Η Βιολέτα Ίκαρη επανέρχεται, συνεχίζοντας την εξαιρετικά δημιουργική περίοδο που διανύει, με την οπτικοποίηση του τραγουδιού «Απέραντη ερημιά», που έχει την τιμή να ερμηνεύει συντροφιά με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Η «Απέραντη ερημιά» ανήκει στον πρώτο ολοκληρωμένο και ιδιαίτερα επιτυχημένο δίσκο της Βιολέτας Ίκαρη, ο οποίος κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν από τη Feelgood Records, με τίτλο «Έλα Και Ράγισε Τον Κόσμο Μου».

Tη μουσική του τραγουδιού υπογράφει η ίδια η ερμηνεύτρια σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Καραπέτρο, ενώ τους στίχους έχει γράψει η Σμαρώ Παπαδοπούλου.

Η Βιολέτα Ίκαρη έχει πλέον εδραιώσει τη θέση της στην ελληνική μουσική σκηνή και έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της ως «νέα ανερχόμενη ερμηνεύτρια». Τα ποιοτικά δείγματα της δουλειάς της, οι συνεργασίες με κορυφαίους ερμηνευτές και δημιουργούς καθώς και η ιδιαίτερη, αναγνωρίσιμη φωνή της, την έχουν καθιερώσει ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της.

Η «Απέραντη ερημιά» είναι ένα ξεχωριστό τραγούδι που μιλά για τη μοναξιά μέσα στο πλήθος, για την δύναμη του έρωτα που ασκεί μια ανίκητη ελκτική δύναμη στα σώματα και τις ψυχές, αλλά και απωθεί τους ανθρώπους όταν το συναίσθημα στερεύει.

Η Σμαρώ Παπαδοπούλου δημιουργεί ένα ζωντανό σκηνικό με αναφορά στην πραγματική ζωή και τοποθετεί τους ήρωες της τον έναν απέναντι στον άλλον, να αφηγούνται πότε μαζί και πότε χωριστά την κοινή τους περιπέτεια, αλλά και τη μοναχική τους πορεία μέσα στο πολύβουο πλήθος.

Η μουσική της Βιολέτας Ίκαρη και του Βαγγέλη Καραπέτρου αναδεικνύει τη δύναμη των λέξεων και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας όμορφης, ατμοσφαιρικής μπαλάντας που αποτυπώνει με ευαισθησία, στιγμιότυπα της ανθρώπινης περιπέτειας σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, έχοντας πάντα ως μόνη πυξίδα την αγάπη.

Οι ερμηνείες της Βιολέτας Ίκαρη και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, απέριττες αλλά και εξαιρετικά λυρικές αποδίδουν εύστοχα την ψυχολογία των ηρώων και δίνουν στην «Απέραντη ερημιά» υπόσταση και ένταση θεατρική.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πάντα γενναιόδωρος προς τους νέους συναδέλφους του δίνει τη δική του μοναδική ερμηνευτική διάσταση στο τραγούδι, ταιριάζοντας με αρμονικό τρόπο με την συγκινητική απόδοση και φωνητική χροιά της Βιολέτας Ίκαρη.

Το video clip που συνοδεύει την «Απέραντη ερημιά» και σκηνοθετεί με έμπνευση ο Άρης Λυχναράς σε συνεργασία με τον Χρήστο Τόλη, οπτικοποιεί με τη βοήθεια της ασπρόμαυρης εικόνας την «πλοκή» του τραγουδιού με ιδανικό και ευφάνταστο τρόπο.

Δύο χορευτές (οι πολύ ταλαντούχοι Κωνσταντίνα Βέρρου και Σώζων Σγουρός σε χορογραφία της Φρόσως Κoρού) πλαισιωμένοι από την εικόνα των ερμηνευτών που εναλλάσσονται στην οθόνη, σμίγουν και χωρίζουν, έλκονται και απωθούνται πότε με τη βούληση τους και πότε χωρίς αυτή, εικονογραφώντας με πρωτότυπο τρόπο το «μαζί» και «χωριστά» του τραγουδιού.

Ποιος το όνειρό μου συντροφεύει
Και δεν έχει στόμα το φιλί, πες μου ένα γιατί
Ποιος δε βλέπει δάκρυ να σαλεύει
Και ποτέ δεν περιμένει την αυγή, κάτι να συμβεί

Μέσα από το πλήθος, ένας άλλος ήχος
Που μου λέει σ΄αγαπώ κάθε φορά
Όμως είναι τοίχος, φυλακή ο ίσκιος
Και μια απέραντη ερημιά

Ποια ανάσα ξόδεψα ζωή μου
Σε ταξίδι τόσο ερωτικό, για να σ΄αγαπώ
Κι όλη η αγάπη μια στιγμή μου
Για να δέσει κόμπο το κορμί μου, σ΄άγιο φυλαχτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here