Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
www.musiccorner.gr
8/4/2010

Πριν λίγες μέρες, η Γαλλία ζήτησε να ψηφίσει στον πρώτο ημιτελικό! Για να αιτιολογήσει το αίτημα αυτό, ο Γαλλικός τηλεοπτικός φορέας France 3 επικαλέστηκε προβλήματα προγραμματισμού. Σε αντάλλαγμα, υποσχέθηκε να μεταδώσει και τους δύο ημιτελικούς, τον έναν ζωντανά και τον άλλο σε μαγνητοσκόπηση. Η EBU με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την πρόταση. Έτσι, αλλάζει η κατανομή των ψήφων των “Big Four” και της οικοδέσποινας χώρας, με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία να ψηφίζουν στον πρώτο ημιτελικό και τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο να ψηφίζουν στο δεύτερο.

 Δεν ήταν όμως αυτές οι μόνες αλλαγές που έγιναν γνωστές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Η ΕΡΤ επέλεξε το Μεγάλο Σάββατο να παρουσιάσει την καινούρια εκδοχή του “OPA” των Γιώργου Αλκαίου & Friends. Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι μικρές και εντοπίζονται στην εισαγωγή και στο τελευταίο μέρος, όπου χρησιμοποιείται scratching. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν αυτές οι αλλαγές στη ζωντανή παρουσίαση του κομματιού.

Οι χώρες όμως έχουν ήδη ξεκινήσει τις promo tours τους. Μάλιστα η όμορφη – και πανύψηλη – εκπρόσωπος της Αρμενίας, Eva Rivas, επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα την χώρα μας, ενώ συναντήθηκε και με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη!

Στο μεταξύ, τα γραφεία στοιχημάτων φέρνουν την Ελλάδα στη δεκάδα των φαβορί. Για παράδειγμα, το γνωστό γραφείο στοιχημάτων William Hill θεωρεί μεγάλο φαβορί τη Γερμανία, με το Αζερμπαϊτζάν, το Ισραήλ και τη Δανία να ακολουθούν. Η Ελλάδα έρχεται ένατη, με απόδοση 25/1. Φυσικά, δύσκολα μπορεί να κρίνει κανείς από τα στοιχήματα, καθώς οι χώρες θα κληθούν πρώτα να περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία των ημιτελικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here