Ο Χάρης Γιούλης επιστρέφει με το νέο του τραγούδι που έχει τίτλο «Η Πέτρα», σε μουσική και ερμηνεία δική του και στίχους του εξαιρετικού στιχουργού Κώστα Φασουλά.

Ο Χάρης Γιούλης είναι ένας πολυσχιδής δημιουργός και σπουδαίος κιθαρίστας που έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία στη μουσική μας σκηνή, με σημαντικές σπουδές που εκτείνονται από την τζαζ (σπούδασε στο Παρίσι) έως και τη βυζαντινή μουσική. Έχει ως τώρα στο ενεργητικό του τρεις προσωπικούς δίσκους και πολλές συνεργασίες σαν τραγουδιστής και κιθαρίστας με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές.
Συνεργάζεται επίσης με στούντιο ηχογραφήσεων σαν παραγωγός και τεχνικός ήχου αλλά και με στούντιο εικόνας σαν εικονολήπτης (operateur) και επεξεργασία εικόνας (montage), δημιουργώντας music videos και ταινίες μικρού μήκους, βοηθώντας νέους καλλιτέχνες με την εμπειρία του και τον εξοπλισμό του.

«Η Πέτρα» είναι μία δυνατή ηλεκτρική μπαλάντα, δεσπόζει το παίξιμο του Χάρη Γιούλη, που μιλά για τον μοναχικό διαρκή μας αγώνα να βρούμε ένα σταθερό σημείο σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς η ισορροπία του και να αντέξουμε τις διαψεύσεις των ονείρων, σκαρώνοντας νέα και άφθαρτα ταξίδια.

Ο Κώστας Φασουλάς δημιουργεί με τη γνωστή του επιδεξιότητα ένα ακόμα εσωτερικό αλληγορικό τοπίο και τοποθετεί εκεί τον ήρωά του, που μάχεται σθεναρά τη μνήμη και την απουσία.

Ο Χάρης Γιούλης επενδύει τον λόγο με τον ρωμαλέο ηλεκτρικό του ήχο και ερμηνεύει αναδεικνύοντας υπέροχα τη συναισθηματική του ένταση.

«Η Πέτρα» συνοδεύεται από ένα άρτιο music video που έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος ο δημιουργός και κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Αχιλλέας Ράδης: πλήκτρα
Παύλος Λογαράς: τύμπανα
Θανάσης Γουρούνας: ηλεκτρικό Μπάσο
Έλενα Στρατηγοπούλου: φωνητικά
Νίκος Παπαδόπουλος: ηλεκτρική κιθάρα στο ρεφρέν, ηχοληψία, editing
Χάρης Γιούλης: ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα, πλήκτρα, editing

Κρύβω βαθιά μου ένα νησί
Εκτεθειμένο στους ανέμους
Και εγώ στη μέση του να ζω
Να δίνω μάχες και πολέμους

Κρύβω βαθιά μου ένα νησί
Δρόμους δεν έχει να χαράξω
Μόνο μία πέτρα να πατώ
Κάθε που πάω να βουλιάξω

Κρύβω βαθιά μου ένα νησί
Που ξαγρυπνούν οι μέρες του
Όσα μου αρνήθηκες εσύ
Οι πιο συχνοί επισκέπτες του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here