρτη της ελληνικής μουσικής. Με τον δικό του περίτεχνο τρόπο ανασύρει κλασικές αξίες από το ελληνικό και ανατολίτικο πολιτισμό και τις συστήνει εκ νέου μέσα από ένα άκρως μοντέρνο μουσικό πρίσμα συνδέοντας το έντεχνο τραγούδι με τα σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Επηρεασμένος από την Ήπειρο, τον Πόντο, την Μ. Ασία, την Κρήτη αλλά και από ξένες κουλτούρες όπως αυτές τις Αρμενίας, Γεωργίας, Βουλγαρίας και Ρωσίας, τα τραγούδια του Ζ.Ε.Ν. αφηγούνται ιστορίες βγαλμένες από την αρχαία μυθολογία και την μυσταγωγία της φύσης.

Παρασκευή 24 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 20.00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325

Εισιτήρια: 7 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (στην είσοδο)

Τριήμερο εισιτήριο φεστιβάλ & συνεδρίου: 15 ευρώ (προπώληση), 30 ευρώ (στην είσοδο).
Περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του AMW καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου σε όλα τα venues.

Προπώληση εισιτηρίων για το Live Main Stage: Viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here