Ο τραγουδοποιός Γιάννης Αδάμος με το σχήμα του Ροζ Πένες μας παρουσιάζουν το νέο τραγούδι με τίτλο «Φακίρης», από τον επερχόμενο δίσκο «Κόσμε Γλέντα!»

Πρόκειται για ένα από τα δυνατά κομμάτια του δίσκου καθώς ο ξεσηκωτικός ρυθμός με το πρώτο άκουσμα οδηγεί στη μέθεξη και ο στίχος του Γιάννη είναι γροθιά στο στομάχι που δεν περνάει σε καμία περίπτωση απαρατήρητος.

Ερμηνεύει ο Χρήστος Κολοβός, μέλος του σχήματος Ροζ Πένες, ο οποίος με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του φέρνει αέρα Ανατολής.

Το κλαρίνο με το βιολί δένουν αρμονικά και μας ταξιδεύουν νοερά από τον Θεσσαλικό κάμπο μέχρι τις οροσειρές τις Ηπείρου. Ο τζουράς δίνει το έναυσμα για τον τρελό χορό τον κρουστών, όπου νταούλι και τουμπερλέκι συνυπάρχουν σαν κάλεσμα σε Ελευσίνιο μυστήριο. Το πιάνο με τη ρεμπέτικη κιθάρα μας παραπέμπουν στην παλιά Σμύρνη και όλη η ενορχήστρωση έγινε με μαγική μαεστρία.

Ο «Φακίρης», ένα τραγούδι του Θεσσαλού τραγουδοποιού που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο, εδραιώνει έναν νέο ήχο στην ελληνική δισκογραφία.

Συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό βίντεο κλιπ, γυρισμένο σε ένα παλιό νεοκλασικό της Θεσσαλίας του 1950.

Στην ερμηνεία ακούγεται ο Χρήστος Κολοβος, στον τζουρά ο Γιάννης Αδάμος, στα κρουστά ο Γιώργος Ντίνας, στα πλήκτρα / ντέφι / shaker ο Γιώργος Μίγκας, κιθάρες ο Χρήστος Κολοβός, βιολί ο Γιώργος Αγγέλης, πλήκτρα η Αθανασία Αλεξοπουλου και στο κλαρίνο ο Κώστας Αναγνώστου.

Κυκλοφορεί από τη Final Touch, a Walnut Entertainment Label.

Ερμηνεία: Χρήστος Κολοβός
Στίχοι / μουσική: Γιάννης Αδάμος

Έπαιξαν οι μουσικοί
Τζουράς: Γιάννης Αδάμος
Κιθάρες: Χρήστος Κολοβός
Βιολί: Γιώργος Αγγέλης
Κοντραμπάσο / πλήκτρα / ντέφι / shaker: Γιώργος Μίγκας
Πλήκτρα: Αθανασία Αλεξοπούλου
Κλαρίνο: Κώστας Αναγνώστου
Κρουστά: Γιώργος Ντίνας
Ενορχήστρωση: Ροζ Πένες

Ηχογραφήσεις: Βουή στούντιο
Μίξη – editing – mastering: Pink studios (Γιώργος Μίγκας)
Παραγωγή βίντεο / επεξεργασία / μοντάζ: enozi world

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here