12/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Πέντε χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, οι Rush επιστρέφουν στη δισκογραφία με το “Clockwork Angels” που θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Βρετανία, σε ψηφιακή μορφή, στις 11 Ιουνίου, ενώ ένα μήνα αργότερα θα κυκλοφορήσει και το cd. Το νέο άλμπουμ των Rush είναι το εικοστό της πολυετούς καριέρας τους, καθώς το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1968 και κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το 1974.

Από τότε, το καναδικό ροκ συγκρότημα που αποτελείται από τους Geddy Lee, Alex Lifeson και Neil Peart, έχει κυκλοφορήσει 19 άλμπουμ, αρκετά εκ των οποίων έχουν μπει στο Top10 των βρετανικών και αμερικανικών charts, αλλά δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στην κορυφή. Η καλύτερη θέση των Rush στα charts ήταν η 2η στην Αμερική το 1993 και η 3η στη Βρετανία το 1982.

Το “Clockwork Angels” θα κυκλοφορήσει σε ειδικό συλλεκτικό «πακέτο» με τίτλο “Classic Rock Fan Pack” που θα περιέχει το άλμπουμ, ένα πόστερ και ένα έντυπο σε μορφή περιοδικού με φωτογραφικό, κυρίως, υλικό από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ. Το πακέτο θα έχει το δικό του εξώφυλλο που έχει επιμεληθεί ο επί σειρά ετών συνεργάτης των “Rush” Hugh Syme που έχει σχεδιάσει και το εξώφυλλο του δίσκου.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ ο ντράμερ Neil Peart αποκάλυψε πριν λίγο καιρό ότι στα νέα τραγούδια έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, καθώς τα «δικά» του μέρη τα δούλεψε και με το συγκρότημα αλλά και μόνος του, δοκιμάζοντας ιδέες που θα δώσουν κάτι παραπάνω στο τελικό αποτέλεσμα. Στην παραγωγή συνεργάστηκε ο τιμημένος με Grammy αμερικανός παραγωγός Nick Raskulinecz.

Τα δώδεκα τραγούδια του άλμπουμ :
Caravan
BU2B
Clockwork Angels
The Anarchist
Carnies
Halo Effect
Seven Cities Of Gold
The Wreckers
Headlong Flight
BU2B2
Wish Them Well
The Garden

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here