Ευρυδίκη: "Έκλεισε ο Eurovision κύκλος'

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
ADAM2
Δημοσιεύσεις: 92789
Εγγραφή: Δευ Οκτ 04, 2004 9:29 pm
Τοποθεσία: Internet
Επικοινωνία:

Ευρυδίκη: "Έκλεισε ο Eurovision κύκλος'

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

H Ευρυδίκη μπορεί να μην πέρασε στον τελικό της φετινής Eurovision όπου συμμετείχε με το "Comme Ci, Comme Ca" αλλά της άρεσε πολύ η συμμετοχή (για ακόμα μία φορά). Συγκεκριμένα είπε στον Θέμη: "Να σου πω και την αλήθεια, αν δεν είχα πάει τόσες φορές θα ξαναπήγαινα αλλά έχει κλείσει ο κύκλος". Και συνέχισε την "Eurovision" τοποθέτησή της με μια συμβουλή για όσους φιλοδοξούν να δηλώσουν στο μέλλον συμμετοχή: "για όλα τα νέα παιδιά που το σκέφτονται, αξίζει τον κόπο".

Η Ευρυδίκη είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα της "Tour Θετικής Ενέργειας" και είπε στον Θέμη ότι απόλαυσε πολύ αυτή την εμπειρία. "Είναι ένα event που έχει ωραίο σκοπό γιατί όλοι πρέπει να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και να σκεφτόμαστε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων".

Σχετικά με το πιο πρόσφατό της album, το "13", είπε ότι περιέχει υπέροχα κομμάτια που θα ήθελε να τα μάθει περισσότερος κόσμος. Γι' αυτό λοιπόν το "13" θα επανακυκλοφορήσει με δύο νέα bonus tracks. Σε λίγο καιρό συγκεκριμένα, μέσα στον Οκτώβριο, το album της Ευρυδίκης θα βγει σε repackaged version.

Εικόνα

www.mad.tv
Nothing lasts forever but the earth and sky
antidoto
Δημοσιεύσεις: 35870
Εγγραφή: Τετ Απρ 06, 2005 12:26 pm
Τοποθεσία: London

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

Ευρυδίκη (music.net.cy)
Γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό της Κύπρου και μεγάλωσε στη Λευκωσία, η Ευρυδίκη άρχισε συστηματικές σπουδές από μικρό παιδί φοιτώντας στο Ελληνικό Ωδείο της Λευκωσίας. Μαθήτρια ακόμα του δημοτικού άρχισε να παίρνει μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σαν τραγουδίστρια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό της Κύπρου και μεγάλωσε στη Λευκωσία, η Ευρυδίκη άρχισε συστηματικές σπουδές από μικρό παιδί φοιτώντας στο Ελληνικό Ωδείο της Λευκωσίας. Μαθήτρια ακόμα του δημοτικού άρχισε να παίρνει μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σαν τραγουδίστρια. Το 1983 πήρε μέρος στο συγκρότημα που εκπροσώπησε την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι του Σταύρου Σιδερά "Η αγάπη ακόμα ζει". Στον διεθνή διαγωνισμό της Eurovision συμμετείχε άλλες 4 φορές, τις 2 σαν μέλος των συγκροτημάτων που εκπροσώπησαν την Κύπρο, το 1986, με το τραγούδι του Πέτρου Γιαννάκη "Τώρα ζω", που ερμήνευσε η Ελπίδα και το 1987 με το τραγούδι του Άντρου Παπαπαύλου "'Ασπρο-μαύρο", που ερμήνευσε η Αλέξια και τις άλλες 2 φορές μόνη της ως εκπρόσωπος πολίτης Κύπρου με τα τραγούδια του Γιώργου θεοφάνους "Ταιριάζουμε" και "Είμαι άνθρωπος κι εγώ". Όταν τελείωσε το Λύκειο πήγε στη Γαλλία όπου σπούδασε τραγούδι, θέατρο και χορό στο κολέγιο "Studio Des Varietes" του Παρισιού και στη συνέχεια έγινε δεκτή στο "Berklee College Of Music" της Βοστώνης, όπου συμπλήρωσε τις μουσικές σπουδές της με μαθήματα αρμονίας και ενορχήστρωσης. Από τον Χειμώνα του 1989 εργάζεται στην Αθήνα. Η πρώτη της συνεργασία, τον ίδιο χειμώνα με τους Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό και Μάριο Τόκα γίνεται σε γνωστό κέντρο της πρωτεύουσας. Ακολούθησαν κι άλλες σημαντικές συνεργασίες της στα μεγάλα music halls της Αθήνας. Μετά από δύο πετυχημένες συνεργασίες στη δισκογραφία με τους Δάκη, Μαντώ και Γιώργο Πολυχρονιάδη στους δίσκους "Το πρώτο μου πάρτυ" και "Το πρώτο μας πάρτυ", με τραγούδια της δεκαετίας του '60, η Ευρυδίκη κυκλοφορεί τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με γενικό τίτλο "Για πρώτη φορά" σε μουσική των Αλέξη Παπαδημητρίου και Γιώργου θεοφάνους και στίχους των Αλέξη Παπαδημητρίου, Γιώργου θεοφάνους και Λεωνίδα Μαλένη. Έτσι ξεκινάει την προσωπική δισκογραφική της καριέρα και αμέσως καθιερώνεται σαν μία από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες.

Ακολουθούν τέσσερις προσωπικοί της δίσκοι με τους τίτλους: "Πόσο λίγο με ξέρεις", "Μίσησε με", "Φθινόπωρο γυναίκας" και "Η επόμενη μέρα", σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους που είναι ο μόνιμος συνεργάτης της και σύζυγος της. Το 1995 δίνει μια μεγάλη συναυλία στο Λυκαβηττό στο πλαίσιο των συναυλιών της στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ευρυδίκη είναι η μικρότερη σε ηλικία τραγουδίστρια που έχει εμφανισθεί στο Λυκαβηττό. Την άνοιξη του 1996 η Ευρυδίκη αποσύρεται για λίγο από τα μουσικά δρώμενα και ο λόγος ήταν η εγκυμοσύνη της. Μετά από ένα χρόνο φανερά ανανεωμένη και με νέο look κυκλοφορεί τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Δέσε μου τα μάτια". Μέσα στο album αυτό υπάρχει και το πολύ επιτυχημένο της ντουέτο με τον Βαλάντη "Δεν τελειώνουμε ποτέ". Τον Ιούλιο του 1999 κυκλοφορεί το νέο της album με τίτλο "Το κουμπί". Ακολουθεί ο επόμενος δίσκος τον Οκτώβριο του 2000 "Ολα Δικά Σου" με τον οποίο γιορτάζει και τα 10 χρόνια της στη δισκογραφία. Ιούνιος 2002 "Live κι αλλιώς" 14 αγαπημένα τραγούδια της Ευρυδίκης και ένα καινούργιο σε στίχους και μουσική δικούς της. Μετά από μια παράξενη περίοδο στη προσωπική της ζωή έρχεται μπαίνει ξανά δυναμικά στο προσκήνιο. To Φεβρουάριο του 2003 κυκλοφορεί η νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Οσο φέυγω γυρίζω" συντελεστές του cd, Γιώργος Αλουπογιάννης, Δημήτρης Καρράς, Γιώργος Δημητριάδης και Δημήτρης Κοργιαλάς. "Στο ίδιο βαγόνι" είναι ο τίτλος του νέου της cd που κυκλοφορεί το Μάρτιο του 2005, με την υπογραφή στα περισσότερα τραγούδια του Δημήτρη Κοργιαλά. Το 2007, κυκλοφορεί το νέο της album "Δεκατρία" όπου συμβολίζει και το 13ο προσωπικό της album, το οποίο περιλαμβάνει 13 τραγούδια. Επτά δικά της σε στίχους και μουσική και τα υπόλοιπα των Δημήτρη Κοργιαλά, Λίλιαν Δημητρακοπούλου, Νίκου Μωραϊτη και Θάνου Παπανικολάου. Mε το τραγούδι "Comme Ci Comme Ca", σε στίχους Ποσειδώνα Γιαννόπολου και μουσική Δημήτρη Κοργιαλά, η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στη Εurovision 2007 στο Ελσίνκι.
Παρε ανασα και παμε...
Απάντηση