Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Κότσιρα με το Θάνο Μικρούτσικο και  τον Οδυσσέα Ιωάννου είναι πια γεγονός και κυκλοφορεί την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου υπό τον τίτλο «Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει»  από την ΕΜΙ. Τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες συναντώνται σε έναν δίσκο που φιλοδοξεί να κερδίσει την θέση του στην μακρά και ακριβή ιστορία των δίσκων-κύκλων τραγουδιών, βασισμένων στο τρίπτυχο: συνθέτης-στιχουργός-ερμηνευτής. Τραγούδια με λαϊκό πυρήνα, αλλά με τις γνώριμες ηλεκτρικές εξάρσεις του Μικρούτσικου, με τους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου να αποτυπώνουν σε λόγια  το συναίσθημα μιας εποχής που βάρυνε απότομα αλλά παραμένει ενεργό και μάχιμο.

Ο Γιάννης Κότσιρας, συνεργάζεται στην δισκογραφία με τον Θάνο Μικρούτσικο εννέα  χρόνια μετά τις ερμηνείες του στον “Σταυρό του Νότου”, στο Μέγαρο Μουσικής. Το album περιλαμβάνει δέκα καινούρια τραγούδια, και την επανεκτέλεση του “Θες έναν κόσμο πιο μεγάλο” που πρωτοακούσαμε από την Δημήτρη Μητροπάνο. Στο “Δωσ’ μου μια μέρα αληθινή” οι στίχοι είναι του Άλκη Αλκαίου και του Οδυσσέα Ιωάννου.

Ήδη έχουμε ακούσει δύο τραγούδια από τη νέα αυτή δουλειά, το “Σ’αγαπάω μόνο” και το “Αυτός ο ήλιος” και αναμένουμε να ακούσουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία σε λίγες μέρες και τα υπόλοιπα κομμάτια του πολυαναμενόμενου αυτού album.

Δείτε εδώ το εξώφυλλο του νέου album:

kotsiras mikroutsikos ioannou

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here