10/7/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με έναν τίτλο που απεικονίζει απόλυτα το περιεχόμενό του επιστρέφει στη δισκογραφία ο Julio Iglesias.

Ο Ισπανός μουσικός που από το 1969 όταν πρωτοεμφανίστηκε έχει γράψει τη δική του ιστορία, κυρίως με τις πολύ επιτυχημένες ερωτικές μπαλάντες και την αισθαντική φωνή του, θα κυκλοφορήσει μέσα στον Αύγουστο το νέο του άλμπουμ με τίτλο “1”, θέλοντας να προϊδεάσει το κοινό για το περιεχόμενό του.

Ο Julio στην μακρόχρονη καριέρα του έχει φτάσει πολλές φορές στην κορυφή των charts σε όλο τον κόσμο, είτε με αγγλόφωνα είτε με ισπανόφωνα τραγούδια. Και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως ένας από τους πιο ερωτικούς τραγουδιστές των τελευταίων δεκαετιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το “1” δεν αποτελεί «πραγματικά» ένα νέο άλμπουμ, καθώς είναι μια συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του. Πρόκειται για ένα διπλό cd που περιέχει 38 κομμάτια, σε Αγγλικό και Ισπανικό στίχο, σε νέες ηχογραφήσεις και ενορχηστρώσεις που θα κάνει τους παλιότερους να θυμηθούν τα «νιάτα» τους και τους νεότερους να γνωρίσουν το πλούσιο ρεπερτόριο του καλλιτέχνη.

Αυτό το άλμπουμ είναι κατά βάση αφιερωμένο στον ανώνυμο κόσμο που με ακολουθεί τα τελευταία 44 χρόνια με γενναιοδωρία και αφοσίωση και μου επέτρεψαν να τραγουδώ μέχρι σήμερα. Ήταν και θα είναι η κινητήριος δύναμη της καριέρας μου”, δήλωσε ο Iglesias για το νέο του δίσκο.

Ο Julio δούλευε το “1” τα τελευταία τρία χρόνια και με τις νέες ηχογραφήσεις και τις ενορχηστρώσεις έχει καταφέρει να δώσει μια ομοιογένεια στο άλμπουμ που ακούγεται ως ένα «σώμα», με την ωριμότητα και την αισθητική ποιότητα που μόνο ένας σπουδαίος ερμηνευτής όπως ο Julio μπορεί να προσφέρει στο κοινό.

Η κυκλοφορία του έχει ήδη ξεκινήσει από την Ισπανία, τη Βραζιλία και άλλες ισπανόφωνες χώρες κυρίως της λατινικής Αμερικής, και μέχρι τώρα έχει φτάσει στις κορυφές των charts, ενώ οι απονομές πολλαπλών πλατινένιων δίσκων έχει γίνει «συνήθεια». Η κυκλοφορία του σε Αμερική και Βρετανία τον Αύγουστο, αναμένεται απλά να επιβεβαιώσει τον τίτλο του πιο ερωτικού ερμηνευτή των τελευταίων ετών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here