14/7/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Για το νέο άλμπουμ των Jane’s Addiction μίλησε ο Perry Farrell. Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια «σιωπής» έχει τίτλο “The Great Escape Artist” και θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Είναι ένα περίεργο μίγμα της post-punk goth μουσικής του συγκροτήματος, σε συνδυασμό με στοιχεία από τη σύγχρονη μουσική σκηνή και συγκροτήματα όπως οι Muse και οι Radiohead”.

Όσο κι αν θέλω να «κατευνάσω» τους θαυμαστές μας και να τους κάνω να μας ξαναγαπήσουν, δεν μπορούμε να μείνουμε στον παλιό μας ήχο. Προχωρήσαμε μπροστά”, δήλωσε ο Farrell.

Ο καλλιτέχνης θέλει να προλάβει τυχόν αντιδράσεις των fans του συγκροτήματος για την αλλαγή στον ήχο του γκρουπ, καθώς η έμπνευση και η επιρροή από τους Radiohead και τους Muse ίσως ηχεί «περίεργα» στα αυτιά των θαυμαστών των Jane’s Addiction.

Στις ηχογραφήσεις του “The Great Escape Artist” συμμετείχαν όλα τα μέλη του συγκροτήματος, δηλαδή οι Perry Farrell, Stephen Perkins, Dave Navarro και Dave Sitek, ενώ στο μπάσο συμμετείχε και ο Chris Chaney.

Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν πέρυσι και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό, ενώ την παραγωγή υπογράφουν ο Rich Costey με τον Dave Sitek να έχει αναλάβει ρόλο βοηθού παραγωγής.

Στις 7 Απριλίου οι Jane’s Addiction έδωσαν δωρεάν ως download το πρώτο single από το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο “End to The Lies”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here