8/3/2012
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η «ξεσηκωτικότατη» αυτού μεγαλειότης, ο παριζιάνος πρίγκηπας του balkanbeat DJ Click συναντά την DJ Spery και τους Balkanlaika, την Παρασκευή 16 Μαρτίου στην Αρχιτεκτονική.

Στις ζωντανές του solo εμφανίσεις ως dj ο Click παίζει και κινείται ασταμάτητα μεταξύ cd, βινυλίων, και του αγαπημένου του ρετρό theremin του οποίου τους μακρόσυρτους ήχους χειρίζεται άψογα πάνω από απέριττα σκρατσαρίσματα και καλοβαλμένα ηχητικά εφέ. Ο DJ Click είναι ένας από τους πιο καταξιωμένος dj, μουσικός και παραγωγός με την δική του δισκογραφική εταιρεία. Εκτός από τα χάλκινα και τις μουσικές των Ρόμα, έχει πάθος με την Βορειο-Αφρικάνικη gnawa και το klezmer των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης. Είναι μιά μοναδική εμπειρία όχι μόνο να χορεύεις στη μουσική του που δεν πρόκειται να μην σε ξεσηκώσει αλλά και να παρατηρείς αυτόν τον αεικίνητο σαμάνο του Βαλκανικού clubbing!

Dj Spery… Ήχοι από πνευστά, ξέφρενοι ρυθμοί, τσιγγάνικες μελωδίες…

Το σκηνικό αυτό, αποτελεί τρόπο ζωής για την Dj Spery που εδώ και 4χρόνια, οργανώνει party με σκοπό την υλοποίηση του Balkanization Project: να διαδώσει δηλαδή τους Βαλκανικούς ήχους από πόλη σε πόλη!

Σε μια συναυλία του Goran Bregovic ανακαλύπτει πόσο ξεσηκωτική είναι αυτή η μουσική και αρχίζει να συλλέγει δίσκους από τις καλύτερες μπάντες των Βαλκανίων. Μέχρι την στιγμή που θέλησε να «ντύσει» με αυτούς τους ήχους, τα σκηνικά των clubs της Ευρώπης! Κι έτσι, από τα after show Parties των Cabaret Balkan και τα dj sets σε μαγαζιά στο Γκάζι και στο Κολωνάκι, βρέθηκε στο Lido Club του Βερολίνου, πλάι στον Robert Soko (Balkan Beats-Berlin), στο Alimentation Generale του Παρισιού με τον μουσικό παραγωγό και dj, Click (Paris) καθώς επίσης συνεργάστηκε και με τον παραγωγό του συγκροτήματος Deladap από την Βιέννη, Stani Vana, για τον νέο του δίσκο «!Deladap-Gypsies United»!

Το performance της είναι επηρεασμένο από τις φιγούρες του Steven Tyler, τις κινήσεις των belly dancers, τα γυναικεία φωνητικά των παραδοσιακών Βουλγάρικων τραγουδιών και την ενέργεια της Σλάβικης ψυχής! Αποδεικνύοντας ότι το μουσικό της πάθος ταιριάζει απόλυτα στις πιο ξέφρενες νύχτες, προκαλεί το κοινό σε έναν “μουσικό οργασμό”, πάνω στα dance floors…

«Η Βαλκανική μουσική είναι το μικρόβιο… Η Dj Spery το μεταδίδει…!

Το κέφι θα κορυφώσουν οι Balkanlaika οι οποίοι με τις μουσικές τους θα μας ταξιδέψουν από τη Σερβία μέχρι τον Πειραιά, σε Balkan, Ethnic και λαϊκούς ρυθμούς! Ένα είναι σίγουρο. Την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!!!!!!

Αρχιτεκτονική
Ελασιδών 6, Γκάζι (από Πειραιώς 116)
Τηλ. Κρατήσεων: 2103420842
Ώρα έναρξης: 22:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here