Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Λίγες δεκαετίες πριν, στην Αγγλία, η νεαρή Amy Winehouse (Marisa Abela) επιθυμεί να γράψει τη δική της ιστορία στη Μουσική. Η γνωριμία της με τον Blake (Jack O’Connell), θα σημαδέψει την ζωή και την καριέρα της…

Η Sam Taylor-Johnson σκηνοθετεί το “Back to Black”, μια βιογραφία για τη σύντομη αλλά πολυτάραχη ζωή μιας αληθινής σταρ. Επικεντρωμένη στη σχέση της με τον άνδρα της ζωής της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την γέννηση του ομώνυμου με τον τίτλο της ταινίας δίσκου που ήταν από την πρώτη στιγμή πρωτοποριακός όσο και κλασικός, η κινηματογραφική αυτή δημιουργία έχει καλές στιγμές, κυρίως χάρη στις θαυμάσιες ερμηνείες των πρωταγωνιστών της, αλλά και έμπειρων ηθοποιών όπως οι Lesley Manville και Eddie Marsan. Το σενάριο του Matt Greenhalgh, ωστόσο, δεν καταφέρνει να εμβαθύνει στους χαρακτήρες και αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του φιλμ.

Αυτό που ξεκάθαρα βλέπουμε και θαυμάζουμε, όμως, είναι η ίδια η μουσική και οι ερμηνείες της Winehouse. Η ξεχωριστή αυτή τραγουδοποιός, μέσα από το φως του ταλέντου της έκανε το σκοτάδι της Τέχνη, με μελωδίες ασύγκριτες και μια γλώσσα ωμή, «αφτιασίδωτη» και ειλικρινή. Και παρότι η λάμψη της δεν κατάφερε να νικήσει τους προσωπικούς της δαίμονες –τους εθισμούς και τη βαθειά της ανασφάλεια–, πρόλαβε τη σύντομη ζωή της να τη βιώσει με πάθος και να μας χαρίσει αυθεντικά έργα τέχνης που θα μείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο –ακριβώς όπως και η δική της εικόνα.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Tanweer, από την Πέμπτη, 11 Απριλίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here