15/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις, στο δεύτερο single της Cleo Sol που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η εμφάνιση της νεαρής βρετανίδας τραγουδίστριας θυμίζει έντονα την αμερικανίδα star στο “Naughty Girl”.

Το τραγούδι της Cleo έχει τίτλο “Never The Right Time (Who Do You Love)”, στο clip του οποίου η 20χρονη Cleo «αποκαλύπτει» την εξαιρετική φωνή της, αλλά και παρουσιάζεται αρκετά σέξι και με έντονα ερωτικές χορευτικές κινήσεις. Στο single αυτό η Cleo αποδεικνύει ότι διαθέτει όλο το «πακέτο» που είναι απαραίτητο για να κάνει επιτυχία στο άμεσο μέλλον. Φωνή, εμφάνιση, σκηνική παρουσία, και, κυρίως, πάθος για τη δουλειά της.

Γόνος Τζαμαϊκανού πιανίστα και μπασίστα και Σερβοϊσπανίδας τραγουδίστριας, κιθαρίστριας και φλαουτίστριας, η Cleo μεγάλωσε μέσα στη μουσική, με βασικές επιρροές από τα jazz ακούσματα των γονέων της, ενώ το τραγούδι που θαυμάζει είναι το “Don’t You Worry Bout a Thing” του Stevie Wonder : “Είναι εμπνευσμένο με όρους μουσικής, τις τεχνικές ενός τραγουδιού και το πώς ο Stevie ακούγεται τέλειος με μόνο μία λήψη. Έτσι πρέπει να είναι η μουσική”, έχει δηλώσει στο παρελθόν η ίδια η τραγουδίστρια.

Από μικρή ηλικία η νεαρή έδειξε το ταλέντο της και μεγαλώνοντας επηρεάστηκε από παλιότερα και σύγχρονα ποπ ακούσματα και καλλιτέχνες όπως οι Spice Girls, Ed Sheeran, Wretch 32 και άλλοι. Από την ηλικία των δεκαέξι ετών ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι, γράφοντας και δικά της κομμάτια, ενώ η δουλειά της με τον παραγωγό Davinche την οδήγησε σε συνεργασίες με τους Tinie Tempah, Wretch 32, Bashy και άλλους.

Πέρυσι έκανε τα πρώτα της βήματα με τα κομμάτια “LoveBass” και “Call for Me”, λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές και αξιόλογα airplays. Τον περασμένο Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το πρώτο της «επίσημο» single, με τίτλο “High”, που επίσης έκανε πολύ καλή πορεία, ενώ την ανέδειξε σε ένα από τα πρόσωπα που «πρέπει να προσέξουν οι ακροατές το 2012» σύμφωνα με το MTV, το MOBO και άλλα media του χώρου.

Η Cleo Sol συμμετέχει σε αρκετά live και festival στη Βρετανία. Με το νέο της single βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να τύχει προσοχής από το σύνολο της Ευρώπης αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ αναμένουμε σύντομα να ακούσουμε περισσότερα από την τραγουδίστρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here