H Χριστίνα Ψύχα φέρνει την Άνοιξη μέσα από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ με τίτλο «Βιολετέρα», μας παρουσιάζει το τραγούδι «Είναι Κοντά», σε μουσική και στίχους δικούς της κι ενορχήστρωση του Νικόλα Αναδολή.

Το «Είναι κοντά» κυκλοφορεί οπτικοποιημένο σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαλτέζου και αποτυπώνει τη λαχτάρα για αλλαγή όχι µόνο σε πρακτικό αλλά κυρίως σε ψυχικό επίπεδο, µε στόχο να προϊδεάσει το κοινό για το άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από την Ankh Music & Entertainment.

Πρόκειται για το τελευταίο τραγούδι που μπήκε στον δίσκο κι επιλέχθηκε ως προάγγελος, καθώς γράφτηκε την περίοδο της πρώτης καραντίνας, µε αποτέλεσμα να φέρει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα αυτής της παράξενης συνθήκης που διανύουμε.

Οι μουσικές και τα τραγούδια της Χριστίνας Ψύχα χαρακτηρίζονται από έντονους ρυθμούς βασισμένους στην τζαζ και λάτιν παράδοση, και οι στίχοι της είναι στα ελληνικά. Έχει σπουδάσει πιάνο, κλασικό και τζαζ τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά μουσικής και Προσχολική αγωγή κι έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών µε τίτλο «Jazz Performance & New Technologies».

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός πρόσφατα δημιούργησε το κουιντέτο της, µε τον Νικόλα Αναδολή στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, τον Βαγγέλη Κοτζάµπαση στα τύμπανα, τον Γεώργιο Χλιαβώρα στο βιολί και τον Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο κοντραμπάσο, έχοντας ήδη κάνει τις πρώτες τους live εμφανίσεις.

Παίζουν οι µουσικοί:
Νικόλας Αναδολής – Πιάνο, Rhodes
Γρηγόρης Θεοδωρίδης – Κόντρα µπάσο
Άλκηστις Μισούλη – Βιόλα
Jason Wastor – Τύµπανα
Χριστίνα Ψύχα – Τραγούδι

Κάτω απ΄τα ρούχα μου
Πίσω απ΄αυτό που κοιτάζεις
Στου φεγγαριού τη σκιά
Που τα βράδια της μοιάζεις

Στων κοριτσιών τα μαλλιά
Στων ονείρων τα βάθη
Έχω μια ιδέα να δούμε
Τον κόσμο να αλλάζει

Κάπου εκεί σε έχω δει
Μια στιγμή βιαστική
Να γελάς να χορεύεις
Μες στον ύπνο μου ζεις
Κράτα με για να βρεις
Βήματα που μπερδεύεις.

Αυτή η μέρα που ο ένας τον άλλον θα βρει ξανά
Θα ανάψει πάλι στην πόλη στους δρόμους εκείνη η φωτιά
Είναι κοντά
Είναι κοντά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here