25/1/2011
Γράφει η Πηνελόπη Μποσταντζόγλου
www.musiccorner.gr

Ο Λεωνίδας Μαράντης είναι ένας ακόμα νέος τραγουδοποιός που έρχεται με «συστάσεις» από τον Μανώλη Φάμελλο. Το ντεμπούτο album του, “Λονδίνο-Αθήνα“, κυκλοφορεί από τη Lyra, και περιέχει 12 τραγούδια σε ποπ-ροκ ύφος επηρεασμένο από τη βρετανική σκηνή – αρκετά από αυτά ακούγονται ήδη από τα ραδιόφωνα. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, για το live της περασμένης Τετάρτης στο Κοο-koo μίλησα μαζί του για αυτή τη δουλειά, για τις εμπειρίες του από την παραμονή του στο Λονδίνο αλλά και για τα μελλοντικά σχέδιά του.

 Στη σύντομη κουβέντα που είχαμε – λίγο πριν την έναρξη του live και ενώ o κόσμος ήδη είχε μαζευτεί από νωρίς στο μαγαζί και ανυπομονούσε να ξεκινήσει η μουσική -, κατάλαβα πως πρόκειται για ένα νέο καλλιτέχνη, με την πιο γλυκιά και ρομαντική έννοια που μπορεί να βάλετε με το νου σας! Το «Λονδίνο- Αθήνα», όπως μου εξήγησε αποτελεί μια δουλειά που κλείνει μέσα της, τα οκτώμισι χρόνια που πέρασε σπουδάζοντας ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Λονδίνο και τα ενδιάμεσα πήγαινε- έλα στην Ελλάδα… Περιλαμβάνει τη δική του μουσική αντίληψη για την brit-pop, rock, indie-rock σκηνή όπως την αφομοίωσε ακούγοντας συγκροτήματα όπως οι Stereophonics, οι Killers και οι Coldplay.

 Ο Λεωνίδας, μου εμπιστεύθηκε πως μαζί με την αγαπημένη του μπάντα που τον συνοδεύει σε κάθε του live εμφάνιση, τους The Spotlights, αλλά και μαζί με τον πολύτιμο μουσικό – ηχολήπτη – ενορχηστρωτή του, τον Στέφανο Δανιηλίδη, συνεχίζουν πάντα να γράφουν μουσική και κομμάτια και πως κάτι καινούριο υπάρχει ήδη στα σκαριά, πάντα σε ελληνικό στίχο, καθώς ο ίδιος πιστεύει πως μπορεί να εκφραστεί καλύτερα γράφοντας στη μητρική του γλώσσα.

Ο Λεωνίδας Μαράντης μιλάει με τη συνεργάτιδα του Music Corner, Πηνελόπη Μποσταντζόγλου

Δε θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να μην αναφερθώ στη συμμετοχή του Λεωνίδα Μαράντη στο μουσικό, διαδικτυακό project που ακούει στο όνομα Jumping Fish. Μέσα από αυτή τη μουσική πλατφόρμα ανάδειξης και στήριξης νέων καλλιτεχνών καθώς και από μέσα όπως το Myspace ο ίδιος μου  έδωσε να καταλάβω πως έχει βοηθηθεί πάρα πολύ στην μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία και πως σίγουρα το internet μπορεί να δώσει τη λύση για την κρίση που περνάει η βιομηχανία της μουσικής – και όχι η ίδια η μουσική…

Αφού χαιρετηθήκαμε στα παρασκήνια και του ευχήθηκα καλή συνέχεια, πήγα να βρώ κι εγώ τους συνεργάτες μου στο τραπέζι και μετά από λίγο τα φώτα χαμήλωσαν και ο πρωταγωνιστής της βραδιάς εμφανίστηκε επί σκηνής. Πάντα χαμογελαστός και με την απαραίτητη δόση τρακ υποσχέθηκε πως μαζί με τους καλεσμένους του Μανώλη Φάμελλο, Γιώργο Δημητριάδη, Μύρωνα  Στρατή, Κύριο Κ και Πάνο Γουργιώτη, θα μας χάριζαν μια μοναδική βραδιά. Και όντως ήταν μοναδική!

Από τις αντιδράσεις και μόνο του κοινού που συνόδευε τραγουδώντας, χτυπώντας παλαμάκια, γελώντας στα διάφορα συναυλιακά ευτράπελα, κατάλαβα πως ο Λεωνίδας Μαράντης αξίζει τόσο την  προσοχή όσο και τα θερμότατα χειροκροτήματα που λάμβανε στο τέλος κάθε τραγουδιού που παρουσίαζε ή επανεκτελούσε παρέα με το Στέφανο Δανιηλίδη στα πλήκτρα, το Λευτέρη Κορρέ και το Νίκο Νικολαΐδη στις γκαζωμένες κιθάρες τους, το Μανώλη Γιαννιτσόπουλο στο μπάσο και τον Αλέκο Κούρτη στα τύμπανα.

Άκουσα επίσης πολύ ευχάριστα για ακόμα μια φορά τον Κύριο Κ. ο οποίος  με τη μοναδική του θεατρικότητα και ερμηνευτική ικανότητα, κέρδισε τις καλύτερες των εντυπώσεων δικαιότατα! Εξίσου ενδιαφέροντες βρήκα στο συγκεκριμένο live τους Πάνο Γουργιώτη και Γιώργο Δημητριάδη ενώ ο Μανώλης Φάμελλος πέραν από τα πειράγματα και ένα σχετικό λεκτικό παιχνίδι που είχε με το Λεωνίδα στη σκηνή δε με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Η παρουσία του Μύρωνα Στρατή από την άλλη, σίγουρα έδωσε έναν παλμό παραπάνω στην εξέλιξη του live ωστόσο οι επαναλήψεις και οι κοινοτυπίες καμιά φορά κουράζουν…

Προς το παρόν ο Λεωνίδας και οι Τhe Spotlighs δεν έχουν σημειωμένο στην ατζέντα τους κάποιο άλλο live. Αν παρόλα αυτά στο μέλλον έχετε τη δυνατότητα να τους ακούσετε ζωντανά, μη χάσετε την ευκαιρία. Θα περάσετε σίγουρα όμορφα και θα κάνετε την πιο σύντομη και ευχάριστη διαδρομή … «Λονδίνο -Αθήνα»!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here