27/4/2011
www.musiccorner.gr

Την Παρασκευή 6 Μαΐου, το κοινό της Θεσσαλονίκης θα ζήσει μία αξέχαστη συναυλιακή βραδιά στο Eightball live stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα) με τους De Facto και τον Γιώργο Οικονόμου. Φορτίστε τις μπαταρίες σας για ένα δυναμικό τρίωρο ροκ γεγονός. Μετά τα μεσάνυχτα το πάρτι συνεχίζεται σε Disco ρυθμούς (όσοι το έχουν ζήσει, γνωρίζουν). Τη βραδιά ανοίγουν οι «Σχέδιο Β».

LIVE @ Eigthball
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ (ΜΕ ΜΠΥΡΑ)

DOORS OPEN: 20.30 – ΕΝΑΡΞΗ: 21.00

Λίγα λόγια για τους De Facto

Οι De Facto αποτελούν, χωρίς υπερβολή, ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα που αντέχουν στο χρόνο. Η ιστορία τους ξεκινάει από τα σχολικά χρόνια, όταν τέσσερις φίλοι από την Έδεσσα δημιούργησαν το πρώτο τους ξενόγλωσσο συγκρότημα, τους “Jailbreak”. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποφασίσθηκε η χρήση ελληνικού στίχου και η σύνθεση τραγουδιών, οπότε και μετονομάστηκαν σε De Facto. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν οι Πέτρος Παρασκευάς, Πέτρος Μίσκος, Δημήτρης Πουλιάκης και Χρήστος Τρεσίντσης.

Η οριστική εγκατάσταση των μελών στη Θεσσαλονίκη, το 1996, ήταν ουσιαστικά η αρχή για την επιτυχημένη πορεία τους. Το 1998 υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας με τη Legend και κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο (De Facto). Η υποδοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα θερμή και η επιτυχία δεν άργησε καθόλου. Ο δίσκος περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες «Απορώ» και «Σιδερένια καρδιά» καθώς και τα πολύ γνωστά τραγούδια «Φυλακή», «Όλης της γης τα μυστικά» και τη διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Γιάννη μου, το μαντίλι σου».

Το 2000 κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο με τίτλο «Μακρύς καιρός κοντεύει», ο οποίος σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία (περισσότερα από 15.000 αντίτυπα). Στο δίσκο αυτό υπάρχουν οι επιτυχίες «Δεκατρία», το πολύ γνωστό και αγαπημένο σε όλους «Δεν είναι έτσι η αγάπη», «Χωρίς να πονάς», «Παρενέργειες», κ.ά.

Δύο χρόνια αργότερα το 2002 κυκλοφορεί ο τρίτος τους δίσκος με τίτλο “De Facto III”, ο οποίος επίσης σημειώνει μεγάλη επιτυχία και περιέχει ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα τραγούδια τους, το «Θεσσαλονίκη» και επίσης το «Πέφτω», «Δρόμος» και «Μέσα απ’ το σκοτάδι».

Το 2004 η Legend κυκλοφορεί ένα “best of”, με τίτλο “De Facto: Μπαλάντες”.

To 2006 οι De Facto κυκλοφορούν τον τέταρτο δίσκο τους με τίτλο «Ως του κόσμου την άκρη» ως ανεξάρτητη παραγωγή από την Friday Records. Ο δίσκος περιέχει πολύ σημαντικά τραγούδια όπως είναι το «Άλλη μια μέρα ζωντανός / Φοβάμαι», «Πυρετός», «Παλιές γειτονιές», κ.ά.

Το 2007 η σύνθεση της μπάντας αλλάζει και μέχρι σήμερα οι De Facto είναι οι Πέτρος Παρασκευάς (ηλ. κιθάρα – φωνή), Πέτρος Μίσκος (μπάσο – φωνή) – (αρχικά μέλη και ηθικοί αυτουργοί) και ο Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα – φωνή).

Το 2010 ηχογραφούν τον πέμπτο τους δίσκο, ο οποίος βρίσκεται σε αναμονή για την κυκλοφορία του πολύ σύντομα μέσα στο 2011. Στους δίσκους συμμετέχουν επιπλέον φίλοι και συνεργάτες τους, σημαντικοί μουσικοί που ο καθένας τους έχει αφήσει το στίγμα του στη μουσική.

Οι De Facto έχουν δώσει αναρίθμητες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και είναι πάντοτε ενεργοί. Αδιαμφισβήτητα αφήνουν το στίγμα τους όπου κι αν βρεθούν και όπως διαφαίνεται έχουν ακόμη πολλά να δώσουν στην ελληνική μουσική σκηνή.

Λίγα λόγια για το Γιώργο Οικονόμου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος των Αρσακείων Θεσσαλονίκης, σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ, μουσική στο ΝΩΘ με την οποία ασχολείται από μικρή ηλικία. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική ασχολείται με τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες. Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής από το 1997 έως σήμερα, με πάθος για τη μουσική και την επικοινωνία με το κοινό. Οργανώνει και συμμετέχει σε δύο μπάντες από το 1999 έως το 2005 ως frontman (Η Σιωπή και  οι  Puzzle).

Το 2009 ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, ο οποίος κυκλοφορεί το 2010 από την G.O. Music Productions ως ανεξάρτητη παραγωγή και περιέχει 17 δικά του τραγούδια με δικούς του στίχους, μουσική και ερμηνεία. Ο δίσκος περιέχει τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί όπως «Ιωνάθαν», «Όλα για σένα», «Αληθινά», κ.ά. Έχει διασκευάσει επίσης το «Enjoy the silence» των Depeche Mode, το οποίο ελπίζει να περιλάβει στον επόμενό του δίσκο.

Ο Γιώργος Οικονόμου νιώθει τραγουδοποιός και αυτό εύκολα το αναγνωρίζει όταν τον βλέπει επί σκηνής και ταξιδεύει μαζί του μέσα από τους στίχους και τις μουσικές του. Μαζί του είναι η go band που αποτελείται από τους Παύλο Θεοδωράκη (τύμπανα), Αντρέα Καπετανάκη (μπάσο), Βασίλη Αποστολέλλη (ηλ. κιθάρα) και Γιώργο Θεοδωρόπουλο (πιάνο – πλήκτρα).

Λίγα λόγια για τους «Σχέδιο Β»

Οι Σχέδιο Β ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2010. Τα μέλη, γνωρίζονται από παλαιότερα έχοντας κάνει συναυλίες σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, παίζοντας διασκευές ελληνικών και ξένων κομματιών, με το όνομα Plan B. Μετά από μια περίοδο παύσης λόγω προσωπικής αναζήτησης και υποχρεώσεων τα μέλη έχοντας ωριμάσει πια μουσικά αποφασίζουν να κάνουν αυτό που αγαπούσαν και ήθελαν όλα αυτά τα χρόνια. Αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική, αλλάζουν το όνομα του συγκροτήματος σε Σχέδιο Β και δημιουργούν ένα ελληνόφωνο συγκρότημα το οποίο χαρακτηρίζεται από εναλλακτικό ήχο, σύχρονο και εμπλουτισμένο με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία και στίχο που διαχέεται από έντονο προβληματισμό και ευαισθησία. Τα μέλη της μπάντας είναι Στολτίδης Πόλης  (κιθάρα), Καραμιχάλης Μάνος (τύμπανα), Δημανίδης Φώτης: (μπάσο), Τερζόπουλος Χρήστος (φωνητικά).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here