Τρίτη 24 Ιουλίου 2007...

Η στήλη "Press Pass" σας αποχαιρετά για το καλοκαίρι με τον καλύτερο μουσικό τρόπο, με τα δικά σας αγαπημένα καλοκαιρινά τραγούδια όπως τα ψηφίσατε με e-mail κατά τη διάρκεια του Ιουλίου! Εκείνο που διαπίστωσα, είναι ότι στις προτιμήσεις των περισσότερων αναγνωστών βρίσκονται τραγούδια που ακούμε εδώ και αρκετά καλοκαίρια στα ραδιόφωνα και τα club αλλά όπως φαίνεται, δεν βαριόμαστε ποτέ! Αντίθετα είναι τα ίδια τα τραγούδια που θέλουμε να ακούσουμε και φέτος για να καταλάβουμε για τα καλά ότι βρισκόμαστε στο καλοκαίρι!

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και πιο πρόσφατα τραγούδια τα οποία κάποιοι, μάλλον επηρεασμένοι από τα σουξέ της εποχής, ψηφίσατε ανάμεσα στα αγαπημένα σας, τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι! Σημασία έχει πάντως, ότι όλα τα τραγούδια αποτελούν δικές σας επιλογές και αγαπημένα κομμάτια που για οποιονδήποτε λόγο μας θυμίζουν καλοκαίρι!

"Καλοκαιρινές διακοπές" - Νίκος Καρβέλας: Κατά τη γνώμη μου το τραγούδι-σύμβολο του καλοκαιριού εδώ και πολλά χρόνια! Περιγράφει τις ξέφρενες καλοκαιρινές μέρες και ...νύχτες, ακριβώς όπως τις έχουμε ιδανικά στο μυαλό μας, ακόμα κι αν αναφέρεται σε καλοκαίρια προηγούμενων δεκαετιών! Φυσικά υπάρχει και ο στίχος - σύνθημα που τα λέει όλα και μας εκφράζει πάντα όλους: "Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα"!

"Άγιο Καλοκαίρι"- Καίτη Γαρμπή: Έχει περάσει μια δεκαετία από τότε ο Φοίβος συνέθεσε και η Καίτη Γαρμπή ερμήνευσε το συγκεκριμένο τραγούδι που συμπεριλήφθηκε στο πολυπλατινένιο άλμπουμ "Αρχίζω πόλεμο"! Από τότε μπορεί να έχουν περάσει πολλά καλοκαίρια, ωστόσο κάθε φορά που ακούμε τους υπέροχους στίχους του Γιάννη Δόξα, έρχονται κατευθείαν στο μυαλό μας εκείνα τα ζέστα καλοκαιρινά μεσημέρια στην παραλία που περιγράφονται στο κομμάτι!

"Καλοκαιρινά ραντεβού" - Δυτικές συνοικίες: Το καλοκαίρι που πρωτοκυκλοφόρησε, είχαμε βαρεθεί κυριολεκτικά να το ακούμε παντού! Όπου και να πηγαίναμε ακουγόταν "Όλο το νησί, ένα βότσαλο στα πόδια σου..." και ο κόσμος ξεσηκωνόταν με τις πρώτες νότες του τραγουδιού! Τώρα πλέον νομίζω οτι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα "κλασσικά" καλοκαιρινά τραγούδια που δεν λείπουν από το play list αυτής της εποχής!

"Το καλοκαιράκι" - Φατμέ: Ήμουν αρκετά μικρή όταν γνώρισα και αγάπησα το συγκεκριμένο τραγούδι και χάρηκα πολύ που είδα οτι βρίσκεται ανάμεσα και στα δικά σας αγαπημένα! Σίγουρα ανήκει στα διαχρονικά τραγούδια ...ανεξαρτήτως εποχής! Πολύ συναισθηματικοί στίχοι, όμορφες καλοκαιρινές εικόνες και ένα πολύ μελωδικό κομμάτι! Τώρα αν υπάρχει και κάποιος να μας τραγουδήσει λίγο πιο ...προσωπικά: "Εγώ κι εσύ, εσύ και εγώ μόνοι πάνω στη γη" ...ακόμα καλύτερα!!!

"Σ' έχω επιθυμήσει" - Γιώργος Μαζωνάκης: Θα με ρωτήσετε "Και που είναι το καλοκαίρι;" και δίκιο θα έχετε! Ωστόσο ακούγεται και κυριαρχεί τόσο πολύ σε ένα καλοκαίρι σχετικά φτωχό σε νέες κυκλοφορίες που μάλλον το ταυτίσαμε με την εποχή! Από την άλλη, το καλοκαίρι γενικά υπάρχει μια τάση να αισθανόμαστε εντονότερα ότι μας λείπει κάποιος δικός μας λόγω διακοπών ή άλλων συνθηκών, οπότε πάλι μέσα στο κλίμα είμαστε!

"Νύχτες Μοναξιάς" - Αντώνης Ρέμος / ONIRAMA: Τα ίδια που έγραφα παραπάνω ισχύουν και για αυτό το τραγούδι! Κάτι η νέα ενορχήστρωση των Onirama, κάτι το remix με το "Blue Hotel", κάτι οι καλοκαιρινές συναυλίες του Ρέμου με το νεανικό συγκρότημα και η παλιά επιτυχία του τραγουδιστή μεταμορφώθηκε σε νέο καλοκαιρινό χιτ!

Καλό και μελωδικό καλοκαίρι!MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...