Οι BAiLdSA συνδυάζoυν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα δημιουργώντας ξεχωριστές μελωδίες στο άκουσμα των οποίων δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα». Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε το 2007 και από τότε περιοδεύουν παίζοντας με μανία και περίσσια ενέργεια σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους. Το μουσικό τους στυλ συνδυάζει διαφορετικά είδη όπως ska, reggae, gypsy-punk με παραδοσιακά πνευστά των Βαλκανίων. Ο συνδυασμός αυτός ξεσηκώνει το κοινό σε όλες τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

baildsa_2016_01_001

Οι BAiLdSA έχουν εμφανιστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα σε Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία κι έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Manu Chao και οι Kutur Shock.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “zVaRnA” στο τέλος του 2014 κι από τότε περιοδεύουν με το βαν τους στα Βαλκάνια «σαν τσιγγάνοι χωρίς πατρίδα» (like a roma who don’t care if he can find any place to stay (στίχοι από το τραγούδι AΦTER)) .

Τώρα για πρώτη φορά κατεβαίνουν στην Αθήνα για μια δική τους αποκλειστικά συναυλία, όπου παρουσιάζουν τις νέες πλευρές της δουλειάς τους αλλά και όλους τους σταθμούς της μέχρι τώρα πορείας τους.

Πότε: 15 ΓΕΝΑΡΗ 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30
Ώρα Έναρξης: 22:30

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Πληροφορίες: 2108824383, 6983600510

Είσοδος: 8 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here