Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
panosif

Re: EΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

Διαβάστε τη συνέντευξη της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο ELLE

Έγινε Μελίνα. Έγινε Εντίθ Πιαφ. Τώρα η χαρισματική ερμηνεύτρια επιστρέφει στον εαυτό της.

Συνέντευξη: Νίκος Μωραΐτης, φωτογράφιση: Γιώργος Κατσανάκης, μακιγιάζ: Μάνος Βυνιχάκης

Εικόνα

Έρχεται με 40 λεπτά καθυστέρηση. «Χίλια συγγνώμη, με σταμάτησε η αστυνομία. Χωρίς κράνος, να μιλάω στο κινητό, χωρίς δίπλωμα, χωρίς ταυτότητα» λέει. Παράνομη, κι όμως είναι η Ελεωνόρα που φαντάζομαι. Να πατάει γκάζι με τη μηχανή σε μια μεγάλη ευθεία. Αδάμαστη. Χωρίς ταμπέλες, χωρίς στεγανά, έτσι όπως πιάνει στα live της μια ροκιά, κι ύστερα έναν Τσιτσάνη, κι ύστερα μια Βίσση, κι ένα παλιό ρεμπέτικο. Πού να την πιάσεις; Πιάνεται τόση φωνή; Απορώ πώς την έπιασαν οι αστυνόμοι.

Τώρα που είστε εδώ για μια συνέντευξη, έρχεστε για να «ανοίξετε» τον εαυτό σας ή επειδή έχετε νέο δίσκο και πρέπει;
Δεν κάνω τίποτα επειδή «πρέπει». Θέλω να ανοίγομαι. Προτιμώ να απαντάω σε προσωπικές ερωτήσεις, παρά στο «πού μεγάλωσες, ποιοι ήταν οι γονείς σου;». Και στις συναυλίες μου μπορεί κανείς να μάθει πολλά για εμένα. Εκμυστηρεύομαι πράγματα από τη σκηνή.

Πείτε μου κάτι που εκμυστηρευτήκατε πρόσφατα στους θεατές.
Τους έλεγα το καλοκαίρι, στην περιοδεία μου, πόσο πολύ με δυσκόλεψε η παράσταση για την Εντίθ Πιαφ.

Γιατί σας δυσκόλεψε;
Γιατί το να κινηθείς προς τα μέσα σου δεν είναι πάντα εύκολη διαδρομή. Μπήκα με φόρα, πάθος, χωρίς εμπειρία, τεχνικές και άμυνες. Και ταυτίστηκα. Πέρασα μια περίοδο που μου έγινε βάρος, ένιωθα ότι αυτή τη γυναίκα δεν μπορώ να την κουμαντάρω. Γι' αυτό και δεν μπόρεσα να συνεχίσω για δεύτερη χρονιά, ενώ το είχα συμφωνήσει. Ένιωσα άσχημα απέναντι στους ηθοποιούς, ειλικρινά όμως δεν άντεχα άλλο.

…Και για να αποτοξινωθείτε από την Εντίθ Πιαφ, πήγατε μόνη σας διακοπές στο νησί σας, τη Μύκονο, τον Οκτώβριο, όπως μου λέγατε πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη. Πώς περνάει ένα κορίτσι μόνο του, Οκτώβρη μήνα, σε ένα νησί;
Στην αρχή φοβόμουν. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα διακοπές μόνη κι έλεγα «τώρα τι κάνουμε;». Άρχισα να σκέφτομαι πολύ, έγραψα κάποιες ιδέες στο χαρτί, πέρασα τόσο όμορφα που στο τέλος δεν μου έφταναν οι μέρες. Είναι ωραίο πράγμα η μοναχικότητα, όχι η μοναξιά.

Μ' Αγαπούσες κι Άνθιζε: Νέος δίσκος με δύο μόνο δημιουργούς: Τον Μίνωα Μάτσα στις μουσικές και την Ελένη Φωτάκη στους στίχους.
Πρώτη φορά συνεργάζομαι με ένα συνθέτη και ένα στιχουργό. Δυόμισι χρόνια κράτησε η διαδικασία. Στο μεταξύ έκανα τη Μελίνα, έκανα την Πιαφ. Ευτυχώς είχαν την υπομονή να με περιμένουν. Το βασικότερο είναι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι παρακολούθησαν την αλλαγή της έκφρασής μου, της φωνής μου. Έχει αλλάξει ο τρόπος που τραγουδάω. Δεν «φωνάζω» πια, δεν τραγουδάω θυμωμένη.

Γιατί τραγουδούσατε θυμωμένη;
Γιατί τραγουδάω πάντα όπως είμαι. Στην αρχή ήμουν θυμωμένη και τραγουδούσα θυμωμένα. Τώρα κατανοώ καλύτερα τον εαυτό μου. Έχω όμως τόση δουλειά να κάνω ακόμα…

Tι αγαπάτε στον εαυτό σας;
Τον αυθορμητισμό μου. Δεν τον αγαπούσα πάντα. Έμαθα να τον αγαπάω.

Πολλοί δυσκολεύονται να σας ορίσουν ως τραγουδίστρια. Αν είστε έντεχνη, ροκ, ποπ…
Εγώ πάντως δεν θέλω να ορίσω τον εαυτό μου, γιατί όταν ορίζεις κάτι, μετά το περιορίζεις. Μου αρέσει να ελίσσομαι ανάμεσα στα είδη πάνω στη σκηνή.

Με τη νέα γενιά τραγουδιστών αποτελείτε όντως ενιαία γενιά ή απλώς συμπέσατε ηλικιακά;
Είμαι απόλυτη σε αυτό. Είμαστε μαζί, ενωμένοι.

Και ο ανταγωνισμός;
Μπορεί να υπάρχει παράλληλα. Είναι άμιλλα, κάτι πολύ δημιουργικό. Αν αυτοί δεν βγάλουν ωραία τραγούδια, δεν θα έχω το έναυσμα για να βγάλω κι εγώ.

Όταν σας αποκαλούν «νέα Αλεξίου» πώς νιώθετε;
Για εμένα είναι τεράστια χαρά. Για την Αλεξίου δεν ξέρω αν είναι! Μακάρι να φτάσω να κάνω τη μισή της καριέρα.

Εικόνα

«Πουλάω και πάρτε με»
Σε συνεντεύξεις σας φαινόταν ότι ελπίζατε στο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζετε να ελπίζετε;

Δεν είναι όλα όπως τα ονειρευόμασταν, αλλά συνεχίζω. Το να θεωρείς ότι θα έρθουν η διαφάνεια και η πρόοδος μέσα σε ένα χρόνο είναι τουλάχιστον κουτό. Αλλά να σας πω κάτι; Και τίποτα σημαντικό να μην κάνει ο Τσίπρας, τον προτιμώ από ένα ολόκληρο σύστημα που μας έκλεβε 40 χρόνια.

Είναι σταρ ο Τσίπρας;
Είναι σίγουρα χαρισματικός. Και με μια ειλικρίνεια στο βλέμμα. Κατάφερε και μας έψησε. Ελπίζω μόνο να μη μας… κάψει.

Για τους πρόσφυγες τι κάνετε;
Πώς να βοηθήσεις; Οργίζομαι που ζω σε ένα κράτος το οποίο δεν με αφήνει να κάνω πολλά για τους πρόσφυγες. Επί της ουσίας είμαστε ανήμποροι μπροστά σε μια τραγωδία.

Η αριστερά έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα;
Όχι. Στην καθημερινότητα τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ. Στην αρχή λέγαμε ότι η κρίση είναι κρίση αξιών, όχι οικονομική. Όμως πλέον είναι και οικονομική. Είναι αβάσταχτοι οι φόροι.

Μα, οι τραγουδιστές είναι πλούσιοι...
Πόσο μεγάλος μύθος είναι αυτός… Πόσο θα ήθελα να πω «πουλάω και πάρτε με!». Κανείς όμως δεν σε αγοράζει μέσα στην κρίση. Αναγκάζεσαι να κάνεις δικές σου παραγωγές, να μετράς τα εισιτήρια για να δεις, αφού βγουν τα χρήματα των μουσικών, αν θα μείνει κάτι και για εσένα.

Δεν υπάρχουν μαύρα χρήματα στο χώρο αυτό;
Προσωπικά, δεν έχω πάρει ποτέ μαύρα λεφτά. Και θα ήμουν ευτυχής αν τα μαύρα καταργούνταν αύριο κιόλας.

Νιώθετε ότι είστε στην ηλικία που μια γυναίκα αρχίζει να σκέφτεται την οικογένεια;
Η σκέψη μου δεν έχει να κάνει με το γάμο, αλλά με ένα παιδί. Αν είχα έναν άνθρωπο μαζί μου, σίγουρα θα έκανα παιδί. Δεν θα ήθελα να γίνω μάνα σε μεγάλη ηλικία.

Θα μπορούσατε να ερωτευτείτε ένα φανατικό σας θαυμαστή;
Ναι, γιατί όχι; Δεν είχα ποτέ αυτή την ανασφάλεια. Δεν φοβάμαι μήπως κάποιος ερωτευτεί την τραγουδίστρια και όχι τον άνθρωπο. Είμαι τόσο δύσκολος χαρακτήρας, που αν κάποιος ερωτευτεί τη Ζουγανέλη, γνωρίζοντας την Ελεωνόρα θα φύγει τρέχοντας!

Πείτε μου μία δυσκολία του χαρακτήρα σας.
Είμαι πολύ νευρική. Δεν μπορώ τον κόσμο που δεν πηγαίνει με τους ρυθμούς μου.

Μία φράση που χαρακτήριζε τη Μελίνα;
Εξωστρέφεια.

Μία φράση που χαρακτήριζε την Εντίθ Πιαφ;
Στα όρια.

Και μία φράση που χαρακτηρίζει την Ελεωνόρα;
Ανοιχτή στο καινούριο.

Info: Το cd της Ελεωνόρας Ζουγανέλη Μ' Αγαπούσες κι Άνθιζε κυκλοφορεί από τη Minos EMI - Universal.

http://www.elle.gr/article.asp?catid=25 ... =106766107
Άβαταρ μέλους
panosif

Άβαταρ μέλους
panosif

Άβαταρ μέλους
panosif

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panosif την Τετ Δεκ 23, 2015 9:40 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
panosif

Πρόβα τζενεράλε
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
auster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από auster »

Αν και επιφυλακτικός και σχετικά καχύποπτος(το ομολογώ) απέναντι στην Ελεονώρα Ζουγανέλη, άκουσα τον τελευταίο δίσκο της και έχω να πω τα καλύτερα.
Αν εξαιρέσω την επιτηδευμένη ''εντεχνίλα'' σε μερικά τραγούδια (όπως στο ''Μ'αγαπούσες και άνθιζε), τα περισσότερα είναι υπέροχα και μπράβο σ'εκείνη και τους δημιουργούς.
Ειδική αναφορά στα: ''Μείνε'', ''Κοραλλία'', ''Χωρίς Εξηγήσεις'', ''Ως κι οι Θάλασσες'', ''Το τελευταίο σου το Γεια''.
Τέτοιους δίσκους,γενικά, θέλουμε!
Με διαφορετικούς, απο τα συνήθη, ήχους!!
Άβαταρ μέλους
panosif

Από την γενική πρόβα μας. Επιτέλους οι πρόβες τελείωσαν και είμαστε όλοι μαζί έτοιμοι για μια νέα αρχή
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panosif

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Έχασε 65 κιλά: Όσα είπε η ίδια για την εντυπωσιακή αλλαγή της

Εικόνα

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχασε 65 κιλά και μίλησε στο «ΕΓΩ! Weekly» για την εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή της.

«Η αλήθεια είναι πως η μεταμόρφωση, σε οποιονδήποτε τομέα, οτιδήποτε και να αφορά είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ακόμα και η εξωτερική μεταμόρφωση απαιτεί δουλειά σε πολλά επίπεδα. Εγώ νιώθω πολύ καλά με αυτό που κατάφερα στη ζωή μου» παραδέχθηκε η γνωστή τραγουδίστρια.

Μάλιστα, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη πρόσθεσε: «Χαίρομαι για την εικόνα που έχω τώρα. Γνωρίζω ότι είναι πιθανόν κάποια στιγμή να αλλάξει πάλι. Ωριμάζοντας, νομίζω μπορείς να δουλέψεις και κάποια άλλα πράγματα και να έχεις ισορροπία».

Περισσότερα στο «ΕΓΩ! Weekly» που κυκλοφορεί.

http://www.yupiii.gr/gossip/c85782/Elew ... sa_ei.html
Άβαταρ μέλους
panosif

Άβαταρ μέλους
panosif

Καλοδουλεμένη και με έντονο το θεατρικό στοιχείο η νέα παράσταση της Ελεωνόρας στην Ακτή Πειραιώς. :thumbup:
Σκηνοθεσία,σκηνογραφία,σκετς,χορογραφίες,τεχνικά εφέ όλα άψογα.
Εξαιρετικοί η Βελεσιώτου και ο Υφαντής αν και κάποιες στιγμές στεκόντουσαν κάπως αμήχανοι στη σκηνή.Λογικό όμως σε ένα βαθμό όταν έχεις δίπλα σου μια Ελεωνόρα η οποία σαρώνει κυριολεκτικά το stage.
Από τα καινούρια της τραγούδια είπε αυτά που είπε και στην παρουσίαση του album συν Το ρομάντζο.
Οι στιγμές της παράστασης που ξεχώρισα είναι:η έναρξη όπου αρχικά φαίνονται μόνο οι σκιές τους,η ενδιαφέρουσα συμμετοχή του Υφαντή στο Έλα της Ελεωνόρας,η ξαφνική εμφάνιση της Ελεωνόρας στο πρόγραμμα της Βελεσιώτου όπου ερμηνεύει από ψηλά το Μαργαρίτα :007: (υπάρχουν αρκετές τέτοιες στιγμές στο πρόγραμμα) και το σκετς με την Ελεωνόρα και τον ''barman'' που καταλήγει σε μία αισθησιακή χορογραφία.
Είπε και το Πες το μου ξανά του Βέρτη. :belly-dance:
Στο τέλος προσπαθούσε για πάνω από μισή ώρα να κλείσει το πρόγραμμα αλλά της ζητούσαν συνέχεια τραγούδια και τα έλεγε.Κατέβηκε και ανέβηκε δύο φορές από την σκηνή και ερμήνευσε Μακριά μου να φύγεις,Τα δάχτυλα,Η επιμονή σου κ.α.Την έσωσε κυριολεκτικά η Βελεσιώτου αλλιώς θα τραγούδαγε μέχρι τώρα. :fan:
Απόλυτα ικανοποιημένος και φέτος από την Ελεωνόρα και από το album αλλά και από την παράσταση. :give_rose:
Κλείνω με το τραγούδι που παίζει στο repeat εδώ και μέρες και χθες πήρε το περισσότερο χειροκρότημα από όλα τα καινούρια τραγούδια.

:007:
Άβαταρ μέλους
panosif

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
billakos24

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από billakos24 »

auster έγραψε: Ειδική αναφορά στα: ''Μείνε'', ''Κοραλλία'', ''Χωρίς Εξηγήσεις'', ''Ως κι οι Θάλασσες'', ''Το τελευταίο σου το Γεια''.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

panosif έγραψε: Κλείνω με το τραγούδι που παίζει στο repeat εδώ και μέρες και χθες πήρε το περισσότερο χειροκρότημα από όλα τα καινούρια τραγούδια.

:007:
Κι εγώ αυτό το τραγούδι - μαζί με τα άλλα 4 που ανέφερε το παιδί πιο πάνω - ξεχωρίζω από το δίσκο. Ειδικότερα το ''Ως και οι θάλασσες'' φαίνεται να είναι το πρώτο που ξεπετάγεται. Ας του κάνουν και ένα ωραίο video με το καλό. :smile:
All of our endings can be found in our beginnings...
Άβαταρ μέλους
billakos24

Τι εξώφυλλα στο ''Αθηνόραμα'' και στο ''Βηmagazino'', τι συνεντεύξεις στο ELLE και στο Εγώ Weekly, τι παρουσιάσεις, τι προακροάσεις και δεν συμμαζεύεται!

Τώρα μένει μόνο ένα πράγμα. Η αναμενόμενη εκπομπή αφιέρωμα σε νέα τραγούδια/εμφανίσεις στον Σπύρο Παπαδόπουλο! :525807: Coming soon!
Άβαταρ μέλους
billakos24

panosif έγραψε:Εικόνα
Εικόνα
Ποιοτικές βυζούμπες! :525807:
auster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από auster »

Τούμπανο η Ελεονώρα!!
Και με καλό δίσκο,εννοείται!!
Εχει και την ανάλογη αβάντα από τα ΜΜΕ, οπότε θα περάσουν στον κόσμο τα πολύ καλά τραγούδια της,έτσι κι αλλιώς.
Χαίρομαι γιατί ξεχωρίζει απο το alter (πολύ δήθεν,όμως) ego, λέγε με Μποφίλιου..
Θα πάω να την ακούσω το 3ήμερο και θα μεταφέρω εντυπώσεις...
Άβαταρ μέλους
billakos24

Εικόνα

Παρασκευή ανήμερα Χριστούγεννα στις 01.30 τη νύχτα στον Ant1...

...η Ελεωνόρα με την παράσταση ''Κάτι έχω να σου πω'' που παρουσιάστηκε στο Άνοδος live stage τη σεζόν 2013 - 14!
Άβαταρ μέλους
panosif

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Φωτεινή Βελεσιώτου στον Δίεση 101,3.Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα τους στην Ακτή Πειραιώς μιλούν στην Δήμητρα Τριανταφυλλίδου και στον Θεόφιλο Δουμάνη για την συνεργασία τους.Η συνέντευξη θα μεταδοθεί το Σάββατο 26/12 στις 10 το πρωί και σε επανάληψη την Κυριακή 27/12 στις 7 το απόγευμα.
Άβαταρ μέλους
panosif

Νέα ημερομηνία.8/1.
Άβαταρ μέλους
panosif

Άβαταρ μέλους
billakos24

panosif έγραψε:
:thumbup:

Σαν μουρλή λίγο με αυτό το μαλλί. :fan:
Απάντηση