Νότης Σφακιανάκης
Re: Νότης Σφακιανάκης
Μιας που δεν έχουμε νέα για το δίσκο θα παραθέσω και τη δική μου δεκάδα με τα χειρότερα κομμάτια του Νότη. Έχουμε και λέμε:
1. Δεν κοιμάμαι
2. Του Αυγούστου το φεγγάρι
3. Να χα μια καρδιά ακόμα
4. Δε νομίζω
5. Ποντίκια
6. Τέρμα το ράδιο
7. Πάρτα
8. Σαν δυο ξένοι
9. Ανθρωπάκι
10. Έχεις τον τρόπο
Γενικά στα χορευτικά μεγάλο έλλειμμα την τελευταία 10ετία..
Και μια δεκάδα με τα αδικημένα:
1. Εικόνες
2. Δύσκολος δρόμος
3. Βοριάς
4. Αν
5. Θα με θυμάσαι
6. Στη μέση του δρόμου
7. Κι αν πίνω
8. Καρντάσης
9. Θέλω να ζήσω
10. Συγχώρεσε με
1. Δεν κοιμάμαι
2. Του Αυγούστου το φεγγάρι
3. Να χα μια καρδιά ακόμα
4. Δε νομίζω
5. Ποντίκια
6. Τέρμα το ράδιο
7. Πάρτα
8. Σαν δυο ξένοι
9. Ανθρωπάκι
10. Έχεις τον τρόπο
Γενικά στα χορευτικά μεγάλο έλλειμμα την τελευταία 10ετία..
Και μια δεκάδα με τα αδικημένα:
1. Εικόνες
2. Δύσκολος δρόμος
3. Βοριάς
4. Αν
5. Θα με θυμάσαι
6. Στη μέση του δρόμου
7. Κι αν πίνω
8. Καρντάσης
9. Θέλω να ζήσω
10. Συγχώρεσε με
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Στ αδικημένα αν εξαιρέσω τον βοριά που δεν μου κανε το κλικ απο την πρωτη στιγμή ολα τ αλλα ειναι τραγουδαρες που τα περισσότερα λογω ραδιοφώνου και εταιρίας δεν ακούστηκαν στο ευρύ κοινό.ποιος θυμάται απο τους μη νοτικους τις εικόνες για παραδειγμα.επισης τα συγκεκριμένα ουτε ο Νότης δεν τα λεει.θυμαμαι το 2007 πλήρωσα μια λουλουδού και της ειπα γραψε στο χαρτι ενα σημείωμα.ζητουσα το τραγουδι εικόνες.η απάντηση του νοτη δεν το ξέρουμε !!!αυτο λεει πολλα περί προγράμματος
Να προσθέσω σ αυτα που ανέφερες ως αδικημένα και καποια αλλα που θα άλλαζαν αρδειν το προγραμμα του.
Αγαπη αλκοολική
Καλοσύνη σου
Τωρα φευγω
Του φεγγαριού ο γιος
Σήκω και φύγε
Νυκτες αλητησσες
Ολα τα είδα
Μονος θα πονώ θα πίνω
Προβλημα δικό μου
Βήμα μην κανεις βήμα
Αυτα και αλλα πολλα με την κατάλληλη ΡΟΗ θα σκότωναν.
Ο μονος λόγος που μπορω να δικαιολογήσω τον νοτη που δεν τα λεει ειναι μην τυχόν και εχει στο μυαλό του οταν θα κλείσει την καριέρα του να βγαλει το ενθύμιον νουμερο 2 με αυτα μεσα και τα κρατάει για έκπληξη ( περα απ την πλακα ωραια ιδέα )
Αγαπη αλκοολική
Καλοσύνη σου
Τωρα φευγω
Του φεγγαριού ο γιος
Σήκω και φύγε
Νυκτες αλητησσες
Ολα τα είδα
Μονος θα πονώ θα πίνω
Προβλημα δικό μου
Βήμα μην κανεις βήμα
Αυτα και αλλα πολλα με την κατάλληλη ΡΟΗ θα σκότωναν.
Ο μονος λόγος που μπορω να δικαιολογήσω τον νοτη που δεν τα λεει ειναι μην τυχόν και εχει στο μυαλό του οταν θα κλείσει την καριέρα του να βγαλει το ενθύμιον νουμερο 2 με αυτα μεσα και τα κρατάει για έκπληξη ( περα απ την πλακα ωραια ιδέα )
Μην περιμένεις να επαναφέρει τόσο παλιά κομμάτια! Στο μυαλό του Νότη αυτά ήταν τα βασικά του κομμάτια πριν μια εικοσαετία. Τώρα έχει τα πιο πρόσφατα. Αλλά κομμάτια όπως το Σήκω και φύγε, Να χαρείς, Καίγομαι, Τοπίο Γκρίζο, Δυο βοριάδες, Σιγανές Ψιχάλες, Νυχτώνει στη Μεσόγειο και κάποιες άλλες τέτοιες κομματάρες πρέπει να τις λέει πιο συχνά. Βέβαια για να είμαστε ευχαριστημένοι εμείς πρέπει να τραγουδάει 5 ώρες ο άνθρωπος...
Γιατι να μην τα επαναφέρει ;;εδω πέτυχα τον Αδαμαντίδη ( προγράμματαρα )να λεει το μιλά μας και το ζώνες ασφαλείας του νοτη στο προγραμμα του που ο Νότης ουτε καν τα θυμάται.χαχαχ
Τα χειρότερα
1. Έλληνας
2. Λυσε κουκλα
3. Ανθρωπάκι
4. Τ Αυγούστου το φεγγάρι
5. Ποντίκια
6. Δύσκολοι καιροί
7. Εγώ και ή μοναξιά μου
8. Ο άλλος μου εαυτος
9. Του γέρου κόσμου
10. Έχεις τον τροπο
1. Έλληνας
2. Λυσε κουκλα
3. Ανθρωπάκι
4. Τ Αυγούστου το φεγγάρι
5. Ποντίκια
6. Δύσκολοι καιροί
7. Εγώ και ή μοναξιά μου
8. Ο άλλος μου εαυτος
9. Του γέρου κόσμου
10. Έχεις τον τροπο
Το του γέρου κόσμου η καρδιά πάντως όταν το έλεγε ακαπέλα εποχή Ιεράς Οδού ήταν πολύ ωραίο σαν συνδετικός κρίκος κιόλας με την Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου. Βέβαια σαν έναρξη ήταν υπερβολή...Πλάκα-πλάκα έχουμε ζήσει κι εμείς κάτι τρελές ενάρξεις! 

Το "Δεν κοιμάμαι" μόνο σε μένα αρέσει;
Για την ακρίβεια από το 2007 μέχρι και σήμερα θεωρώ 2 πολύ δυνατά τσιφτετέλια. "Δεν κοιμάμαι" και "Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου". Το "Συγχώρεσέ με" όντως ένα πολύ αδικημένο τραγούδι το οποίο είναι και πολύ αγαπητό στους μη νοτικούς. Με όσους μη νοτικούς έχω συνομιλήσει στην ζωή μου μου το αναφέρουν στα αγαπημένα τους τραγούδια. Το είχε πει στην Ιερά Θέα ακαπέλα το ρεφραίν. 2 τραγούδια θυμάμαι να έχει πει ακαπέλα τα ρεφραίν επειδή του τα ζητήσανε. Το ένα ήτανε το "Συγχώρεσέ με" και το άλλο "Του φεγγαριού ο γιός" που του το είχα ζητήσει εγώ και μου είχε βγει η φωνή να του το φωνάζω από τον εξώστη. Και τα 2 τα είπε στην Ιερά Θέα. Μάλιστα "Του φεγγαριού ο γιός" ήταν στην πρεμιέρα. Το "Σήκω και φύγε" και τις "Σιγανές ψιχάλες" ενώ παλιά τα έλεγε συνέχεια τα έκοψε ξαφνικά από τα προγράμματα του. Το "Σήκω και φύγε" το θεωρώ ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια του Νότη και ένα από τα πολύ αγαπημένα τραγούδια του Νότη και στους νοτικούς και στους μη νοτικούς. Γενικότερα είναι ένα τραγούδι που έχει στιγματιστεί η καριέρα του και με αυτό το τραγούδι. Είναι αυτό που έλεγα προχτές ποιά 10 τραγούδια θεωρούμε πως έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες για τους μη νοτικούς. Ε το "Σήκω και φύγε" είναι το 1 από αυτά τα 10. Αν μου ζητούσε κάποιος να επιλέξω 16 κομμάτια από ολόκληρη την δισκογραφία του Νότη και να κάνω μια συλλογή για ένα "Best Of" το "Σήκω και φύγε" σίγουρα θα ήταν μέσα στην 16άδα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για την ακρίβεια από το 2007 μέχρι και σήμερα θεωρώ 2 πολύ δυνατά τσιφτετέλια. "Δεν κοιμάμαι" και "Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου". Το "Συγχώρεσέ με" όντως ένα πολύ αδικημένο τραγούδι το οποίο είναι και πολύ αγαπητό στους μη νοτικούς. Με όσους μη νοτικούς έχω συνομιλήσει στην ζωή μου μου το αναφέρουν στα αγαπημένα τους τραγούδια. Το είχε πει στην Ιερά Θέα ακαπέλα το ρεφραίν. 2 τραγούδια θυμάμαι να έχει πει ακαπέλα τα ρεφραίν επειδή του τα ζητήσανε. Το ένα ήτανε το "Συγχώρεσέ με" και το άλλο "Του φεγγαριού ο γιός" που του το είχα ζητήσει εγώ και μου είχε βγει η φωνή να του το φωνάζω από τον εξώστη. Και τα 2 τα είπε στην Ιερά Θέα. Μάλιστα "Του φεγγαριού ο γιός" ήταν στην πρεμιέρα. Το "Σήκω και φύγε" και τις "Σιγανές ψιχάλες" ενώ παλιά τα έλεγε συνέχεια τα έκοψε ξαφνικά από τα προγράμματα του. Το "Σήκω και φύγε" το θεωρώ ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια του Νότη και ένα από τα πολύ αγαπημένα τραγούδια του Νότη και στους νοτικούς και στους μη νοτικούς. Γενικότερα είναι ένα τραγούδι που έχει στιγματιστεί η καριέρα του και με αυτό το τραγούδι. Είναι αυτό που έλεγα προχτές ποιά 10 τραγούδια θεωρούμε πως έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες για τους μη νοτικούς. Ε το "Σήκω και φύγε" είναι το 1 από αυτά τα 10. Αν μου ζητούσε κάποιος να επιλέξω 16 κομμάτια από ολόκληρη την δισκογραφία του Νότη και να κάνω μια συλλογή για ένα "Best Of" το "Σήκω και φύγε" σίγουρα θα ήταν μέσα στην 16άδα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Πάντως ότι και να λέμε ανοίγει ολοένα και περισσότερο η ψαλίδα μεταξύ των κομματιών της δεκαετίας του 90-2000 και των κομματιών της τελευταίας δεκαετίας. Δυστυχώς έβγαλε τόσες μυθικές κομματάρες ο Νότης τότε που πολύ δύσκολα θα βρεθούν αντάξια κομμάτια τη σημερινή εποχή.
Η ψαλίδα εχει ανοίξει κατα πολυ οτι και να λεμε. Με αφορμή το σχολιο σου θα προσπαθήσω να βρω δεκα ανάλογα τραγουδια με την δεκαετια 90-2002.
Πανω απ ολα εγω
Τ αθάνατο νερο
Κι αν με βρεις
Οπως
Γενέθλια
Χαρε να ησουν άνθρωπος
Δεν εισαι ενταξει
Μη με ρωτάτε
Αν θα σε χάσω
Ειλικρινά δεν μου ρχονται αλλα αυτη την στιγμή.
Υ.Γ.δεν εβαλα τα κοινωνικα πετά ψηλά κτλ
Ραγδαία πτώση σε θεμα επιλογής τραγουδιων, ανάλογες ηχογραφησεις σε κάποιους δίσκους τους τελευταίους κυρίως.
Μαλλον εκείνη την εποχή ολοι γράφανε για τον νοτη ο οποιος άγγιξε την τελειότητα και μας έμαθε σε ποιότητα που άλλοι δεν ειχαν.αξεχαστες εποχές
Προσθέτω το κράτησε με και το οτι και να κανεις που τα θεωρώ δυνατά κομμάτια και αρέσουν σε πολλούς νοτικους και μη.
Μην ξανακούσω επιλογη τραγουδιων ανάμεσα σε 900-1000 ειναι γελοίο γιατι βλεπουμε σε δίσκους οπως στο ματωμένο δάκρυ ολο βασιλη δημα μεσα κτλ κτλ ,
Πανω απ ολα εγω
Τ αθάνατο νερο
Κι αν με βρεις
Οπως
Γενέθλια
Χαρε να ησουν άνθρωπος
Δεν εισαι ενταξει
Μη με ρωτάτε
Αν θα σε χάσω
Ειλικρινά δεν μου ρχονται αλλα αυτη την στιγμή.
Υ.Γ.δεν εβαλα τα κοινωνικα πετά ψηλά κτλ
Ραγδαία πτώση σε θεμα επιλογής τραγουδιων, ανάλογες ηχογραφησεις σε κάποιους δίσκους τους τελευταίους κυρίως.
Μαλλον εκείνη την εποχή ολοι γράφανε για τον νοτη ο οποιος άγγιξε την τελειότητα και μας έμαθε σε ποιότητα που άλλοι δεν ειχαν.αξεχαστες εποχές
Προσθέτω το κράτησε με και το οτι και να κανεις που τα θεωρώ δυνατά κομμάτια και αρέσουν σε πολλούς νοτικους και μη.
Μην ξανακούσω επιλογη τραγουδιων ανάμεσα σε 900-1000 ειναι γελοίο γιατι βλεπουμε σε δίσκους οπως στο ματωμένο δάκρυ ολο βασιλη δημα μεσα κτλ κτλ ,
Κακά τα ψέματα δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον Νότη αυτό και ούτε είναι μια αποκλειστικότητα που την έχει μόνο ο Νότης. Καρράς, Τερζής, Γονίδης κ.α. όλοι έβγαζαν καλύτερα τραγούδια τότε απ' ότι τώρα. Ο ήχος εκείνης της εποχής ήταν διαφορετικός. Ακόμα και τραγούδια που εκείνη την εποχή γελούσαμε τα ακούμε τώρα και βλέπουμε την διαφορά με τα σημερινά.
Δεν έχεις άδικο σ αυτο που λες.δεν ξερω τι συμβαινει, ισως τα συνδυάσαμε με εποχές που τ ακούγαμε απ το ραδιόφωνο η απ τους δίσκους και μας ταξιδεύανε,ηταν και οι εποχές πιο ωραιες , η τεχνολογια δεν ειχε μπει σε τέτοιο κακουργηματικό βαθμό στην ζωη μας. Τι να πω, τελος πάντων απλα δεν μπορω να ακουω έκανα επιλογη ανάμεσα σε 900 τραγουδια.επαναλμβανω ειναι γελοίο
Το ένα και μοναδικό παράπονο που έχω από την δεκαετία του 90 όσο αφορά τον Νότη είναι που δεν έβγαλε σε βίντεο κλιπ το "Θέλω να σε ξαναδώ". Ένα τόσο μεγάλο κομμάτι αγαπητό σε όλοκληρη την Ελλάδα και για πολλούς ύμνος του Νότη.
- Scorpion86
Γιατί το "Ενα Γραμμα" το έκανε; Μήπως τα "Χαράματα"; Το "Να ξαναρθεις"; Το "Δεν σε Χρειάζομαι"; "Ταξίδεψε με";;; Κι αλλα πολλά. Τους μεγαλύτερους ύμνους του δεν τους έκανε κλιπ.81argus έγραψε:Το ένα και μοναδικό παράπονο που έχω από την δεκαετία του 90 όσο αφορά τον Νότη είναι που δεν έβγαλε σε βίντεο κλιπ το "Θέλω να σε ξαναδώ". Ένα τόσο μεγάλο κομμάτι αγαπητό σε όλοκληρη την Ελλάδα και για πολλούς ύμνος του Νότη.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Έχεις δίκιο.Scorpion86 έγραψε:Γιατί το "Ενα Γραμμα" το έκανε; Μήπως τα "Χαράματα"; Το "Να ξαναρθεις"; Το "Δεν σε Χρειάζομαι"; "Ταξίδεψε με";;; Κι αλλα πολλά. Τους μεγαλύτερους ύμνους του δεν τους έκανε κλιπ.81argus έγραψε:Το ένα και μοναδικό παράπονο που έχω από την δεκαετία του 90 όσο αφορά τον Νότη είναι που δεν έβγαλε σε βίντεο κλιπ το "Θέλω να σε ξαναδώ". Ένα τόσο μεγάλο κομμάτι αγαπητό σε όλοκληρη την Ελλάδα και για πολλούς ύμνος του Νότη.
- Radio Piratis
- Επικοινωνία:
Ακούστε Ράδιο Πειρατής
http://goo.gl/nHWbDY
http://goo.gl/nHWbDY
- Scorpion86
Mην αισθανεσαι άσχημα και σε μένα αρέσει.81argus έγραψε:Το "Δεν κοιμάμαι" μόνο σε μένα αρέσει;.

Γενικά, είναι μεγάλη συζήτηση αυτή περί αδικημένων κομματιών. Αμα ξεκινήσουμε δεν θα τελειώσουμε. Ξεχωριζαν από δισκους του 4-5 κομματια που εκαναν πανικο και θαβονταν άλλα. Για παράδειγμα αν τωρα κυκλοφορούσε το "Θα με θυμάσαι" θα έκανε πατάγο! Τότε επεσε σε δισκο με Δινει Τα Φιλια, Για σενανε φοβαμαι, Αγαλματα, Ταξιδεψε με και ψιλουποβαθμίστηκε. Επίσης από ίδιο δίσκο "Ας μιλήσουν τα τραγούδια" αν έβγαζες το Πυρ γυνη και θαλασσα και το εβαζες σε Αυτοτελεις ή Μαζι θα μιλούσαμε για χιτακι πιασαρικο. Από τον ίδιο δίσκο κομματαρες: Βοριας, Μη συνεχιζεις, Δυσκολος Δρομος και Χάνομαι.
Εκανες Κομματια, Εννοια σου, Κι αν πίνω (αληθεια το εχει πει ποτε live;) , Μάτια μου θάλασσες, Παραπονο, Εφυγες, Οπως. "ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ".
Μάτια Παλάτια μου, Το νόημα του κόσμου, Γυναίκα μυστήριο, Θα βρω την δύναμη, αντίστοιχα από ΜΝΗΜΕΣ δυο κλάσεις πάνω από το Παρτα που το έκανε και κλιπ.
Μην πλησιάζεις, Το ομορφοτερο ψέμα, Θεία δίκη, Η ψυχή μου περιμένει από ΑΝΑ...ΓΕΝΝΗΣΙΣ. Πολύ καλύτερα κομμάτια από το Χάνομαι καρδια μου που το έκανε και κλιπ.
Και για να πάω και λίγο παλαιότερα ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ η τιτανομεγιστη κομματαρα Αν (η απόλυτη ερμηνεία), Θέλω να Ζήσω, Εικόνες, Συγχώρεσε με, Τίποτα, Το σωμα αετου ήταν φωλια (από τα πιο αδικημένα ζειμπέκικα του), Ο Θεος να σε φυλάει.
Και κλείνοντας από τους πρώτους πέντε δίσκους που ήταν και οι πιο λαικοί του: Μόνος θα πονώ θα πίνω, Ολα τα είδα, Θέλω να ζήσω τώρα αλλιώς, Απο το μυαλό μου να σε βγαλω, Ερωτας ειναι Ερωτας, Ψυχρος Εκτελεστης, Μαγεια ειναι ο έρωτας, Χάθηκες, Πρόβλημα δικό μου.
https://www.youtube.com/watch?v=6bpMSsFz9t0Scorpion86 έγραψε:Εκανες Κομματια, Εννοια σου, Κι αν πίνω (αληθεια το εχει πει ποτε live;)
https://www.youtube.com/watch?v=lP2gX4McmvU
Το ''Θέλω να ζήσω τώρα αλλιώς'' και το ''Έρωτας είναι έρωτας'' δεν είναι καθόλου αδικημένα κομμάτια.
1. Είναι 2 κομμάτια που τα ξέρουν όλοι οι μη νοτικοί και τα αγαπάνε όλοι οι μη νοτικοί.
2. Ο Derti τα τιμάει συνέχεια επί καθημερινή βάση και τα 2.
1. Είναι 2 κομμάτια που τα ξέρουν όλοι οι μη νοτικοί και τα αγαπάνε όλοι οι μη νοτικοί.
2. Ο Derti τα τιμάει συνέχεια επί καθημερινή βάση και τα 2.
- Scorpion86
Το Κι αν πίνω, εννοώ...81argus έγραψε:https://www.youtube.com/watch?v=6bpMSsFz9t0Scorpion86 έγραψε:Εκανες Κομματια, Εννοια σου, Κι αν πίνω (αληθεια το εχει πει ποτε live;)
https://www.youtube.com/watch?v=lP2gX4McmvU
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Scorpion86 την Δευ Νοέμ 14, 2016 4:30 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.