Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Κυκλοφορεί την Παρασκευή σε Ελλάδα και εξωτερικό το τραγούδι “Δύση & Ανατολή” / East west” που αποτελεί την πολυαναμενόμενη συνεργασία του διεθνούς Shantel και της δικής μας Αρετής Κετιμέ.

areti ketime shantelΤον Shantel τον γνωρίσαμε μέσα από τον απόλυτο χορευτικό ύμνο “Disko Partizani” και τον συνδέσαμε με ένα ηχητικό χρώμα και μία μοναδική live ατμόσφαιρα που φέρνει το πνεύμα της Balkan στο πιο εκστατικό της σημείο. Ξεκίνησε από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας ως Dj, με σαφή κλήση προς τον ιδιαίτερο Βαλκανικό ήχο των Fanfare Ciocarlia και του Boban Markovic. Στην Ελλάδα έχει γίνει γνωστός μέσα από τη διασκευή που έχει κάνει σε ένα τραγούδι του η Ελευθερία Αρβανιτάκη, το γνωστό σε όλους μας “Δεν μιλώ για μια νύχτα εγώ”.

shantel areti ketime coverΤο εξώφυλλο του single “EastWest/Δύση και Ανατολή”

Η συνεργασία του Shantel με την Αρετή Κετιμέ έλαβε χώρα πριν από λίγους μήνες όταν άκουσε δείγμα της δουλειάς της μέσα από το διαδίκτυο και της ζήτησε να ηχογραφήσουν παρέα ένα τραγούδι. Το τραγούδι αυτό που κυκλοφορεί επισήμως την Παρασκευή είναι μια σύνθεση του Shantel σε στίχους της Αρετής Κετιμέ. Πριν από λίγους μάλιστα μήνες πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα του videoclip για το νέο single από τον Sabri Noor, κάτω από την σκηνοθετική επίβλεψη του Shantel. Στο clip ελαβαν μέρος πενήντα και πλέον συντελεστές, μεταξύ των οποίων  ηθοποιοί, χορευτές, οι Imam Baildi και ο μουσικός Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ο οποίος παίζει κιθάρες στο τραγούδι ενώ τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται στενά με τον Shantel συμμετέχοντας στις συναυλίες του στην Ευρώπη. Την οργάνωση παραγωγής του clip έχει ο συνθέτης Δημήτρης Καρράς, στο στούντιο του οποίου ηχογραφήθηκε το τραγούδι.

O Shantel μάλιστα, που βρέθηκε πρόσφατα την Ελλάδα, επισκέφτηκε στο καμαρίνι της στην Ιερά Οδό και τη Γλυκερία, για την οποία έχει εκφράσει τον μεγάλο θαυμασμό του.

shantel glykeria

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here