ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΥ: Θάρρος Ή Αλήθεια: Τάμτα

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Stavros
Δημοσιεύσεις: 17445
Εγγραφή: Παρ Αύγ 28, 2009 10:35 pm

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΥ: Θάρρος Ή Αλήθεια: Τάμτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stavros »

Θάρρος Ή Αλήθεια: Τάμτα
Γράφει: Κωνσταντίνος Μπουγάς

Εικόνα

Η Τάμτα αφήνει για τα καλά πίσω της το μαλλί-κουνουπίδι, κι ως γνήσια ποπ σταρ επαναπροσδιορίζει το image της, αποδεικνύοντας μας περίτρανα ότι ναι, είναι το fashion icon, που όλοι πιστεύαμε. Ευτυχώς οι τρίχες δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο του τρίτου προσωπικού άλμπουμ της συμπαθέστατης -και by the way... κουκλάρας- τραγουδίστριας από τη Γεωργία, που η ελληνική ποπ τα τελευταία 6 χρόνια έχει «υιοθετήσει» στους κόλπους της. «Θάρρος Ή Αλήθεια» αναρωτιέται η Τάμτα και η ερώτηση για το αν αυτό είναι μία δισκογραφική δουλειά που αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς μαζί της, είναι σίγουρα καταφατική. Και με το παραπάνω...

Εικόνα

12 τραγούδια βρίσκονται στο LP με μερικά να έχουν ήδη γίνει επιτυχίες τόσο στα ραδιόφωνα, όσο και στα κλαμπ. Όπως ας πούμε το περσινό hit με τον Stereo Mike, το «Σ’ Όποιον Αρέσει (Dan Sonra)» που χορεύαμε όλο τον χρόνο. Φυσικά το ομότιτλο «Θάρρος Ή Αλήθεια» σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου με guest vocalist τον Σάκη Ρουβά υπάρχει εδώ, αλλά και το πιο μελαγχολικό ποπ «Κοίτα Με» που έχει αγαπηθεί αρκετά. Το «Egoista» με τον Ησαΐα Ματιάμπα κάνει την αρχή και κολλάει στο μυαλό, ενώ από την άλλη η μπαλάντα «Απ’ Τη Ζωή Σου Θα Χαθώ» σε μουσική-στίχους του Γρηγόρη Πετράκού προκαλεί μόνο... χασμουρητά. Το «Φωτιά» με sampling από το αγαπημένο hit των 80s «Don’t Go» των Yazoo κάτι πάει να κάνει, αλλά τελικά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.

Πιο συμπαθητική η μπαλάντα του Γρηγόρη Φλώρου «Ό,τι Είχα Ονειρευτεί», κι ευτυχώς έρχεται ο απόλυτος pop/dance ύμνος των Etostone, το εξαιρετικό «Φύγε». Σε κάνει να θες να σηκωθείς από την καρέκλα, όπως και το «παιχνιδιάρικο» «Shake» που συναντάμε και λίγο πιο κάτω στα ελληνικά με τον τίτλο «Το Τελευταίο Μας Ροκ ‘Ν’ Ρολ». Η πιο «αμερικανιά» «Girl Like Me» επίσης ανήκει στις καλές στιγμές του δίσκου, όπως άλλωστε και το πιο... ελληνικό ποπ «Δεν Μπορώ Να Κοιμηθώ» σε μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου. Σίγουρα δεν θα θέλετε να το ρίξετε στον ύπνο ακούγοντάς το.

Αν θεωρείτε ότι η μουσική της Τάμτα δεν ταιριάζει στα δικά σας γούστα, το «Θάρρος Ή Αλήθεια» σας προκαλεί να το ξανασκεφτείτε. Οι φωνητικές της ικανότητες είναι αναμφισβήτητες, η παραγωγή του δίσκου πάρα πολύ καλή (όσες διαβάζετε συχνά τις κριτικές μου, θα ξέρετε ότι σε αυτό δίνω μεγάλη σημασία), τα -περισσότερα- τραγούδια παραπάνω από πιασάρικα και διασκεδαστικά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία ποπ τραγουδίστρια; Ok... ακόμη το εξώφυλλο τύπου Kylie από τα 90s το ξεπερνάμε και απολαμβάνουμε τις υπόλοιπες σέξι photos του booklet.

Βαθμολογία (4/5)
Απάντηση