Νότης Σφακιανάκης
- Scorpion86
Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD
Bγάλε το "Μα Εγώ είμαι Έλληνας" τώρα που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και ας το παίξουν όσοι έχουν τα φρύδια. Το τραγούδι είναι όλο αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα. Πιάσε το σφυγμό βρε ραδιοφωνάκι της πλάκας που έχεις αποβλακώσει όσους έμειναν να σε ακούνε με Στανιδες, Στικούδηδες και Παντελιδηδες.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Το κομμάτι το έχει ανακαλύψει μόνος του ο κόσμος κι ας μην έχει παίξει πουθενά..Εξάλλου ποιος θα το έπαιζε..Εδώ μια σελίδα του Νότη στο facebook δεν έχω δει μια φορά να το ποστάρει..Scorpion86 έγραψε:Bγάλε το "Μα Εγώ είμαι Έλληνας" τώρα που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και ας το παίξουν όσοι έχουν τα φρύδια. Το τραγούδι είναι όλο αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα. Πιάσε το σφυγμό βρε ραδιοφωνάκι της πλάκας που έχεις αποβλακώσει όσους έμειναν να σε ακούνε με Στανιδες, Στικούδηδες και Παντελιδηδες.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
- MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ
Κανεις λαθος φιλε, υπαρχουν αρκετες σελιδες στο facebook που το βαζουν συνεχως...(και δεν μιλαω για τωρα αλλα απο τον Νοεμβρη που κυκλοφορησε o δισκος)Εδώ μια σελίδα του Νότη στο facebook δεν έχω δει μια φορά να το ποστάρει..
- Scorpion86
Οι δύο από τις μεγαλύτερες σελίδες του Νότη (δεν αναφέρω αυτή που διαφημίζει παπούτσια, ρούχα, μεζεδοπωλεία) και αυτή του επίσημου φαν κλαμπ, το έχουν ανεβάσει. Και γενικά, τις τελευταίες ημέρες ανέβηκαν και άλλα κοινωνικά από αυτές όπως η "ΜΑυροφορούσα", η "Αράχνη", το "Πατρίδα μου".
Αλλά ίσως (μάλλον σίγουρα) και να μαι παράλογος. Οταν παίζουν το τίποτα, πως περιμένουμε να παίξουν το κάτι. Αν και η εποχή το επιτάσει πιο πολύ από ποτέ...
Αλλά ίσως (μάλλον σίγουρα) και να μαι παράλογος. Οταν παίζουν το τίποτα, πως περιμένουμε να παίξουν το κάτι. Αν και η εποχή το επιτάσει πιο πολύ από ποτέ...
Εγώ πάντως χτες άκουσα στο ράδιο και το "Πατρίδα μου" και το "Μα εγώ είμαι Έλληνας". Βεβαία όχι από σταθμούς τύπου sfera, ρυθμός, λάμψη κτλ...
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
- Scorpion86
Aνάρτηση του ανηψιού του Νότη...
"Κάθομαι με την παρέα μου σε γνωστό μαγαζί στην παραλιακή κ με γνωρίζουν με τον παντελιδη .. Δεν περνάει μισή ώρα κ με φωνάζει κ μου λέει ελα λίγο να σου πω ... Κ πάω . Κ τι μου λέει κ ακούν τα αυτιά μου ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;κ ποιος έκρινε ποιον ;;;;;;;;; Μου ζήτησε να του πω ένα μαγαζί τωρα που να παίζουν σφακιανακη .. Οπως παίζουν εκείνον .. Μου είπε πως η τελευταία του δουλειά, στα τραγούδια αυτά δεν ειναι ο Νότης που ξέρουμε .. Τραγούδι ειναι αυτο λυσε κούκλα τα Μάλια σου ;;; Κ του λεω οχι έχεις δίκιο .. Τραγούδι ειναι σκούπισε τα πόδια σου κ πέρασε .. Κ μου λέει τραγούδι απο μενα κακο δεν θα ακούσεις ποτε .. Ούτε κ απο τον Νότη 25 χρονια τωρα δεν έχεις ακούσει κ δεν θα ακούσεις ποτε !!!!! Κ μου λέει είσαι τρελός κ κολλημένος οπως όλοι η Νοτικη .. Ο τίποτας το είπε σε μενα ... Στον ανιψιό του .. Μέχρι εκει φτάνει το μυαλό του .. Μου είπε οτι η τελευταία του δουλειά ούτε 1 φορά δεν εγινε πλατίνα ..κ του λεω εγινε 4 φορές κ μου λέει εγω ξερω καλύτερα .. Κ του λεω εγω ξερω καλύτερα κ οχι εσυ ... Δεν ακούει κανεις ποια σφακιανακη μου λέει ... Κ αλλα πολλα ... Παρα πολλα που δεν χρειάζεται μέσα απο δω να ακουστούν ..δεν έχω τίποτα μαζί του ! Ίσα ίσα τον άκουγα ! Αυτο όμως τωρα ποια ανοίκει στο χθες ... Λοιπόν φιλε παντελιδη στα είπα κ απο κοντα στα λεω κ απο δω .. Προσγειώσου ....ο θεός εύχομαι να σε βοηθήσει κ να σε κατεβάσει απο εκει που πλανιεσαι κ να σε φέρει να πατήσεις στην γη ....η φωτό ειναι πριν μιλήσουμε . Λυπάμαι .... "

Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχει βάση, αλλά εάν έχει (εγώ πιστεύω έχει) είναι να τρελένεσαι με το πως καβαλάνε το καλάμι ορισμένοι.
"Κάθομαι με την παρέα μου σε γνωστό μαγαζί στην παραλιακή κ με γνωρίζουν με τον παντελιδη .. Δεν περνάει μισή ώρα κ με φωνάζει κ μου λέει ελα λίγο να σου πω ... Κ πάω . Κ τι μου λέει κ ακούν τα αυτιά μου ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;κ ποιος έκρινε ποιον ;;;;;;;;; Μου ζήτησε να του πω ένα μαγαζί τωρα που να παίζουν σφακιανακη .. Οπως παίζουν εκείνον .. Μου είπε πως η τελευταία του δουλειά, στα τραγούδια αυτά δεν ειναι ο Νότης που ξέρουμε .. Τραγούδι ειναι αυτο λυσε κούκλα τα Μάλια σου ;;; Κ του λεω οχι έχεις δίκιο .. Τραγούδι ειναι σκούπισε τα πόδια σου κ πέρασε .. Κ μου λέει τραγούδι απο μενα κακο δεν θα ακούσεις ποτε .. Ούτε κ απο τον Νότη 25 χρονια τωρα δεν έχεις ακούσει κ δεν θα ακούσεις ποτε !!!!! Κ μου λέει είσαι τρελός κ κολλημένος οπως όλοι η Νοτικη .. Ο τίποτας το είπε σε μενα ... Στον ανιψιό του .. Μέχρι εκει φτάνει το μυαλό του .. Μου είπε οτι η τελευταία του δουλειά ούτε 1 φορά δεν εγινε πλατίνα ..κ του λεω εγινε 4 φορές κ μου λέει εγω ξερω καλύτερα .. Κ του λεω εγω ξερω καλύτερα κ οχι εσυ ... Δεν ακούει κανεις ποια σφακιανακη μου λέει ... Κ αλλα πολλα ... Παρα πολλα που δεν χρειάζεται μέσα απο δω να ακουστούν ..δεν έχω τίποτα μαζί του ! Ίσα ίσα τον άκουγα ! Αυτο όμως τωρα ποια ανοίκει στο χθες ... Λοιπόν φιλε παντελιδη στα είπα κ απο κοντα στα λεω κ απο δω .. Προσγειώσου ....ο θεός εύχομαι να σε βοηθήσει κ να σε κατεβάσει απο εκει που πλανιεσαι κ να σε φέρει να πατήσεις στην γη ....η φωτό ειναι πριν μιλήσουμε . Λυπάμαι .... "

Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχει βάση, αλλά εάν έχει (εγώ πιστεύω έχει) είναι να τρελένεσαι με το πως καβαλάνε το καλάμι ορισμένοι.
Απο τη μια ειναι δυσκολο να βγαινει ετσι και να τον εκθετει πεντακαθαρα και ανοιχτα και να ειναι ψεμματα,απο την αλλη επειδη τον Παντελιδη τον εχω γνωρισει και εγω απο κοντα εκτος μαγαζιου κ απο αυτα που λενε ακομη και αυτοι που δεν ειναι ιδιαιτερα θερμοι προκειται για ενα παλικαρι χαμηλων τονων.Και στο μαγαζι το Σαββατο ειπε 5-6 τραγουδια του Νοτη...Τι να πω αμα ισχυει μεγαλη μαλακια του Παντελιδη,μεγαλο φαουλ.

Στο #41 και αυτή την βδομάδα ο δίσκος "Μαζί"...
- Scorpion86
Πολύ ωραίες φωτογραφίες έχει επιλέξει η εφημερίδα για να συνδυάσει τις συλλογές.
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο Νότης έπιασε τον παλμό της εποχής. Το κειμενάκι στον δίσκο είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης που βιώνουμε. Νομίζω έχει πετύχει έναν από τους στόχους του, να γίνει δηλαδή σημείο αναφοράς στο κοινωνικό τραγούδι. Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτή η επιλογή, εγώ τη σέβομαι. Βέβαια είναι άλλο το θέμα ότι στην πιο κρίσιμη κοινωνικοοικονομικά περίοδο των τελευταίων χρόνων ''απαγορεύεται'' να πεις κοινωνικά τραγούδια γιατί πρέπει να παίζουν κάτι ανύπαρκτα παιδάκια.
Δε νομίζω ότι ισχύει, είναι υπερβολικά χοντρό για να έγινε έτσι ακριβώς. Σε κάθε περίπτωση αυτά μπορεί να τα λέει το περιβάλλον του Παντελή, δεν πιστεύω ότι ο ίδιος θα εκφραζόταν έτσι. Συν τοις άλλοις είναι και λίγο χαζό να κράζεις και γενικότερα να συντηρείς εσύ ή το περιβάλλον σου μια κόντρα με έναν συνάδελφο και να λες τραγούδια του στο μαγαζί. Αυτοαναιρείσαι όσο να ναι ή είσαι άβουλος εντελώς.Gshore έγραψε:Απο τη μια ειναι δυσκολο να βγαινει ετσι και να τον εκθετει πεντακαθαρα και ανοιχτα και να ειναι ψεμματα,απο την αλλη επειδη τον Παντελιδη τον εχω γνωρισει και εγω απο κοντα εκτος μαγαζιου κ απο αυτα που λενε ακομη και αυτοι που δεν ειναι ιδιαιτερα θερμοι προκειται για ενα παλικαρι χαμηλων τονων.Και στο μαγαζι το Σαββατο ειπε 5-6 τραγουδια του Νοτη...Τι να πω αμα ισχυει μεγαλη μαλακια του Παντελιδη,μεγαλο φαουλ.
- SFAKattack10
Οταν εισαι το σκυλακι του Ρεμου δεν εισαι αβουλος?jdarmody έγραψε: Αυτοαναιρείσαι όσο να ναι ή είσαι άβουλος εντελώς.
Αλλα ας το σταματησουμε εδω, καθομαστε και μιλαμε για τον μιμο οταν υπαρχουν σοβαρα θεματα.
-
Σχετικά με τον ανιψιό(;;;) του Νότη. τα λόγια είναι περιττά.Δικαιολογείται μόνον αν είναι 15χρονος και δεν πολυγουστάρει τον μπάρμπα του.Ωστόσο έχει πράγματι ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσες πωλήσεις σημείωσε ο δίσκος του ''ΜΑΖΙ''.Οχι απο αριθμολαγνεία αλλά για το πόσο καταφέρνει ενας τραγουδιστής να πουλάει ακόμα κι όταν η διαφήμιση ακόμη κι απο τον ιδιο ειναι απλώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.Οσοι έχετε fb δεν κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε αυτή τη ρημάδα την Cobalt; Αν αρκεστούμε στη wikipedia έχει κάνει τρελή επιτυχία!
Καλό κουράγιο για την Ελλάδα μας!
Καλό κουράγιο για την Ελλάδα μας!
Τι σημασία έχουν τα νούμερα των πωλήσεων για τον Σφακιανάκη; Αυτά είναι για τους υπόλοιπους που προσπαθούν να επιβιώσουν στον χώρο. Ο πιο σημαντικός και ''εύστοχος'' δίσκος της χρονιάς είναι, απόλυτα συμβατός με την εποχή και τις εξελίξεις. Αφήστε τώρα τους άλλους να αραδιάζουν τις ιδεολογικές τους αρλούμπες που δεν έχουν τολμήσει να τραγουδήσουν ούτε ένα δίστιχο διαφορετικό από το σ' αγαπώ μ΄αγαπάς.
- Scorpion86
Εγώ πάλι χαίρομαι που την ώρα που ο λαός έκανες ουρές στα ΑΤΜ για 60 ευρώ, την ώρα που ο λαός δεν ξέρει τι του ξημερώνει και υπάρχει οικονομική (κυρίως) αβεβαιότητα, ο Νότης δεν ήταν παρών στο πάρτι των mad video music awards. Χαίρομαι που την στιγμή που ο κόσμος χάνεται το τέτοιο, όχι μόνο χτενίζεται αλλά και διασκεδάζει σε ένα κόσμο που έχει φτιαχθεί μόνο για αυτό το ψεύτικο σύστημα των 5-10 τραγουδιστών που πρέπει να προβληθούν ντε και καλά, πρέπει να πουλήσουν ντε και καλά και οι οποίοι πρέπει ντε και καλά να είναι το σημείο αναφοράς του σημερινού ελληνικού τραγουδιου. Χαίρομαι που ο Νότης είναι στην κατηγορία των καλλιτεχνών που δεν παίζει στους μεγάλους (και καλά) ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σε μία κατηγορία που βρίσκονται ο Τερζής, η Αλεξίου, ο Νταλάρας, η Αρβανιτάκη και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες. Τελικά ίσως είναι και παράσημο ότι δεν βρίσκεται σε όλο αυτό το σημερινό μουσικό σύστημα του ΤΙΠΟΤΑ.
-
Eπανέρχομαι και χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός αλλά οι πληροφορίες του wikipedia που γράφουν π.χ οτι είναι 7 φορές πλατινένιο το ''ΜΑΖΙ'' ευσταθούν;
Ο Νότης ποτέ δε συμμετείχε σε βραβεία και λοιπές εκδηλώσεις έτσι κι αλλιώς ούτε και στις καλές εποχές. Ο τύπος τα έχει έχει τραγουδήσει, τα έχει πει, τα έχει γράψει..Δίσκος Μαζί: «Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και ενώ προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πρέπει για ακόμα μία φορά να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας και να εμπιστευθούμε αυτούς που δημιούργησαν τους "δύσκολους καιρούς" το πρέπον είναι να μην το κάνουμε ως υποχρέωση προς τους επόμενους που είναι τα παιδιά μας.
Μέσα από τα τραγούδια τα "κομμάτια ψυχής" των εκάστοτε συνεργατών μου προσπαθώ να φωνάξω την αντίθεση μου προς πάσα κατεύθυνση όσον αφορά τους "υπαλλήλους" μας στην κρατική μηχανή (που έπαψε πια να είναι κρατική) που όταν γαντζωθούν στην εξουσία γίνονται τύραννοι του λαού!!!
Επειδή όμως έχουμε δικαίωμα και στην χαρά εκτός από τον επιβαλλόμενο προβληματισμό, ας τραγουδήσουμε και ας χορέψουμε "Μαζί" τον έρωτα και την αγάπη ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες και ας προσπαθήσουμε "Μαζί" να ξαναπετάξουμε ψηλά γιατί αυτός είναι ο προορισμός του "ΕΛΛΗΝΑ"!
Μέσα από τα τραγούδια τα "κομμάτια ψυχής" των εκάστοτε συνεργατών μου προσπαθώ να φωνάξω την αντίθεση μου προς πάσα κατεύθυνση όσον αφορά τους "υπαλλήλους" μας στην κρατική μηχανή (που έπαψε πια να είναι κρατική) που όταν γαντζωθούν στην εξουσία γίνονται τύραννοι του λαού!!!
Επειδή όμως έχουμε δικαίωμα και στην χαρά εκτός από τον επιβαλλόμενο προβληματισμό, ας τραγουδήσουμε και ας χορέψουμε "Μαζί" τον έρωτα και την αγάπη ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες και ας προσπαθήσουμε "Μαζί" να ξαναπετάξουμε ψηλά γιατί αυτός είναι ο προορισμός του "ΕΛΛΗΝΑ"!
Ήθελα να πω 2-3 πραγματάκια για κάποιους "συναδέλφους" του Νότη, αλλά καλύτερα ας το αφήσουμε για άλλη φορά...
- Scorpion86
Eίναι πάντως και μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, αυτές τις δύσκολες ημέρες, να δούμε ποιοι ξεσκεπάζονται πολιτικά, ανοικτά και από την μία πλευρά και από την άλλη. Ξαφνικά πολιτικοποιήθηκαν όλοι αυτοί που έκραζαν τον Νότη επειδή μιλάει για πολιτική. Τώρα κάνουν το ίδιο και το κάνουν με κακό τρόπο, δείχνοντας ότι δεν το έχουν. Απλά επιδιώκουν να ακουστούν λίγο παραπάνω λόγω των πολιτικών απόψεων τους. Κατα τα άλλα ο Νότης προκαλεί για να...πουλήσει.
Οι μάσκες πέφτουν για πολλούς..Αυτοξεφτιλίζονται οι περισσότεροι, κυρίως γιατί φαίνεται ότι δεν έχουν καν άποψη..όπου φυσάει ο άνεμος..
ΥΓ. Πολύ καλή δουλειά έχουν κάνει εκεί στα Παραπολιτικά. Ωραίες φωτογραφίες, ωραία κομμάτια στο σποτ, αυτή η εισαγωγή του Ενθύμιον τόσα χρόνια η ίδια απόλαυση..
ΥΓ. Πολύ καλή δουλειά έχουν κάνει εκεί στα Παραπολιτικά. Ωραίες φωτογραφίες, ωραία κομμάτια στο σποτ, αυτή η εισαγωγή του Ενθύμιον τόσα χρόνια η ίδια απόλαυση..