«Να κάνουμε πόλεμο με τα Σκόπια!»ειπε ο Κοργιαλας.ΧΑΜΟΣ!

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
nitrothess

«Να κάνουμε πόλεμο με τα Σκόπια!»ειπε ο Κοργιαλας.ΧΑΜΟΣ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nitrothess »

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής του δουλειάς, ο Δημήτρης Κοργιαλάς έδωσε την πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Νέο Ελληνικό 92,8.

Ο πετυχημένος τραγουδιστής και συνθέτης που αυτό τον καιρό εμφανίζεται στην Θεσσαλονίκη μαζί με την Ευρυδίκη, ήρθε στο στούντιο του σταθμού και μίλησε ζωντανά στον Γιώργο Χαριζάνη για την περσινή Eurovision, τα μελλοντικά του σχέδια, και αποκάλυψε πτυχές της προσωπικής του ζωής αλλά και τις πολιτικές του απόψεις για το «σκοπιανό»:

Για την περσινή EUROVISION»:

«Είμαι άνθρωπος που παρακολουθώ εδώ και χρόνια την Eurovision, αλλά όχι από τους πιο φανατικούς! Όσο για πέρσι, καταρχάς εμείς ξέραμε ότι είχαμε μία στις τρεις πιθανότητες να περάσουμε. Δεκαπέντε από τις τριάντα χώρες που διαγωνίζονταν προέρχονταν από μία «διαλυμένη»... Χαίρω πολύ, πώς θα περάσεις;»

Για το θέμα που είχε γίνει τότε με τον Βασίλειο Κωστέτσο:

«Είχε πολύ πλάκα, γιατί δεν είχαμε ποτέ καμιά επαφή με αυτό τον άνθρωπο! Ξαφνικά είδαμε στην τηλεόραση να γίνεται ένα θέμα και κοιτάγαμε σαν χαζοί! Ο λόγος που βγήκαμε και μιλήσαμε στα κανάλια ήταν ότι και η Ευρυδίκη έχει ένα παιδί και δεν ήθελε να ανοίγει την τηλεόραση και να ακούει οτιδήποτε».

Για την εμφάνισή του:

«Συνήθως αγοράζω τα ρούχα μου μέσα από γερμανικά site. Έχουμε βέβαια και τον στυλίστα μας, που είναι υπεύθυνος για τις εμφανίσεις μας. Δεν θεωρώ ότι είναι προκλητικό το ντύσιμό μου. Το ότι φοράω φούστα ή βάφω τα μάτια μου, δεν είναι κάτι φοβερό, τέτοια γινόντουσαν και τη δεκαετία του 80! Ακόμα και τώρα ακούω διάφορα για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις, εξαιτίας της εμφάνισής μου. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό, και παντελόνια να φοράς, πάλι μπορούν να βρουν κάτι να πουν».

Ποια είναι η γνώμη του για την ομοφυλοφιλία και τον γάμο;

«Υπάρχουν κάποιοι που είναι λίγο προκλητικοί στη συμπεριφορά τους και αυτό δε μου αρέσει. Οι περισσότεροι φίλοι μου που είναι ομοφυλόφιλοι είναι μια χαρά παιδιά και δεν χρειάζεται να το επιδεικνύουν αυτό το πράγμα. Όσο για το δικαίωμα να μπορούν αν θέλουν αν παντρευτούν, είναι κάτι που δε με νοιάζει καθόλου! Πρώτα από όλα είμαι κατά του γάμου! Δε νομίζω ότι θα ξαναπαντρευτώ στο μέλλον. Βαριέμαι την όλη διαδικασία. Άμα έρθει ένα παιδί, αναγκαστικά θα γίνει αλλά θα γίνει στο δημαρχείο».

Για τα ναρκωτικά:

«Θα είναι ψέμα να πω ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου. Όταν ήμουν πιτσιρικάς, δοκίμασα τσιγάρο και πολύ γρήγορα, ευτυχώς, κατάλαβα ότι αυτό το πράγμα δεν το έχω ανάγκη και μπορώ να περνάω καλά χωρίς αυτό».

Για τη σχέση του με την Ευρυδίκη;

«Την αγαπάω πάρα πολύ, είναι πολύ γλυκός άνθρωπος. Αν σκέφτομαι τον χωρισμό; Όχι αλλά μπορώ να πω ότι ο χωρισμός με φοβίζει. Ήμουν παντρεμένος παλιότερα και όταν χώρισα δεν ήταν και από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου- αν και χωρίσαμε μια χαρά και είμαι φίλος με την πρώην γυναίκα μου».

Για την Άννα Βίσση:

«Είναι πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος και με βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά επάνω στη σκηνή. Όταν τραγουδούσα μαζί της στον Βοτανικό, ένιωσα τι πάει να πει ένας τόσο σημαντικός καλλιτέχνης να σε έχει δίπλα του και να προσπαθεί να σε ανεβάσει παραπάνω στα μάτια του κόσμου. Μακάρι να γράψω κάτι για αυτήν».

Με ποιον θα ήθελε να συνεργαστεί;

«Θα ήθελα να κάνω ένα ντουέτο, που το συζητάμε εδώ και καιρό, με την Ειρήνη των C REAL. Είναι καλή φίλη και ξέρω ότι θα δέσουμε πάρα πολύ καλά».

Για τα μελλοντικά του σχέδια:

«Ολοκληρώνουμε τις εμφανίσεις μας με τους Monie and Monie Conniente και την Ευρυδίκη στον Μύλο την Καθαρά Δευτέρα και μετά σκεφτόμαστε να κατεβάσουμε αυτή την παράσταση στην Αθήνα. Συγχρόνως θα κάνουμε και μερικά πράγματα μόνοι μας, τόσο η Ευριδήκη όσο και εγώ».

Είναι emo;

«Με πειράζει να με λένε emo γιατί είμαι νιουγουεβάς! Παρόλα αυτά, είναι ό,τι πιο συμπαθητικό έχω δει τα τελευταία χρόνια, από όσα κάνουν τα νέα παιδιά».

Για τα σκάνδαλα των ημερών και την πολιτική:

«Δεν έχω ψηφίσει ποτέ γιατί δεν βρίσκω κανέναν άξιο άνθρωπο.... Με τσατίζουν όλοι αυτοί και η ξύλινη γλώσσα που έχουν. Θυμώνω που τους βλέπω να μιλάνε στην τηλεόραση, το βλέπω στα μάτια τους ότι αυτό ο άνθρωπος με κοροϊδεύει τώρα, το βλέπω.... Με ενδιαφέρει μονάχα τα Σκόπια να μην ονομαστούν «Μακεδονία». Η θέση η δική μου στο θέμα είναι αυτή του καθαρού έλληνα πατριώτη: παίρνουμε δέκα αεροπλάνα και πηγαίνουμε εκεί και τα κάνουμε λίμπα! Δηλαδή, έλεος!».

Αυτός είναι ένας λόγος για να κάνουμε πόλεμο με τα Σκόπια;

«Αντικειμενικά, ναι– όχι ότι είναι η σωστή άποψη. Το λάθος πάλι είναι πολιτικό και είναι από παλιά. Θα έπρεπε να το είχαν λύσει. Τώρα, μας κοροϊδεύουν όλοι».
www.ellinikosfm.gr
fan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fan »

thlon_and_temnon έγραψε:Δεν χρειαζεται να στειλουμε αεροπλανα....
Αυτον να στειλουμε και μολις τον δουν οι Σκοπιανοι θα σκορπιστουν λεγοντας "Τρεχτε! Ηρθε ο Βελζεβουλης να μας παρει!"
lol :lol:

Kapoios na tou pei oti macedonia den einai mono to elliniko kommati 8)
ΕΓΩ ΝΑ ΖΩ,ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ..ΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ
fan

thlon_and_temnon έγραψε:η Ιστορια της ομως ειναι ΜΟΝΟ Ελληνικη
diladi?
Pyrranthos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pyrranthos »

fan έγραψε: Kapoios na tou pei oti macedonia den einai mono to elliniko kommati 8)

Εσύ νομίζεις ότι το πρόβλημα περιορίζεται στο όνομα; Καλά κρασιά! :roll:

Ναι, Μακεδονία δεν είναι μόνο το ελληνικό κομμάτι! Μπορούμε να πούμε και ότι οι μακεδόνες δεν είναι μόνο οι έλληνες αλλά και οι τσιγγανοβουλγαροαλβανοσλάβοι των Σκοπίων; Και πάλι... καλά κρασία! :roll:
Pyrranthos

fan έγραψε:
thlon_and_temnon έγραψε:η Ιστορια της ομως ειναι ΜΟΝΟ Ελληνικη
diladi?

Δηλαδή... ενημερώσου :wink:
fan

To provlima den einai sti diki mou enimerwsi alla stin geniki katefthynomeni pliroforisi tou kosmou.Afti tin aisthisi exw.

Den prospathw na prosvallw kanenan,apla lew oti macedonia den einai mono to elliniko kommati.Toso apla.Oute kai oi neoellines einai gnisioi kai amigeis apogonoi kanenos megalou alexandrou gia na to exoun parei toso panw tous. :roll:
hakkinen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hakkinen »

fan έγραψε:Den prospathw na prosvallw kanenan,apla lew oti macedonia den einai mono to elliniko kommati.Toso apla.Oute kai oi neoellines einai gnisioi kai amigeis apogonoi kanenos megalou alexandrou gia na to exoun parei toso panw tous. :roll:
Έχεις δίκιο. Αλλά...

@νδρέας
Light a fire, drop a bomb
Pyrranthos

fan έγραψε:To provlima den einai sti diki mou enimerwsi alla stin geniki katefthynomeni pliroforisi tou kosmou.Afti tin aisthisi exw.

Den prospathw na prosvallw kanenan,apla lew oti macedonia den einai mono to elliniko kommati.Toso apla.Oute kai oi neoellines einai gnisioi kai amigeis apogonoi kanenos megalou alexandrou gia na to exoun parei toso panw tous. :roll:
Αφού είσαι λοιπόν ενημερωμένη, θα γνωρίζεις ότι η ιστορία της Μακεδονίας δεν αρχίζει και τελειώνει στο Μέγα Αλέξανδρο. Όπως και η ιστορία της Ελλάδας δεν αρχίζει και τελειώνει στα αρχαία χρόνια. :wink:
Πέρα απο αυτό, περισσότερο κατευθυνόμενος μου φαίνεται κάποιος που εντοπίζει το πρόβλημα απλώς στο όνομα και το Μέγα Αλέξανδρο... μια τέτοια κατεύθυνση συμφέρει πολύ περισσότερο τους άρχοντες του τόπου. :wink:
Και κάτι τελευταίο και γενικό, ας αφήσουμε τον πρώτο και τελευταίο λόγο στους μακεδόνες και ας μην το παίζουμε άνετοι.
fan

nai,kale mou pyrranthe...alla makari na ikseran kai oi idioi oi orryomenoi "patriwtes" kai "ellinares" giati orryontai.Px des pws milaei o korgialas edw..."na pame na kanoume ntou,pou theloun na legontai kai macedones na'oume"...isa re megale..twra ta lysame ta provlimata mas :roll:

Den eipe kaneis oti macedonia=megas alexandros,alla,macedonia anekathen legotan kai i perioxi twn skopiwn kathws kai ena kommati tis voulgarias...Apo ti stigmi pou den yparxei thema diekdikisis edafwn..to thema mas poio einai?Kata poso einai veroi macedones,pappou pros pappou oi katoikoi twn skopiwn?I symvainei kati allo pou den exw katalabei?

Eksigeiste mou kiolas,giati den to exw parakolouthisei kai poly to thema.Tin tapeini mou apopsi ekfrazw,apo afta pou exoun ypopesei stin antilipsi mou gia ta osa symvainoun.Den vlepw kai oli mera eidiseis. :lol:
happy_end

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από happy_end »

Απ' όσο έχω καταλάβει τίθεται θέμα οικειοποίησης κομματιών της αμιγώς ελληνικής ιστορίας μέσα από την ονομασία αυτή.
Τώρα το βλέπω καθαρά ...
hakkinen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hakkinen »

fan έγραψε:Apo ti stigmi pou den yparxei thema diekdikisis edafwn..to thema mas poio einai?Kata poso einai veroi macedones,pappou pros pappou oi katoikoi twn skopiwn?I symvainei kati allo pou den exw katalabei?
Συμβαίνει κάτι άλλο και δεν το έχεις καταλάβει βασικά...
Οι Σκοπιανοί (και οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι) τυπώνουν χάρτες που δείχνουν τα σύνορά μας να φτάνουν μέχρι τη Λάρισα. Οι αξιώσεις τους, επίσημες ή μη συμπεριλαμβάνουν την απαγόρευση του όρου "Μακεδονία" από το Ελληνικό κράτος, τη μετονομασία του αεροδρομίου αλλά και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Και όχι, οι Σκοπιανοί εθνικιστές δεν είναι μια μικρή μερίδα, χάρη στην άψογη καλλιέργεια "εθνικής συνείδησης" που έχουν πετύχει εκεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Κατόπιν αυτού, είμαι πρόθυμος να ξεχάσω ότι, τουλάχιστον γεωγραφικά, έχουν κάθε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες.

Οι δηλώσεις του Κοργιαλά νομίζω ότι ήταν ειρωνικές.

@νδρέας
Light a fire, drop a bomb
SD54

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SD54 »

...είπε ο Καργιαλάς και ανέβηκε στον Βουκεφάλα και χάθηκε στον ορίζοντα....

:roll: :roll: :roll: :roll:

Όχι άλλο κάρβουνο. :? :? :? :? ΄

Άντε να πάμε να πάρουμε και το Ινσταμπούλ... :? :? :? :? :?
...το εδώ πουθενά, το τώρα ποτέ...
happy_end

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από happy_end »

Καλά εδώ τα έλεγε ο Μητροπολίτης (νομίζω ο Άνθιμος), ο Κοργιαλάς μας πείραξε; :lol:
Τώρα το βλέπω καθαρά ...
pianist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pianist »

happy_end έγραψε:Καλά εδώ τα έλεγε ο Μητροπολίτης (νομίζω ο Άνθιμος), ο Κοργιαλάς μας πείραξε; :lol:
Πιο πολύ μας πειράζει η αμορφωσία της Κουλίας που πάει να μας την περάσει και ως άποψη...
fan

pianist έγραψε:
happy_end έγραψε:Καλά εδώ τα έλεγε ο Μητροπολίτης (νομίζω ο Άνθιμος), ο Κοργιαλάς μας πείραξε; :lol:
Πιο πολύ μας πειράζει η αμορφωσία της Κουλίας που πάει να μας την περάσει και ως άποψη...
Giati kale mou pianista.Den exw dikaiwma na rwtisw giati oli afti i fagwmara ton teleftaio kairo? :lol: Den iksera oti ekanan kai xartes me tin ellada ws ti Larisa.Nomiza oti olo to provlima itan an tha legontai "anw macedonia" i "nea macedonia" :roll:
SD54

fan έγραψε:
pianist έγραψε:
Giati kale mou pianista.Den exw dikaiwma na rwtisw giati oli afti i fagwmara ton teleftaio kairo? :lol: Den iksera oti ekanan kai xartes me tin ellada ws ti Larisa.Nomiza oti olo to provlima itan an tha legontai "anw macedonia" i "nea macedonia" :roll:
Πιστεύω ότι υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθούμε από τα Σκόπια-Μακεδονία-Φύρομ-Άνω Μακεδονία...

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
pianist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pianist »

SD54 έγραψε:
fan έγραψε:
pianist έγραψε:
Πιστεύω ότι υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθούμε από τα Σκόπια-Μακεδονία-Φύρομ-Άνω Μακεδονία...

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Ε βέβαια οι δεκάδες απόψεις μας με παρρησία για την κάθε φωτογράφιση της Δέσποινας Βανδή ας πούμε και άλλα μικρά καθημερινά που προσδιορίζουν με ακρίβεια τις αξίες μας...
SD54

Oι αξίες μου προσδιορίζονται από το να μην υπάρχουν συμπολίτες μας κάτω από το όριο της φτώχιας, να μην δουλεύω μέχρι τα 65 μου για να πάρω μια πενιχρή σύνταξη, να μην πληρώνω το δημόσιο και τα λεφτά μου να πηγαίνουν σε διάφορους ''κουμπάρους'', να μπορούν όλοι να έχουν πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Ζητάω ταπεινά συγνώμη από σένα πιάνιστ που δεν με ενδιαφέρει πως θα ονομάζονται τα Σκόπια-Φύρομ-Μακεδονία-Άνω Μακεδονία και με νοιάζουν περισσότερα αυτά τα μικρά όπως θα θεωρείς...

:? :? :? :?
Απάντηση