Η Ελπίδα Γαδ διασκευάζει το «Θες» του μεγάλου Δημήτρη Μητροπάνου.

Για πρώτη φορά κυκλοφορεί η γυναικεία εκδοχή του τραγουδιού που αγαπήθηκε τόσο και το videoclip είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένο στην αρχόντισσα Σύρο.

Ελπίδα Γαδ… ένα όνομα που ξαφνικά εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές μας οθόνες για να τραβήξει τα βλέμματα με την αισθαντική φωνή και την ιδιαίτερη χροιά, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του «The Voice of Greece» το 2020. Όσοι είναι από τη Σύρο γνωρίζουν πως το Γαδ είναι επίθετο καθολικών στο θρήσκευμα, ενώ στα εβραϊκά η μετάφραση του, σημαίνει καλότυχος. Είναι όμως απλή τύχη αυτό που κατάφερε η Ελπίδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Από μικρή ηλικία, η καθημερινότητα της ήταν υπερπλήρης με μαθήματα κιθάρας και πιάνο ενώ ήταν αριστούχος μαθήτρια. Στα 15 της θα εμφανίσει κάλους στις φωνητικές χορδές και θα ακούσει πως στο μέλλον δεν θα μπορέσει να τραγουδήσει χωρίς ειδική αγωγή. Εκείνη αντέδρασε με πείσμα και συνέχισε ώσπου ακολούθησε η συμμετοχή της στην «Ορχήστρα των Κυκλάδων» του συνθέτη Νίκου Κυπουργού και η ένταξη στην «Ομάδα Καβάφης» του Μπάμπη Κουλούρα για να βρεθεί η Ελπίδα να τραγουδάει στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αυστραλία, στη Νέα Υόρκη, στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλα τόσα υπέροχα μέρη.

Το 2018 η φίλη της Κέλλυ δήλωσε συμμετοχή για την Ελπίδα στο “Voice of Greece ” από το κινητό της, δίχως εκείνη να το γνωρίζει, και το 2019 την κάλεσαν. Τα υπόλοιπα είναι τηλεοπτική ιστορία και η Ελπίδα βρίσκεται με τη δεύτερη θέση στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι και δίπλα στην μέντορα της Ελεονώρα Ζουγανέλη, στο κατάμεστο «Anodos Live Stage» να λέει 10 τραγούδια. Και κάπου εκεί, επισκέφτηκε την υφήλιο ο Covid-19 για να βάλει μία παύση στην πραγματοποίηση των ονείρων της.

Επέστρεψε στο νησί για να ανασυνταχθεί αλλά εκεί βρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες και τη βοήθησαν να συνθέσει, να ηχογραφήσει και να βιντεοσκοπήσει την πρώτη γυναικεία εκδοχή του κομματιού «Θες» που συνέθεσε το 2005 ο Στέφανος Κορκολής και τραγούδησε ο αξεπέραστος Δημήτρης Μητροπάνος.

Την παραγωγή ανέλαβε η Replay Media, στην εκτέλεση παραγωγής βοήθησε η Prisma Projects, την μουσική σύνθεση επιμέλεια ανέλαβαν οι Νικηφόρος Χριστοφόρου και Γιώργος Λουδάρος, τη μίξη και το mastering ο Δημήτρης Κοντιζάς, τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε η Λένα Χατζηγρηγορίου ενώ τη σκηνοθεσία και το μοντάζ έκανε ο Μάρκος Τράκας.

«Αυτή τη στιγμή σαν ώριμος καλλιτέχνης το όνειρό μου είναι να βρεθώ σε μία σκηνή μαζί με αυτούς που θαυμάζω και γιατί όχι κάποια στιγμή να μπορέσω να εδραιωθώ και αυτό που έχω μέσα μου να μπορέσει να το ακούσει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει η μαρκίζα και τα μεγάλα ονόματα. Μία σκηνή που να μπορώ να εκφράζομαι» λέει η ίδια σε συνέντευξη της.

Η Ελπίδα Γαδ γλυκιά, ευγενική και χαμογελαστή πετυχαίνει ένα – ένα τα όνειρα της, και όλα αυτά γιατί καταφέρνει να ισορροπήσει πάνω σε αμέτρητες αντιθέσεις. Αυτή η ισορροπία ήρθε μέσα από καθαρό μυαλό, ατσάλινη θέληση, σκληρή εργασία και αγάπη για τα όσα καταπιάνεται. Γαδ σημαίνει καλότυχη. Είναι όμως όλα αυτά τύχη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here