7/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η δίκη του Conrad Murray στο Los Angeles συνεχίζεται με τους μάρτυρες να καταλογίζουν στον γιατρό του Jackson ασάφειες, απόκρυψη στοιχείων και σύγχυση. Το τελευταίο προκύπτει από την κατάθεση της καρδιολόγου Thao Nguyen που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Murray, όταν μίλησε μαζί της στο νοσοκομείο, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει χρονικά τα «κρίσιμα» σημεία της μέρας που πέθανε ο Jackson.

Ο Murray, σύμφωνα με την κατάθεση της γιατρού, της ανέφερε ότι έδωσε στον καλλιτέχνη δύο δόσεις Ativan προκειμένου να τον βοηθήσει με το έντονο πρόβλημα αϋπνίας από το οποίο ταλαιπωρείτο. Ο γιατρός δήλωσε ότι έφυγε για λίγο από το δωμάτιο του Jackson και πως όταν γύρισε διαπίστωσε ότι ο μουσικός δεν ανέπνεε. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί ούτε τι ώρα του έδωσε το φάρμακο αλλά ούτε τι ώρα σταμάτησε η αναπνοή του Michael. Ο Murray δεν θυμόταν επίσης και πόση ώρα πέρασε από τη στιγμή που διαπίστωσε το πρόβλημα του Jackson μέχρι την ώρα που έκανε την κλήση στο ΕΚΑΒ. “Μου είπε ότι δεν είχε καμία γνώση του χρόνου και πως δεν φοράει ρολόϊ”, κατέθεσε η Nguyen. Σε ερώτηση αν ο Murray της ανέφερε τη χορήγηση του Propofol, που ευθύνεται για το θάνατο του Jackson, η γιατρός ήταν σίγουρη : “Απολύτως όχι. Δεν ανέφερε το συγκεκριμένο σκεύασμα σε μένα”, κατέθεσε.

Μια άλλη γιατρός, με την οποία επικοινώνησαν οι διασώστες πριν μεταφέρουν το σώμα του Jackson στο νοσοκομείο, κατέθεσε ότι έδωσε άδεια στους διασώστες να κηρύξουν τον Jackson νεκρό στο σπίτι του, αλλά αυτό δεν έγινε επειδή ο Murray τους πίεσε να συνεχίσουν τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Jackson κάνει προσπάθειες να αποφύγει την παρουσία των παιδιών του Michael στη δίκη. Σχετική δήλωσε έκανε ο Tito : “Δεν θέλουμε με τίποτα να δούμε τα παιδιά να καταθέτουν στο δικαστήριο. Θα πληγωθούν πολύ από μια τέτοια διαδικασία”.

Εάν ο Murray κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή τετραετούς φυλάκισης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here