ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra (5/2011)

Η Diana (Ντιάνα) Ζαχαριάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γεωργία. Την εφηβική της ηλικία την πέρασε στην πόλη των Σερρών απ’ όπου και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τραγουδιού. Προέρχεται από μουσική οικογένεια και οι σπουδές της στο πιάνο την ώθησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Η Diana είναι ένα νέο, φρέσκο και ανερχόμενο πρόσωπο στην ελληνική δισκογραφία. Με συνεργασίες δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως αυτά των: Αντώνη Βαρδή, Γιάννη Πάριου, Πασχάλη Τερζή, Σταμάτη Γονίδη, Νίκο Βέρτη, Γιώργο Μαζωνάκη και άλλων.

Έρχεται να μας συστηθεί με το πρώτο της άλμπουμ «Τα πάντα μπορείς», με συμμετοχές των πιο διακεκριμένων παραγωγών της ελληνικής δισκογραφίας. Είναι σπάνιο σε ένα δίσκο και μάλιστα σε πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, να συνυπάρχουν δημιουργοί όπως οι: Κυριάκος Παπαδόπουλος, Εκείνος και Εκείνος, Γιώργος Μουκίδης, Παναγιώτης Γιατράκος, Ηλίας Φιλίππου, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, αλλά και οι: Ιωάννης Πάττας, Γιάννης Ρεντούμης, Κώστας Λογοθετίδης, Μιχάλης Φάβιος. Στο άλμπουμ υπάρχουν και δύο διασκευές ξένων τραγουδιών, το ομότιτλο Τα πάντα μπορείς (Sit u ouvres tes bras) σε ελληνικούς στίχους της Μαρίνα Λιτβίνοβα και το Να ξαναρθείς (Horchat Hai Caliptus) σε ελληνικούς στίχους της Ρένας Καμάρη.

Την παραγωγή και ενορχήστρωση υπογράφει ο Αντρέας Γιατράκος (γνωστός για τις συνεργασίες του με τους: Χάρη Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Νίκο Βέρτη, Γιώργο Μαζωνάκη, Tamta, Going Through και πολλούς άλλους).

Ένα ονειρεμένο δισκογραφικό ντεμπούτο για την DIANA.Το album είναι ιδιαίτερο, με ethnopop και dance/rock αποχρώσεις. Χαρακτηρίζεται από την υψηλή του αισθητική και το άρτιο καλλιτεχνικό του αποτέλεσμα!

Ήδη το πρώτο single του άλμπουμ «Να μ’ αγαπάς (μάτια μου)» 2bu mix ακούγεται σε πολλά ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα ενώ οπτικοποιήθηκε από τον Μανώλη Τζιράκη.

Η φωνή και η χροιά της DIANA μοναδική! Η DIANA ήρθε για να μείνει!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Γιώργος Φούκος – g.foukos@musiccorner.gr

Νέα άφιξη στο στερέωμα του ελληνικού mainstream η Diana Ζαχαριάδου έρχεται να δώσει το παρθενικό της στίγμα στο χώρο με μία επιλογή 10 τραγουδιών στα μέτρα των σημερινών ραδιοφωνικών επιτυχιών. Pop και rock ενορχηστρώσεις με στίχους ερωτικούς ως επί το πλείστον, όλα στα όρια του συμβατού. Ξεκινώντας απ’ τους δημιουργούς του cd υπάρχουν πολλοί συντελεστές ελαφρολαϊκών επιτυχιών, στοιχείο που προσδιορίζει τη Diana Ζαχαριάδου ως ένα ελπιδοφόρο όνομα για την εταιρεία της. Δικαιολογημένα το cd περιέχει συλλογή διαφόρων μουσικών style αφού εταιρεία και καλλιτέχνης θέλουν να ελέγξουν την ανταπόκριση των ραδιοφωνικών σταθμών και του κόσμου προς αυτή και τη φωνή της.

Χαζεύοντας το οπισθόφυλλο μπήκα στον πειρασμό να ακούσω το «Μια Γυναίκα Μόνο Ξέρει» για να ελέγξω αν συνδέεται με τη γνωστή επιτυχία του 1994 που είχε ερμηνεύσει η Καίτη Γκρέυ. Πρόκειται για διασκευή του τραγουδιού σε λαϊκο-reggeaton μορφή, από αυτές που ακούμε εδώ και 4 χρόνια σε club και ραδιόφωνα. Το αποτέλεσμα είναι ανώδυνο, δεν υπάρχουν κωμικοτραγικά rap κουπλέ, αλλά και πάλι δεν πείθει ως αναγκαία διασκευή. 2ος τυχαίος σταθμός χάριν περιεργείας το «Να ξαναρθείς» διασκευή – απ’ ό,τι έψαξα – του “Horchat Hai Caliptus” της γνωστής Ισραηλινής Ishtar. Είναι ένα πολύ ρομαντικό και μελωδικό άκουσμα το οποίο όμως χάνει στην προσπάθεια της τραγουδίστριας να αναδείξει τις φωνητικές της δυνατότητες. Αν μπείτε στον κόπο να ακούσετε την αρχική εκτέλεσή του απ’ την Ishtar θα δείτε διαφορές στην ερμηνεία που αδικούν την αρχική σύνθεση.

Η 3η διασκευή του cd έχει τίτλο «Τα Πάντα Μπορείς», τραγούδι της Ishtar και αυτό. Συγκρίνοντας τα δυο κομμάτια μπορώ να πω ότι δυσφόρησα με την επικρατούσα λογική των παραγωγών να αναζητούν επιτυχίες σε μασημένες τροφές απ’ το εξωτερικό. Προσωπική άποψη όταν γίνεται μία διασκευή πρέπει να υπάρχει λόγος και όχι ανάγκη…

Αναζητώντας κάτι πιο εμπνευσμένο στο cd είπα να ποντάρω στα 2 πρώτα τραγούδια που υπάρχουν και σε remix, σημάδι ότι η εταιρεία πιστεύει σε αυτά. Το «Να Μ’ Αγαπάς» είναι μία ένωση σχολής Κοντόπουλου και σχολής Χατζηγιάννη! Απλή μελωδία που δεν κουράζει, ταξιδεύει τους πιο ρομαντικούς και δεν δημιουργεί αρνητική αίσθηση στους υπολοίπους.

Η πιο δυνατή στιγμή είναι το «Σχέση Φανταστική» το οποίο και αγγίζει τη χρυσή τομή του νέο-ρομαντικού pop, είδος αποδεκτό απ’ όλους. Δεν γνωρίζω αν έχει τη δυναμική ή την τύχη να αποτελέσει την 1η της επιτυχία, ταιριάζει ωστόσο στη φωνή και το παρουσιαστικό της Diana χωρίς να την περιορίζει ως προς τις μελλοντικές της επιλογές. Τα 5 υπόλοιπα τραγούδια του cd ανήκουν στη γνωστή κατηγορία «Next» που σημαίνει ότι δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο για να ασχοληθείς μαζί τους. Χειρότερη επιλογή το «Νέα Γενιά» το οποίο καλό θα ήταν να μην υπήρχε καν!

Ολοκληρώνοντας, μπορεί κανείς να δεχτεί τη Diana Ζαχαριάδου ως αξιοπρεπή ή και αξιόλογη νέα πρόταση. Το συγκεκριμένο ωστόσο cd, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν νομίζω ότι θα ξεφύγει της κοινής κατάληξης πολλών αντιστοίχων δουλειών…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Σχέση φανταστική (2bu mix)
02. Να μ’ αγαπάς (Μάτια μου) (2bu mix)
03. Μια γυναίκα μόνο ξέρει
04. Τα πάντα μπορείς (Si tu ouvres tes bras)
05. Λέει, λέει
06. Να ξαναρθείς (Horchat hai caliptus)
07. Νέα γενιά – feat. MC Marine
08. Θα ‘σαι πάντα
09. Ποιος είσαι εσύ;
10. Πάμε
11. Να μ’ αγαπάς (Μάτια μου) (Dr Andrews electro mix)
12. Σχέση φανταστική (radio edit)

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here