ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra (10/2010)

 

O Βασίλης – Bilbas – Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1983 και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία.
Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με πολλά γνωστά ονόματα της hip-hop σκηνής (Tyler από τους Professional Sinnerz, Κόμη Χ, Family The Label) καθώς και μία συμμετοχή στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης (ως δεύτερη φωνή στον Παύλο Κοντογιαννίδη στο τραγούδι «Τρέχα Κορόιδο»).

Μετά από πολλά χρόνια συμμετοχών σε cds και live φίλων καλλιτεχνών, ο Bilbas κάνει το πρώτο προσωπικό του βήμα στη δισκογραφία με το άλμπουμ «Στη χώρα του ποτέ» που κυκλοφορεί από τη Lyra. Το album έχει επιρροές από rap, hip-hop, rock, pop, και soul ακούσματα και δημιουργήθηκε με σκοπό να αγαπηθεί από όλους τους λάτρεις των παραπάνω ειδών μουσικής.

Την παραγωγή του «Στη χώρα του ποτέ» έχει επιμεληθεί ο Prophet Of Noise (παραγωγός του club hit «Κάποιος φώναξε τους μπάτσους» του Κόμη Χ) με τη συμμετοχή των: Diveno (παραγωγός του νικητήριου τραγουδιού του Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης «Αγάπη είναι» του Κόμη Χ), Σωτήρη Νούκα, Dj Space και Μπάμπη Στεφανίδη. Στον δίσκο συμμετέχει ο Κόμης Χ (αδερφός του Bilba), ο Αλχημιστής από τους ΝΕΒΜΑ, ο Μπάμπης Στεφανίδης από τους Μειδίαμα, ο Dj Space από τους SMA, ο Johny Danger και η Αθηνά Κοκκινίδου στα φωνητικά.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Bilbas, το «Στη χώρα του ποτέ», είναι ένα album τόσο easy going όσο μια ταινία κυριακάτικου μεσημεριού!

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη – a.kypriadi@musiccorner.gr

«Feel-good, party rapper ψάχνει κοινό για να διασκεδάσει μαζί του»: αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του δίσκου του Bilbas!

Το «Στη Χώρα του Ποτέ» ανοίγει σε χαλαρούς ρυθμούς με το «Ένα σου Χορό», στο οποίο συμμετέχει η Αθηνά. Πρόκειται ίσως για το καλύτερο τραγούδι του δίσκου, με στίχους γεμάτους αγνό ρομαντισμό. Ο Bilbas ζητάει από την κοπέλα να βγουν ραντεβού, να χορέψουν και να την κάνει ευτυχισμένη. Μπορεί να κάνει ένας άντρας καλύτερη πρόταση για το βράδυ;

Στη συνέχεια έρχεται το «Ίσως Να ‘μαι Εγώ». Η θεματολογία των στίχων θυμίζει ανάλογα τραγούδια από τις ΗΠΑ: ο ήρωας μόλις εισέπραξε το μισθό του και πήγε στο κλαμπ. Του άρεσε μια κοπέλα, αλλά αυτή συνοδευόταν από κάποιον άλλο, ο οποίος φορούσε κοστούμι και φαινόταν ευκατάστατος. Η ιστορία θυμίζει …αψιμαχία αρσενικών σε περίοδο …οίστρου της θηλυκής! Αποκαλύπτονται επίσης και οι σημαντικές αδυναμίες ολόκληρου του δίσκου στο επίπεδο της παραγωγής.

Στο «Όπως στα Παραμύθια», ο Bilbas εξομολογείται πάνω σε ένα μελαγχολικό beat ότι δειλιάζει να αποκαλύψει στην αγαπημένη του ότι την πρόδωσε. Πρόκειται για ένα προσεγμένο κομμάτι. Προσωπικά, όμως, δεν με συγκινούν τα αντρικά δάκρυα.

Ο DJ Space συμμετέχει στο «Αν Αύριο». Τραγούδι με δυναμισμό και εξομολογητική διάθεση, μοιάζει με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους αγαπημένους ανθρώπους του Bilbas και σε όσους τον στηρίζουν.

Η θετική διάθεση επικρατεί στα «Χαμογέλα Μου», «Είμαι Εντάξει» (το οποίο διαθέτει μια αρκετά καλή παραγωγή και ωραίο ρεφρέν), Κάνουμε Ό,τι Θες» και «Πίστεψε σε Σένα». Τα «Ξέχασέ Το» και «Ποτέ Δεν Σταματάμε» δεν καταφέρνουν να ξεσηκώσουν.

Φυσικά, καθώς πρόκειται για rap δίσκο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα γεμάτα σπόντες για άλλους rappers τραγούδια. Το «Πάντα Εξελίσσομαι», «Εγώ και Συ» και «Δε Νομίζω» (με τον Κόμη-Χ) μάλλον αφορούν τους εμπλεκόμενους και όχι το ευρύτερο κοινό.

Ο δίσκος κλείνει με το «Δε θα με ξεχάσεις ποτέ» και με το rapper να απευθύνει ένα προσωπικό μήνυμα στον ακροατή, στο οποίο αφηγείται τις δυσκολίες που συνάντησε στην προσπάθειά του να κυκλοφορήσει τη συγκεκριμένη δουλειά.

Οφείλει λοιπόν να επικροτήσει κανείς τη φιλότιμη προσπάθεια και τον κόπο ενός ανθρώπου που εν μέσω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα πάλεψε και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Δυστυχώς, όμως, το «Στη Χώρα του Ποτέ», παρά το αισθητικά όμορφο artwork, είναι ένας μέτριος δίσκος. Οι παραγωγές είναι φτωχές και βασίζονται σε αδιάφορα beats. Η κοινή χροιά του Bilbas δεν καταφέρνει να κάνει τα κομμάτια ενδιαφέροντα. Η θεματολογία, αν και διαθέτει μερικές πολύ καλές στιγμές αρκετά περιορισμένη, ενώ οι στίχοι δεν καταφέρνουν να αποφύγουν τετριμμένα μονοπάτια.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Ένα σου χορό (feat. Αθηνά)
02. Ίσως να ‘μαι εγώ
03. Όπως στα παραμύθια (feat. Μπάμπης Στεφανίδης)
04. Ποτέ δε σταματάμε (feat. Αθηνά)
05. Αν αύριο… (feat. Dj Space)
06. Χαμογέλα μου (feat. Αθηνά, Άννα Παπαγιαννάκη)
07. Είμαι εντάξει (feat. Johny Danger)
08. Κάνουμε ό,τι θες
09. Ξέχασέ το (feat. Johny Danger & Αλχημιστής)
10. Πάντα εξελίσσομαι
11. Πίστεψε σε σένα (feat. Αθηνά)
12. Εγώ κι εσύ
13. Δε νομίζω (feat. Κόμης Χ)
14. Δε θα με ξεχάσεις ποτέ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here