Δύο χρόνια μετά τη Violetera, το πρώτο της άλμπουμ που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, η Χριστίνα Ψύχα επιστρέφει με το νέο της τραγούδι “Δε μάθαμε πώς”. Η αρχή μιας νέας μουσικής διαδρομής, ένα σύγχρονο ποπ κομμάτι με έντονη ρομαντική διάθεση, μια ειλικρινής ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις, προάγγελος της νέας της δισκογραφικής δουλειάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Η Χριστίνα Ψύχα και ο σταθερός συνεργάτης της, πιανίστας και συνθέτης Νικόλας Αναδολής, ορμώμενοι από μια βαθιά εσωτερική ανάγκη για αναζήτηση νέων ήχων, δεν σταματούν να πειραματίζονται και να εμπλουτίζουν τις μουσικές τους επιρροές με καινούριες. Ακολουθώντας την περιέργειά τους, αυτή τη φορά προ(σ)καλούν ως συνοδοιπόρο στο νέο τους δημιουργικό ταξίδι τη συνθέτρια και παραγωγό Νεφέλη Μπερή.

Με την ξεχωριστή φωνή της Χριστίνας ως σημείο αναφοράς του νέου τους πρότζεκτ, οι τρεις δημιουργοί ανακαλύπτουν ένα κοινό έδαφος και φτιάχνουν ένα μουσικό “παζλ” από διαφορετικά κομμάτια και χρώματα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του ένας συνδυασμός φυσικών και ηλεκτρονικών ήχων που ξέρουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον, οι πολυφωνίες, κρουστά που δίνουν κίνηση στις συνθέσεις και το groove στοιχείο.

Μια συνεργασία που προσφέρει στη Χριστίνα, το Νικόλα και τη Νεφέλη την ελευθερία να αντλούν έμπνευση από διαφορετικές μεταξύ τους αναφορές, να γεννούν διαρκώς νέες ιδέες, να ανακαλύπτουν νέες διαστάσεις του εαυτού τους, να εξερευνήσουν μια νέα εποχή.

Το “Δε μάθαμε πώς” είναι όμως μόνο η αρχή απ’ όσα έχουμε να περιμένουμε!
Μείνετε συντονισμένοι…

«Το “Δε μάθαμε πώς” είναι το τραγούδι που έγραψα για να χωρέσω όσα αισθάνομαι για τις σχέσεις των ανθρώπων γύρω μου σήμερα. Για ανθρώπους που μου αρέσει να παρατηρώ. Που μοιάζουμε. Που προσπαθούν καθημερινά, τρέχουν πολύ, σκέφτονται, συχνά κάτι περιμένουν, που άλλοτε μπορούν κι άλλοτε τα παρατούν. Κι έτσι περνάει ο καιρός, ψάχνοντας ο ένας τον άλλον. Ήθελα να το τραγουδήσουμε αυτό και να το χορέψουμε.
Με αυτή την αφορμή και με όλη μου τη χαρά, ξεκινώ να σας παρουσιάζω το νέο μου πρότζεκτ, μια σειρά τραγουδιών που γράφουμε μαζί με το Νικόλα Αναδολή και τη Νεφέλη Μπερή.
Εύχομαι να το αγαπήσετε!»
Χριστίνα

Στίχοι: Χριστίνα Ψύχα
Μουσική: Χριστίνα Ψύχα, Νικόλας Αναδολής
Παραγωγή / Μίξη: Νεφέλη Μπερή
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Ερμηνεία: Χριστίνα Ψύχα
Βίντεο / Σκηνοθεσία: Ιώ Παπαδάτου
Φωτογραφίες: Ιωάννης Κολιόπουλος

Ήσουν για μένα πάντοτε εσύ
ίσως η πιο σημαντική
κι η πιο καλά κρυμμένη ευχή μου
Περίμενα τόσο να ‘ρθεις πάλι να ‘ρθεις
φόρεσα τ’ αρώματα ντύθηκα τα χρώματα

Δεν μίλαγα δεν απαντούσα
νόμιζα ήδη σ’ ακουμπούσα
Μ’ ανάμεσα στα παραμύθια
δεν άφησα χώρο για καμιά αλήθεια

Κι έτσι περνάει ο καιρός και δε μάθαμε πως να συναντηθούμε
έτσι περνάει ο καιρός και δε μάθαμε πώς και δε μάθαμε πώς

Λαλαλα λαλαλαλα

Ήσουν για μένα αυτή η σιωπή
που έρχεται πάντα βραδυνή
μετά το θόρυβο της μέρας
Περίμενα τόσο να ΄ρθεις πάλι να ‘ρθεις
έκλεισα τα μάτια μου έσβησα τα φώτα

Δεν μίλαγα δεν απαντούσα
νόμιζες τότε σ΄ αγνοούσα
Με ρώτησες κι είπα δεν ξέρω φεύγω,
μέχρι εκεί μπορώ μέχρι τόσο θέλω

Κι έτσι περνάει ο καιρός και δε μάθαμε πως να συναντηθούμε
έτσι περνάει ο καιρός και δε μάθαμε πώς και δε μάθαμε πώς

Λαλαλα λαλαλαλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here