Επιστρέφω στη Γη
Ελπίζω να σε δω εκεί
Κάτω από ένα μεγάλο δέντρο
Σ’ έναν πράσινο λόφο
Να γελάς ή να κλαις

Το άλμπουμ του Άκη Μπαρούτα, “Επιστρέφω στη Γη“, κυκλοφορεί σε φυσική και ψηφιακή μορφή (download και streaming) την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για το δεύτερο άλμπουμ του 24χρονου τραγουδοποιού από τη Θεσσαλονίκη. Της κυκλοφορίας του άλμπουμ προηγήθηκε το digital single και animated video clip 28.000, το οποίο μας σύστησε στο ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν της νέας του δουλειάς.

Τα 10 τραγούδια του Επιστρέφω στη Γη (όλα σε στίχους και μουσική του Άκη) συνθέτουν έναν προσωπικό κόσμο, στον οποίο όμως μπορεί κανείς να βρει ένα κομμάτι του εαυτού του ή και των σκέψεων του. Τα τραγούδια στέκουν αυτόνομα, συνολικά όμως το άλμπουμ έχει έναν concept χαρακτήρα, με το ομώνυμο «Επιστρέφω στη Γη» να αποτελεί τη συνέχεια της ιστορίας του ήρωα που γνωρίσαμε στο πρώτο single «28.000».

Τα «Πυρήνας» και «Κύτταρο» εμπνέονται επίσης από τα μυστήρια που κρύβει το σύμπαν και τον τρόπο που ίσως επηρεάζουν την ύπαρξη μας, ενώ τραγούδια όπως τα «Λύκος», «Μαύρη Μαγεία» και κυρίως το «Προσωπική Φυλακή» αποτελούν μια ειλικρινή καταγραφή προσωπικών στιγμών και στοχασμών που περιστρέφονται γύρω από τη δίνη του φαντασιακού.

Το cd κυκλοφορεί σε ιδιαίτερη χάρτινη συσκευασία, η οποία περιλαμβάνει το σχετικό booklet και ένα poster, σχεδιασμένο από την Σοφία Τόπη.

cd_mparoutas_2018

Στο “Επιστρέφω στη Γη” παίζουν οι μουσικοί:
Φωνές: Άκης Μπαρούτας
Κιθάρες – Φωνές: Νίκος Δημακίδης
Μπάσο: Τόλης Δεληγιάννης
Πλήκτρα – Πιάνο: Ανθή Κύρκου
Τύμπανα – Κρουστά: Αλέκος Σπανίδης
Τσέλο: Έυη Καζαντζή

Στίχοι, Μουσική: Άκης Μπαρούτας
Ενορχήστρωση: Συμμετοχή και συνεργασία των μουσικών
Παραγωγή: Άκης Μπαρούτας, Νίκος Δημακίδης
Ηχοληψία – Μίξη: Θάνος Καζαντζής, Λεωνίδας Μπεϊλής, Μέρκος Ζήκας, Studio Polytropon, Θεσσαλονίκη
Mastering: Χρήστος Μέγας
Σχεδιασμός Εξωφύλλου – Artwork: Σοφία Τόπη

Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο για download και streaming σε i-tunes, Spotify, Google Play, Deezer και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες από την Τετάρτη 7 Μαρτίου και λίγες μέρες αργότερα, σε φυσική μορφή σε όλα τα ενημερωμένα δισκοπωλεία. Μερικές από τις ψηφιακές πλατφόρμες μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες στο παρακάτω link: www.smarturl.it/akisbaroutas

———-

O Άκης Μπαρούτας γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε την κιθάρα σε ηλικία 15 ετών, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει παράλληλα Κτηνιατρική. Την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του Άκη Μπαρούτα Στις Πλατείες του Κόσμου (Polytropon, Δεκέμβριος 2014) είχε ακολουθήσει η live παρουσίαση του στον κινηματογράφο Ολύμπιον καθώς και εμφανίσεις σε χώρους της Θεσσαλονίκης όπως Μύλος Club, Μαύρη Τρύπα, Άβατο κλπ κορύφωση των οποίων ήταν η εμφάνιση του στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

* Live παρουσιάσεις του άλμπουμ Επιστρέφω στη Γη θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αργότερα μέσα στην άνοιξη, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν έγκαιρα τόσο από τα μέσα όσο και από τα www.akisbaroutas.gr και www.puzzlemusik.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here