Μια πολύ σπουδαία ερμηνεύτρια που μεσουράνησε στο ελληνικό τραγούδι προς τα τέλη της δεκαετίας του 60, η Ρένα Κουμιώτη, δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε χθες σε ηλικία 81 ετών ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1941, στη Νέα Ιωνία Αττικής, από γονείς Μικρασιάτες. Την μητέρα της δεν πρόλαβε ουσιαστικά να τη γνωρίσει, καθώς την έχασε όταν ήταν ακόμη μωρό επτά μηνών. Μεγάλωσε σε δύσκολα χρόνια, με τη γιαγιά της να έχει αναλάβει το ρόλο της μάνας. Έκανε δύο γάμους, τον πρώτο σε πολύ νεαρή ηλικία, καθώς είχε μείνει έγκυος σε ηλικία μόλις 13 ετών! Από κάθε γάμο της απέκτησε από ένα παιδί. Μάλιστα τον πρωτότοκο γιο της τον έχασε το καλοκαίρι, από ανακοπή και δεν μπόρεσε καν να τον αποχαιρετήσει καθώς η ίδια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

To 1968 δούλευε στην «Απανεμιά» όπου ήρθε και ο Μανώλης Μητσιάς, που μόλις είχε κατέβει απ’ τη Θεσσαλονίκη. Εκεί την άκουσε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και της πρότεινε να τραγουδήσει με τον Γιάννη Πουλόπουλο στο δίσκο «ο Δρόμος» που ετοίμαζαν μαζί με τον Μίμη Πλέσσα. Το πρώτο τραγούδι που είπε ήταν το «Δώσε μου το στόμα σου», το γνωστό «σαν χελιδονάκι» και μετά το «Πρώτη φορά». Από την «Απανεμιά» βρέθηκε να δουλεύει με τον Πουλόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου και τον Λευτέρη Μυτιληναίο στο «Καν-Καν». (wikipedia)

Η Ρένα Κουμιώτη υπήρξε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του περίφημου “Νέου Κύματος“, που έδωσε μια εντελώς νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι εκείνης της εποχής (δεκαετίες 60-70).  Εκτός από τα παραπάνω, ερμήνευσε πολλά ακόμη σημαντικά τραγούδια, θησαυρούς για την ελληνική δισκογραφία, όπως τα «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες» και «Άναψε καινούργιο μου φεγγάρι» του Μίμη Πλέσσα, το “Αγαπιόμασταν” του Γιώργου Κριμιζάκη και της Σώτιας Τσώτου, “Θαλασσινό τριφύλλι” του Λίνου Κόκοτου σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και πολλά άλλα…

Τα τελευταία χρόνια ζούσε σε γηροκομείο, απέφευγε συνεντεύξεις και δημόσιες εμφανίσεις και η μεγάλη της έγνοια ήταν τα εγγόνια της που υπεραγαπούσε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ