Εmotional Algebra” είναι ο τίτλος της τρίτης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς του μπασίστα, συνθέτη κι ενορχηστρωτή Απόστολου Καλτσά, που σ’ αυτό το project μας συστήνεται μέσα από το σχήμα Apostolo Kalt Orchestra και κυκλοφορεί από την Artway – Τεχνότροπον.

Ενώ στις προηγούμενες δουλειές του («Μυθοτοπία», «Μικρόγειος»), που απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές, επικεντρώθηκε στην τραγουδοποιΐα, γράφοντας εκτός από τη μουσική και τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια, στο “Emotional Algebra” εξερευνά τους δρόμους της τζαζ και της αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Το “Emotional Algebra” αποτελείται από 6 ορχηστρικά κομμάτια, των οποίων το ύφος εκτείνεται από ατμοσφαιρικά ηχοτοπία και νοσταλγικές μελωδίες με άρωμα Μεσογείου μέχρι καθαρούς world jazz ρυθμούς!

Όπως αναφέρει ο συνθέτης: “…Άλγεβρα: (απ’το αραβικό “al-jabr” που σημαίνει ‘επανένωση σπασμένων μερών’)… Αυτά τα κομμάτια έχουν γραφτεί με τη λογική ενός μαθηματικού τύπου που διατυπώνει ένα πρόβλημα και συγχρόνως οδηγεί στη λύση του. Αφού τα μαθηματικά είναι μουσική και η μουσική είναι μαθηματικά, μια συγκεκριμένη ακολουθία συγχορδιών ή διαδοχή νοτών που δομούν μια μελωδία θα μπορούσε ενδεχομένως να γεννά και να λυτρώνει ένα ατόφιο συναίσθημα…”.

Oι μουσικοί που πλαισιώνουν τον Απόστολο Καλτσά δίκαια θεωρούνται εκ των κορυφαίων στην ελληνική τζαζ σκηνή αυτή τη στιγμή. Η Αγγελική Τουμπανάκη και η Νadi Raj συμμετέχουν ως επίτιμες καλεσμένες στους βοκαλισμούς.

To album είναι διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη
Ο Απόστολος Καλτσάς είναι ένας αναγνωρισμένος μπασίστας που έχει συνεργαστεί με πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών, ως μουσικός και performer. Στις συνεργασίες του συγκαταλέγονται o αείμνηστος Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κούτρας και πολλοί άλλοι, ενώ υπήρξε μέλος του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα, με το οποίο ηχογράφησε και περιόδευσε για σχεδόν μια δεκαετία.

Apostolo Kalt Orchestra:
Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνo / πλήκτρα
Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα / φλικόρνο
Γιάννης Παπαναστασίου: alto & soprano σαξόφωνο
Πάνος Τζινιόλης: τύμπανα
Απόστολος Καλτσάς: ένταστο και άταστο μπάσο, keys, κρουστά

String quartet:
Κώστας Καρακατσάνης: βιολί
Μάριος Ιβάν Παπούλιας: βιολί
Στέλλα Τέμπρελη: τσέλο
Μιχάλης Καταχανάς: βιόλα
Αγγελική Τουμπανάκη : φωνή (3), Nadi Raj : φωνή (7)

Ηχοληψία, μίξη: Γιώργος Καρυώτης
To album ηχογραφήθηκε ζωντανά στο studio Sierra.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here