Σε απευθείας σύνδεση με το  Globe Arena της Στοκχόλμης, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τον Πρώτο Ημιτελικό του 61ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στις 22.00.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη δεύτερη  θέση με τους Argo και το τραγούδι «Utopian Land», τη σύνθεση και τους στίχους του οποίου έγραψε ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης. Στη σκηνή του Globe Arena  θα εμφανιστούν τα 5 μέλη του συγκροτήματος Argo: ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι-σύνθεση), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), η Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου (φωνητικά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Μαζί με τους Argo  επί σκηνής θα βρεθεί και ο Βασίλης Ρόξενος (χορευτής-performer).
Η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη και ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη (Visual and Light Scene Designer). Την ενδυματολογική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Μεσημέρης.

argo_2016

Ο Δεύτερος Ημιτελικός και ο Τελικός του Διαγωνισμού θα μεταδοθούν επίσης ζωντανά την Πέμπτη 12 και το  Σάββατο 14 Μαΐου, αντίστοιχα, στις 22.00.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΕΡΤ1 και σε υψηλή ευκρίνεια από την ΕΡΤΗD και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία  WebTV στο www.ert.gr.

Το σχολιασμό για τους δύο ημιτελικούς, καθώς και για τον τελικό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τη βραδιά του τελικού, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που έχει συμμετάσχει τρεις χρονιές στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

 Η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς, έχει ως εξής:
1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ

 1. Φινλανδία
 2. Ελλάδα
 3. Μολδαβία
 4. Ουγγαρία
 5. Κροατία
 6. Ολλανδία
 7. Αρμενία
 8. Σαν Μαρίνο
 9. Ρωσία
 10. Δημοκρατία της Τσεχίας
 11. Κύπρος
 12. Αυστρία
 13. Εσθονία
 14. Αζερμπαϊτζάν
 15. Μαυροβούνιο
 16. Ισλανδία
 17. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
 18. Μάλτα

2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ

 1. Λετονία
 2. Πολωνία
 3. Ελβετία
 4. Ισραήλ
 5. Λευκορωσία
 6. Σερβία
 7. Ιρλανδία
 8. ΠΓΔΜ
 9. Λιθουανία
 10. Αυστραλία
 11. Σλοβενία
 12. Βουλγαρία
 13. Δανία
 14. Ουκρανία
 15. Νορβηγία
 16. Γεωργία
 17. Αλβανία
 18. Βέλγιο

 Τη βραδιά και των δύο Ημιτελικών θα παρουσιαστούν και τα  τραγούδια των «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και της διοργανώτριας χώρας (Σουηδία), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

eurovision_2016_logo

 Στον Τελικό της 14ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι «Big Five», καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία, θα περάσουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές μετά τη διεξαγωγή και του Β΄ Ημιτελικού.

Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον Ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Πρώτο Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου η Σουηδία, η Γαλλία και η  Ισπανία, ενώ στον Δεύτερο η Γερμανία, το  Ηνωμένο Βασίλειο και η  Ιταλία.

Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από την ψήφο της Κριτικής Επιτροπής. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.

Στον Πρώτο Ημιτελικό – όπως και στον Τελικό – οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση ή SMS είναι 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here