6/12/2010
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη 
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

To βράδυ της Τρίτης βρεθήκαμε στο club του Σταυρού του Νότου για να απολαύσουμε επί σκηνής τους Lexicon Project, τη Joanna Drigo και την Ισμήνη Πεπέ.  Ήταν η πρώτη φορά που θα έβλεπα τα παιδιά επί σκηνής, είχα όμως ήδη ακούσει τα καλύτερα λόγια για προηγούμενες εμφανίσεις τους.

Λίγο πριν τις 23.30 τα φώτα χαμήλωσαν και ακούστηκε ένα υπέροχο ορχηστρικό κομμάτι των Lexicon Project, το «Νεωρείων 37», ενώ όμορφες λέξεις και εικόνες εμφανίζονταν στο video wall πίσω από το stage. Η βραδιά είχε ξεκινήσει με τον πιο ταξιδευτικό τρόπο. Και συνεχίστηκε έτσι καθώς το επόμενο κομμάτι δεν ήταν άλλο από το «Ταξίδεψε». Ο Μιχάλης Κεχαγιάς, ο Κοσμάς Μπρούσαλης, ο Γιάννης Κοκκώνης, ο Πάνος Χαραλαμπίδης και ο νεότερος της παρέας Τάσος Κακογιάννης μας καλωσόρισαν και παρουσίασαν τις «συνοδοιπόρους» τους σε αυτή τη βραδιά Joanna και Ισμήνη καθώς και τον special καλεσμένο τους για το 2ο τους live, τον Γιώργο Δημητριάδη!

Δυο τραγούδια μετά ήρθε η σειρά της Ισμήνης Πεπέ να ανέβει επί σκηνής και να μας λέει «Get Off» από Dandy Warhols. Στη συνέχεια επέλεξε να τραγουδήσει ένα κομμάτι από το δίσκο της, το «Δήθεν» σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου, το οποίο εκτός από πολύ όμορφο, άρεσε ιδιαίτερα στο κοινό που στο τελευταίο ρεφραίν σιγοτραγουδούσε μαζί με την Ισμήνη! Όπως συνέβη και με τη «Βίκυ» της Joanna Drigo που ανέβηκε στη σκηνή αμέσως μετά. Απολαύσαμε επίσης μια εκπληκτική διασκευή του «Space Oddity» του David Bowie από το Μιχάλη και το Γιάννη, καθώς και το «Άδειο Κουτί» από το δίσκο του συγκροτήματος, το «Personal Jesus» από την Ισμήνη, αλλά και το καινούριο τραγούδι της Joanna, το «Ναρκισσιστή» να διαδέχεται μία διασκευή στην αγαπημένη της P.J. Harvey και το «Get rid of me».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με «India» των Puressence (οι Lexicon Project θα ανοίξουν τη συναυλία τους στις 2/12), τη «Ρίτα» των Ξύλινων Σπαθιών, καθώς και μια πειραγμένη και πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή στο «Γράμμα» του Σωκράτη Μάλαμα. Στη συνέχεια ακούστηκαν εναλλάξ διασκευές από όλους και επιτυχίες από την προσωπική τους δισκογραφία («Ας κάνουμε τη νύχτα μέρα», «Αν σου λείπει ο αέρας», «Μαρία» με μια special αφιέρωση στο σταθμό Freedom, μιας και αυτός το έπαιξε πρώτη φορά).

Είχε φτάσει όμως η ώρα να καλέσουν τον Γιώργο Δημητριάδη επί σκηνής ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Lexicon Project και τραγούδησε μαζί τους το «Χειμώνα», το «All day and all of the night» των Kinks, και το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», μαζί και με τον Στέλιο Κάτσαρη. H ένταση ανέβηκε κι άλλο με «Rock n’ Roll Queen» και «My Generation», ενώ ακόμα ένας φίλος που ήταν παρών στο live, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει το «Άλεφ» και τις «Είκοσι Ζωές», καθώς και δύο καινούρια τραγούδια, τον «Φύλακα» και την «Ξένη Γη».

Το πρόγραμμα συνέχισαν τα δύο κορίτσια με την Joanna να ερμηνεύει ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του δίσκου της, το «Αλλεργία στις δεσμεύσεις» και την Ισμήνη να τραγουδάει εκπληκτικά τη «Λευκή Καταιγίδα» του Παύλου Παυλίδη και το δικό της «Μίλα σιγά» με το Μιχάλη Κεχαγιά στο ρόλο του Λάκη Παπαδόπουλου!

Θα μπορούσα να γράφω ένα ένα τα τραγούδια που επέλεξαν τα παιδιά για τη συνέχεια του προγράμματος τους. Από Pixies μέχρι Αρλέτα, και Σιδηρόπουλο μέχρι Radiohead. H έκπληξη της βραδιάς ήταν μια rock επανεκτέλεση στο τραγούδι του Δήμου Μούτση «Δε λες κουβέντα» όπου το τραγούδησαν όλοι μαζί. Λίγο πριν το τέλος συγκινηθήκαμε όλοι από το «Βουλιάζω» της Joanna Drigo, ενώ για φινάλε οι Lexicon Project έδωσαν ρέστα με το «I want you» των Beatles.

Με british αέρα και punk rock ήχο είχαν κυλήσει ήδη 4 ώρες. Τελειώνοντας το live συνειδητοποίησα πως είχα ακούσει πολλά αγαπημένα μου κομμάτια, είχα γνωρίσει νέους καλλιτέχνες με πάρα πολύ αξιόλογα δικά τους τραγούδια, και κυρίως είχα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα που το στίγμα και η προσωπικότητα των παιδιών το είχε κάνει μοναδικό. Λίγο πριν το live o Μιχάλης Κεχαγιάς μας είχε προετοιμάσει: «Θα ακούσετε μ’ εμάς και τις άλλες δυο κοπέλες τραγούδια κυρίως από τις πρώτες μας δισκογραφικές δουλειές και των τριών και αγαπημένα τραγούδια που περιέχει η δισκοθήκη μας». «Το πρόγραμμα το λες καθαρά ροκ», μας είχε διαβεβαιώσει και η Ισμήνη, ενώ η Joanna με τη σειρά της μας έδωσε και τον τίτλο: «είναι μια darkίλα με πολλά γκάζια»!

Blur, Subways, The Sound, Cure, Placebo … Αξίζει πραγματικά να τους δείτε μία από τις επόμενες Τρίτες στο Club του Σταυρού του Νότου. Κι αν είστε από αυτούς που θεωρούν τα προγράμματα των μουσικών σκηνών τετριμμένα ή πιστεύετε πως η νέα ελληνική δισκογραφία δεν έχει κάτι να δείξει, αφήστε τους να σας διαψεύσουν…!

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στην Ελένη Λαμπράκη και το μικρόφωνο του MusicCorner.gr

Lexicon Project
(για λογαριασμό τους μας μίλησαν ο Μιχάλης Κεχαγιάς και ο Κοσμάς Μπρούσαλης)

Music Corner: Κοσμά και Μιχάλη, εμφανίζεστε στο Σταυρό του Νότου φέτος μαζί με τη Joanna Drigo και την Ισμήνη Πεπέ. Είστε μια παρέα που έχετε ξαναπαίξει μαζί και προφανώς έχετε δέσει. Εκτός από την αγάπη σας για τη μουσική τι είναι αυτό το οποίο σας έχει κάνει να κολλήσετε και να κάνετε τόσο όμορφα πράγματα;
Κοσμάς: Με την Ιωάννα, τη Joanna τη Drigo όπως είπες έχουμε ξαναπαίξει και προφανώς κάνουμε και παρέα εκτός «δουλειάς»  εντός εισαγωγικών. Οπότε έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Με την Ισμήνη τώρα βρεθήκαμε πρώτη φορά επί σκηνής και επίσης τα ‘χουμε βρει καλά.
Μιχάλης: Θα ακούσετε μ’ εμάς και τις άλλες δυο κοπέλες τραγούδια κυρίως από τις πρώτες μας δισκογραφικές δουλειές και των τριών και αγαπημένα τραγούδια που περιέχει η δισκοθήκη μας, με έναν κοινό παρονομαστή. Δηλαδή διαλέξαμε κομμάτια που αντιπροσωπεύουν και τους τρεις και βρήκαμε μια ταύτιση όσον αφορά το που τέμνονται οι γραμμές και προχωρήσαμε προς αυτό. Γενικότερα είναι διασκεδαστικό, τουλάχιστον περνάμε εμείς καλά, ελπίζουμε να περάσει και ο κόσμος.

Music Corner: Οπότε ο κόσμος που θα έρθει να σας δει σήμερα και γενικότερα σε αυτές τις εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου τι καινούριο θα δει;
Μιχάλης: Θα δει ένα καινούριο μέλος σίγουρα τον Τάσο, θα δει και θα ακούσει πολλά τραγούδια!
Κοσμάς: Όποιος δεν έχει ακούσει τα τραγούδια μας θα τα ακούσει τώρα μαζί με κάποια παλιότερα διασκευασμένα κομμάτια.
Μιχάλης: Και ελληνικά παλαιότερης εποχής σε κάποια εκτέλεση που ενδεχομένως να ξενίσει κάποιους.

Music Corner: Μιας και αναφέρατε και το δίσκο σας έχει πάει ήδη πάρα πολύ καλά. Ετοιμάζετε κάτι καινούριο άμεσα;
Μιχάλης: Κοίταξε σκοπεύουμε μετά το Σταυρό του Νότου σιγά σιγά να μπούμε στη διαδικασία του studio για να ξεκινήσουμε την επόμενη δουλειά η οποία δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει. Υπάρχει το πρωτογενές υλικό αλλά το που θα μας βγάλει αυτή τη φορά ειλικρινά δεν ξέρουμε.
Κοσμάς: Θα είναι έκπληξη και για μας!

Music Corner: Και μια τελευταία ερώτηση. Παρακολουθώντας από την πλευρά του κοινού, έχετε μεγάλο ρεύμα σε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι του, που είναι το κοινό των 18 – 20 χρονών,  το οποίο τώρα αρχίζει και ψάχνεται με τη μουσική και σας υποστηρίζει πολύ. Σας χαροποιεί εσάς αυτό;
Μιχάλης: Αυτό είναι πολύ καλό, ναι. Γενικότερα είναι ωραίο να έχεις τέτοιο κοινό. Πάντα θαύμαζα τους καλλιτέχνες που είχαν ένα κοινό το οποίο μεγάλωνε μαζί τους. Μου άρεσε αυτή η διαδικασία. Μπάντες που τις άκουγα χρόνια όπως οι Blur… Όπως και ο Κοσμάς μεγαλώσαμε μαζί με μια μπάντα. Θα θέλαμε ένα κοινό το οποίο να παρακολουθεί την πορεία μας και να μεγαλώνει μαζί μας. Ξέρεις αυτή η ταύτιση μου αρέσει πάρα πολύ…

Ισμήνη Πεπέ

Music Corner: Λίγο πριν το live στο Σταυρό του Νότου με τα παιδιά… έχετε ξαναπαίξει μαζί σε κάποια συναυλία…
Ισμήνη:
 Ναι έχουμε ξαναπαίξει, όχι το ίδιο πρόγραμμα βέβαια, στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι, ήταν να ξαναπαίξουμε και στο θέατρο Πέτρας με τους Lexicon, αλλά λόγω καιρού είχε ακυρωθεί και ξαναπαίξαμε και την προηγούμενη Τρίτη που ξεκινήσαμε εδώ στο Σταυρό του Νότου!

Music Corner: Οπότε υπάρχει κοινός παρονομαστής…
Ισμήνη:
 Ναι είναι πολύ καλά με τα παιδιά και πολύ γρήγορα δεθήκαμε.

Music Corner: Εσύ αν και νέα ερμηνεύτρια και νέα στη δισκογραφία έχεις μια πάρα πολύ σημαντική υποστήριξη του Λάκη του Παπαδόπουλου.
Ισμήνη: Ναι, ευτυχώς που υπήρχε και εκείνος και με πίστεψε – έτσι λέει τουλάχιστον!!! – και ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι, βγάλαμε το δίσκο, έκανε την επιμέλεια της παραγωγής / ενορχήστρωση, έκανε και συμμετοχές, μου έδωσε ένα τραγούδι, είπε ένα δικό μου και παίξαμε και στο Σταυρό πρόπερσι μαζί και σε συναυλίες και στο Rodeo και ελπίζω πως έπεται και συνέχεια!

Music Corner: Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουμε απόψε εμείς και ο κόσμος που θα έρθει να σας δει;
Ισμήνη: Το πρόγραμμα το λες καθαρά rock, δηλαδή μέχρι και ένα ζεϊμπέκικο που έχουμε είναι τελείως rock διασκευασμένο! Ο ηλεκτρικός ήχος κυριαρχεί αλλά έχουμε και ακουστικά μέρη. Γενικά είναι ένα ωραίο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον. Λέμε όλοι κομμάτια από τη δισκογραφία μας αλλά και διασκευές.

Music Corner: Και τα μελλοντικά σου σχέδια;
Ισμήνη: Τώρα είμαστε στο studio για να βγάλουμε ένα single, ένα τραγούδι στο οποίο συμμετέχουν σαν μουσικοί οι Lexicon Project και συνεχίζουμε με τα παιδιά τα live.

Joanna Drigo

Music Corner: Είμαστε στο Σταυρό του Νότου και ετοιμαζόμαστε να σε δούμε μαζί με την Ισμήνη και τους Lexicon Project. Όπως ρωτήσαμε και τους υπόλοιπους πριν από σένα, έχετε δέσει, έχετε βρεθεί κι άλλες φορές μαζί. Τι είναι αυτό που σας ενώνει;
Joanna: Οι άλλοι τι απάντησαν; (γέλια)! Δεν ξέρω, νομίζω αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους επί σκηνής είναι υποσυνείδητα. Δεν ξέρεις για ποιο λόγο ταιριάζεις με κάποιον. Όπως επίσης μπορεί να είσαι φίλος πολύ, κολλητός με κάποιον και να μην ταιριάζετε επί σκηνής. Υπάρχει μια χημεία.

Music Corner: Υπάρχει κοινό μουσικό background;
Joanna: Δε νομίζω τόσο πολύ. Εγώ ακούω πιο πολύ αμερικάνικη μουσική απ’ το Μιχάλη αλλά νομίζω ότι έχουμε την ίδια ανάγκη να βγούμε στη σκηνή και έχουμε και την ίδια τρέλα αν θες.

Music Corner: Μιας και μας είπες για Αμερικάνους, ποιο είναι το δικό σου μουσικό background; Ποιους καλλιτέχνες αγαπάς – θαυμάζεις;
Joanna: Εμένα μου αρέσει πολύ η grunge σκηνή, οι Nirvana, γενικά η Seattle μεριά, Soundgarden, Pearl Jam, Alice in Chains… Aυτούς άκουγα όταν ήμουν πιο μικρή.

Music Corner: Θα ακούσουμε και τέτοια απόψε;
Joanna: Όχι, γιατί είμαστε σε μια πιο British φάση εδώ πέρα. Ωστόσο αυτή που μ’ αρέσει και που αγαπάω πάρα πολύ είναι η P.J. Harvey η οποία είναι Βρετανίδα και η οποία έχει αμερικάνικες επιρροές αλλά πιο πολύ είναι punk rock. Αρέσει πάρα πολύ και στους Lexicon, οπότε να που βρέθηκαν οι κοινές επιρροές!

Music Corner: Εσύ έχεις ήδη ένα δίσκο πολύ επιτυχημένο. Εν συνεχεία τι θα δούμε;
Joanna:
 Τώρα βγάζω ένα καινούργιο κομμάτι στα ραδιόφωνα, λέγεται «Ναρκισσιστής» και το cd έπεται. Δηλαδή τώρα το γράφουμε ας πούμε, αλλά δεν ξέρω πότε θα βγει ακριβώς. Απλά βγάζουμε ένα κομμάτι στα ραδιόφωνα.

Music Corner: Λίγα λόγια για τον κόσμο που θα έρθει να σας δει απόψε; Τι είναι αυτό που θα παρακολουθήσει;
Joanna:
 Αυτό που θα παρακολουθήσει είναι μια …darkίλα με πολλά γκάζια!

Music Corner: Πολύ ωραίο αυτό, νομίζω θα μπει τίτλος!
Joanna:
 Νομίζω έτσι είναι! Είμαστε αρκετά μινόρε και η αλήθεια είναι ότι ερχόμαστε σε αντίθεση με άλλους που είναι πολύ ματζόρε και πολύ χαρούμενοι γενικώς και είναι όλοι του ska και του swing. Εμείς φέρνουμε κάτι καινούργιο στη νύχτα, στη μουσική σκηνή και έχει πολλά γκάζια, πολλή παραμόρφωση και πολύ διάθεση για τρέλα και για λίγο αυτή τη διαστροφή που έχει γενικά το βρετανικό rock, γιατί γενικά έχει διαστροφή…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here