1/3/2012
www.musiccorner.gr

Ο Δημήτρης Καλαντζής είναι κορυφαίος πιανίστας και ενορχηστρωτής, του οποίου η περσινή δισκογραφική δουλιά “MANO’S” έτυχε μεγάλης αναγνώρισης από το μουσικόφιλο κοινό και τον επιβράβευσε με ένα Χρυσό Δίσκο. Σε αυτό πέντε τζαζίστες συμπράττουν με την ΚΑΜΕΡΑΤΑ αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε γνωστές συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι.

Τώρα ο Δημήτρης Καλαντζής θα παρουσιάσει στο BACARO τα Σάββατα του Μαρτίου, την νέα του  δουλιά με τίτλο “Back Home Blues” 

Η παράσταση αυτή έχει περιεχόμενο και σκοπό vα συνδέσει το διεθνές  κλασσικό ρεπερτόριο της τζαζ με τα σημεία εκείνα της Eλληνικής μουσικής βιβλιογραφίας, που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τη τζαζ.

Οι συνθέσεις του  Ελληνικού μέρους της παράστασης ανήκουν στους: Γιαννίδη, Σπάρτακο, Μουζάκη, Μωράκη, Γιάκοβλεβ και άλλους, ενώ ταυτόχρονα  η όλη ιδέα αποτελεί φόρο τιμής σε όλους όσοι κράτησαν κατά το παρελθόν  άσβεστη τη φλόγα της τζαζ στην Ελλάδα, με ειδική αφιέρωση στο μεγάλο εκλιπόντα πιανίστα Μανόλη Μικέλη.

Η ενορχήστρωση της παράστασης είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε η σύνδεση να είναι άμεσα αντιληπτή, χρησιμοποιώντας από σκοπού μουσικά στιγμιότυπα των κλασσικών συνθέσεων μέσα στις Ελληνικές και τούμπαλιν.

Στις συναυλίες αυτές συμπράττουν οι:
Δημήτρης Τσάκας, άλτο  σαξόφωνο
Σπύρος  Παναγιωτόπουλος, τύμπανα
Περικλής  Τριβόλης, κοντραμπάσσο
Γιάννης Λουκάτος, κιθάρα
Δημήτρης Καλαντζής, πιάνο και ενορχηστρώσεις
Μαρίνα Σάτι & Πηνελόπη Τζανετάκη, τραγούδι

Ο  τίτλος της δουλειάς “Back Home Blues” είναι μια αναφορά στον Charlie Parker.

Είσοδος με ποτό 7 ευρώ.

Bacaro
Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11
Στοά Γρυπάριο Μέγαρο
Στάση μετρό: Πανεπιστήμιο
Τηλ. 210-3211882

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here