Βασίλης Δήμας - Παρουσίαση του κέντρου του σύμπαντος...

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
Dimitris96
Δημοσιεύσεις: 862
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 28, 2007 12:16 am

Βασίλης Δήμας - Παρουσίαση του κέντρου του σύμπαντος...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimitris96 »

http://www.e-orfeas.gr/discography/3102 ... CF%82.html

http://www.e-go.gr/music/article.asp?ca ... =113882831



Γέμισε ασφυκτικά το club stage του Enzzo de Cuba από φίλους και θαυμαστές του Βασίλη Δήμα που ήρθαν να τον απολαύσουν να παρουσιάζει ζωντανά τα τραγούδια του πρώτου προσωπικού του άλμπουμ «Το κέντρο του σύμπαντος» αλλά και πολλά από τα τραγούδια του που έχουν κάνει μεγάλες επιτυχίες άλλοι ερμηνευτές, όπως ο Νότης Σφακιανάκης, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Στέλιος Ρόκκος κ.α.

Ο γνωστός παραγωγός Ηλίας Μπενέτος που διευθύνει το label 7 στο οποίο κυκλοφόρησε το cd, πήρε πρώτος το λόγο, λέγοντας πως είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Δήμας γίνεται πέρα από δημιουργός και εκφραστής των τραγουδιών του. «Μέχρι τώρα, εμπιστευόταν τα τραγούδια που έγραφε σε αγαπημένες φωνές σπουδαίων ερμηνευτών, διάλεγε και τον διάλεγαν», όπως χαρακτηριστικά είπε «οντότητες με εξαιρετικές δυνατότητες, έτσι ώστε τα τραγούδια του να ακούγονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αν και νεότατος ο ίδιος, έχει γράψει τραγούδια που έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες από τον κόσμο. Τώρα όμως, στο πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, παίρνει και την ευθύνη να τα πει. Και αποδεικνύει ότι εκτός από καλός τραγουδοποιός είναι και πολύ καλός τραγουδιστής. Πάνω απ’ όλα όμως είναι καλό παιδί και έχει ήθος!»

Ο Βασίλης Δήμας χαρούμενος και συγκινημένος που τόσος κόσμος αλλά και επώνυμοι φίλοι του τον τίμησαν με την παρουσία τους στην τόσο σημαντική γι’ αυτόν βραδιά, ευχαρίστησε όλους και αναφέρθηκε στους σημαντικούς ανθρώπους που τον εμπιστεύθηκαν, τον στήριξαν και η αγάπη τους του δίνει δύναμη με χρονολογική σειρά, όπως είπε. Στον Γιώργο Μουκίδη, «τον τεράστιο συνθέτη που πήγαινα και άκουγα όταν ήμουν 18-19 χρονών και μου άλλαξε, χωρίς ο ίδιος να το ξέρει, ρότα στην πορεία μου». Στον Διονύση Σχοινά που «πήγα για να του δώσω ένα τραγούδι και με εμπιστεύτηκε τελικά για ολόκληρο δίσκο». Στον ογκόλιθο του λαϊκού τραγουδιού Σταμάτη Γονίδη που «ένιωσα τόσο μεγάλη χαρά που τραγούδησε ντουέτο μαζί μου στο δίσκο μου και νιώθω ευθύνη να βαδίσω κι εγώ στους δρόμους που άνοιξε. Νιώθω ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς τους ανθρώπους και η ευγνωμοσύνη είναι η μνήμη της καρδιάς». Στον φίλο Νίκο Μακρόπουλο «που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του ερμηνεύοντας τραγούδια μου». Στον Νότη Σφακιανάκη, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βασίλης Δήμας που εμφανίζεται μαζί του για δεύτερη χρονιά «με έχει σημαδέψει». Τέλος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που έχει συνεργαστεί, τους μουσικούς και τους γονείς του που τον έκαναν αυτόν που είναι.

Σειρά είχε το τραγούδι. Μόνος με την κιθάρα του ερμήνευσε το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ του «Το κέντρο του σύμπαντος». Στη συνέχεια ανέβηκαν και τραγούδησαν μαζί του ο Σταμάτης Γονίδης («Τον Βασίλη τον αγαπάω πάρα πάρα πάρα πολύ! Ίσως είναι αυτός που αγαπάω περισσότερο απ’ όλους») που ερμήνευσε μαζί του το «Θυμάμαι», το ντουέτο που λένε και στο δίσκο, ο Νίκος Μακρόπουλος («Εγώ δεν συνηθίζω να πηγαίνω ούτε στις δικές μου παρουσιάσεις αλλά τον Βασίλη τον αγαπάω, γι’ αυτό και είμαι εδώ απόψε») που ερμήνευσε τα: «Απόψε χωρίζω» και «Παράτα με» (και τα δύο τραγούδια που έγραψε ο Βασίλης Δήμας ), ο Διονύσης Σχοινάς («δύσκολο να συναντήσεις σε έναν άνθρωπο τόση μουσικότητα, τέτοιο λόγο, φωνή με τόση προσωπικότητα, τέτοιο ήθος και πτυχιούχος μαθηματικός, αν δεν το ξέρετε!») που ερμήνευσε το «Είμαι ακόμη παιδί», τραγούδι που έγραψε ο Βασίλης Δήμας και είχε ερμηνεύσει ο Διονύσης Σχοινάς μαζί με τον γιο του Δημήτρη και τέλος ο Γιώργος Μουκίδης που ερμήνευσε τα: «Μαζί σου» και «Αύγουστος». Στη συνέχεια ο Βασίλης Δήμας συνοδεία των μουσικών του, τραγούδησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

:thumbup:
Notis Sfakianakis
Απάντηση