27/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το 14ο studio άλμπουμ της καριέρας τους ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν οι Heart, το συγκρότημα που βασίζεται στις αδελφές Ann και Nancy Wilson και έκανε ντεμπούτο τη δεκαετία του ’70.

Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, τα κορίτσια της hard rock σκηνής που αντιμετωπίστηκαν πάντα με σκεπτικότητα λόγω του φύλου και της μουσικής τους, δεν έκαναν ποτέ πίσω και συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους, καθώς το αμέσως προηγούμενο άλμπουμ τους, “Red Velvet Car” που κυκλοφόρησε το 2010, μπήκε στο Top 10 των αμερικανικών charts, ανεβάζοντας σε επτά τα άλμπουμ τους που έφτασαν στην κορυφαία δεκάδα.

Η συγγραφή, η δουλειά και οι ηχογραφήσεις για το “Fanatic”, έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια στο …δρόμο. Με το συγκρότημα να βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, τα περισσότερα κομμάτια γράφτηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων και διαφορετικά studio με τον παραγωγό Ben Mink, ενώ έμπνευση για τα τραγούδια αποτελεί η ζωή και οι εμπειρίες των αδελφών Wilson. Το ομότιτλο κομμάτι περιγράφει τον «φανατισμό» των αδελφών για την τέχνη, την αγάπη, την αλήθεια και την πίστη ότι μαζί μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Εκτός από το “Fanatic”, που ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει, οι Heart κυκλοφόρησαν στις 5 Ιουνίου ένα «πλούσιο» box set που απεικονίζει το σύνολο της καριέρας τους και των μεγάλων τους επιτυχιών. Με τρία cd και ένα dvd, το “Strange Euphoria” αποτελεί έναν πλήρη «οδηγό» της μουσικής των Heart από τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα μέχρι τώρα, ενώ το dvd περιέχει βιντεοσκόπηση του 1976 για τις ανάγκες τηλεοπτικού σταθμού. Όσοι αγοράσουν μέσω Amazon.com, θα λάβουν ως bonus και πέντε κομμάτια των Led Zeppelin όπως τα ερμήνευσαν οι Heart. Μέσα σε όλα αυτά, στα μέσα Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο των αδελφών Wilson με τίτλο Kicking and Dreaming, μεγιστοποιώντας στο απόλυτο την παρουσία τους για φέτος.

Τι τρελή χρονιά είναι αυτή που έχουμε”, «ομολόγησε» η Ann Wilson. “Το box set “Strange Euphoria” που κυκλοφόρησε και το βιβλίο “Kicking and Dreaming” καθένα περιγράφει τις ιστορίες της ζωής μας σε προσωπικό και μουσικό επίπεδο. Το νέο μας άλμπουμ, “Fanatic”, περιγράφει το παρόν μας μέχρι τώρα. Είναι τιμή μας που συνεργαστήκαμε με τους Ben Mink και Charles Cross και είμαστε ενθουσιασμένες που «αγγίξαμε» τη μουσική μαγεία που μοιραζόμαστε η Nancy κι εγώ”, ολοκλήρωσε τη δήλωσή της η Ann Wilson.

Τα τραγούδια του Fanatic :

Fanatic
Dear Old America
Walkin’ Good
Skin and Bones
Million Miles
Pennsylvania
Mashallah
Rock Deep (Vancouver)
’59 Crunch
Corduroy Road

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here