Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Στο μαγικό βασίλειο Rosas όλοι οι κάτοικοι έχουν εμπιστευθεί τις ευχές τους στον βασιλιά τους, τον μάγο Magnifico (Chris Pine). Όταν μία νεαρή έφηβη, η Asha (Ariana DeBose) ανακαλύπτει ότι ο βασιλιάς ουσιαστικά κρατά αιχμάλωτες όλες αυτές τις ευχές, αποφασίζει να δράσει…

Η «Ευχή» (“Wish”) είναι η ταινία που γυρίστηκε για να γιορτάσει την εκατοστή επέτειο της εταιρείας Disney. Κι αν σκεφτούμε ότι, για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, όλα ξεκίνησαν από την ευχή της Χιονάτης σε ένα αστέρι, το 1937, η επιλογή αυτής της νέας «Ευχής» μοιάζει κάτι περισσότερο από ταιριαστή. Κρύβει μάλιστα αναφορές σε κλασικές ταινίες της Disney, που θα βάλουν τους θεατές σε ένα μικρό «κυνήγι θησαυρού». Στο προκείμενο, τώρα, μιλάμε για ένα έργο ψυχαγωγικό, με όλα τα συστατικά της συνταγής της διάσημης εταιρείας: μια δυναμική ηρωίδα, καλοί και κακοί, σύμμαχοι και εχθροί, ζωάκια που μιλούν, όμορφα τραγούδια –όλα φτιαγμένα για όλη την οικογένεια, χωρίς πολλές εκπλήξεις. Η ιστορία κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας, ενώ στα σινεμά προβάλλεται στην πρωτότυπη αλλά και την μεταγλωττισμένη εκδοχή του.

Αυτό το μάλλον απλοϊκό θα έλεγε κάποιος φιλμ έχει, ωστόσο, καλά κρυμμένη στην καρδιά του την φλόγα ενός μικρού αστεριού, που, σε δεύτερη ανάγνωση, φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο με ουσιαστικά ερωτήματα: Πόσο εύκολα εναποθέτουμε την μοίρα μας στα χέρια άλλων; Πώς επηρεάζουν την ζωή μας οι στόχοι και μέχρι πού είμαστε διατεθειμένοι να φθάσουμε για να τους πραγματοποιήσουμε; Συνειδητοποιούμε την μοναδικότητά μας, αλλά και την δύναμη που έχουμε ως ομάδα; Και, τελικά, τι αξία έχει η ζωή χωρίς την ελπίδα που μας χαρίζουν όλα όσα ονειρευόμαστε; Δείτε την ταινία για να διασκεδάσετε, αλλά και να δώσετε τις δικές σας απαντήσεις, εστιάζοντας στην ομορφιά και την ζεστασιά που δημιουργεί στην καρδιά κάθε νέα ή παλαιά σας ευχή. Και ειδικά τις τελευταίες, θυμηθείτε τις ξανά.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Feelgood Entertainment, από την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here