Βανδή VS Βίσση
Ποια από τις δύο ακύρωσε την έμφανισή της στα βραβεία του MAD;
Το πρώτο δημοσίευμα που τις ήθελε σε κόντρα -με αφορμή τις ομοιότητες στην εξωτερική τους εμφάνιση- βγήκε το καλοκαίρι του 1998, όταν η Άννα Βίσση τραγουδούσε στα Αστέρια και η Δέσποινα Βανδή στο Ribas. Τον επόμενο χειμώνα (1999), η πρώτη έφυγε στο Λονδίνο και η δεύτερη εμφανίζονταν στο Γκάζι (στο ίδιο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζονταν την περασμένη χρονιά η Άννα Βίσση). Οι μέχρι τότε συνεργάτες της Άννας Βίσση, ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός και ο σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης, συνεργάστηκαν με τη Δέσποινα, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τα Μέσα που ήθελαν την Άννα θυμωμένη μαζί τους - έκτοτε δεν συνεργάστηκε ποτέ μαζί τους. Για την ακρίβεια, το 2000 ο Παντελιδάκης αποπειράθηκε να συνεργαστεί με τη Δέσποινα στο Rex και με την Άννα στο Fever. Μόλις το έμαθε όμως ο Καρβέλας τον απέλυσε, παρόλο που τα σκηνικά ήταν σχεδόν έτοιμα!
Η Δέσποινα Βανδή δήλωνε τότε στο DownΤown: «Η Άννα Βίσση είναι τριάντα χρόνια στο τραγούδι ενώ εγώ δεν είμαι καν τριάντα χρονών» ανοίγοντας έτσι μια πληγή, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει ανοιχτή.
Αργότερα, όταν η Άννα συνεργάζεται επί σκηνής με την Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα αιωρείται πάνω από τους θαμώνες του Rex ερμηνεύοντας το πιο εμπορικό single όλων των εποχών (Υποφέρω). Η Καίτη δηλώνει ειρωνικά στον Χατζηνικολάου : «Εμείς ούτε θα πετάμε ούτε θα κολυμπάμε, θα τραγουδάμε».
Η κόντρα κορυφώνεται το Δεκέμβρη του 2001 όταν η Δέσποινα εμφανίζεται στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του δήμου Θεσσαλονίκης με το περιβόητο κόκκινο φόρεμα του Lacroix που φοράει η Άννα σε εξώφυλλο μηνιαίου περιοδικού. Λίγο μετά η Δέσποινα εμφανίζεται στην απονομή τετραπλής πλατίνας για το «Γεια» στο Central που ανήκει στο συνέταιρο της Άννας στο Pomodoro, Χρύσανθο Πανά.
To 2004, o Νίκος Καρβέλας πυροδοτεί ξανά την κόντρα λέγοντας: «Η Δέσποινα αντιγράφει χρόνια την Άννα Βίσση. Είναι η πιο καλή μίμος της Άννας, της δίνω συγχαρητήρια». Το 2005, η κόντρα ανατροφοδοτείται, καθώς το τραγούδι «Κανένας» της Βίσση θυμίζει το «Ακαταμάχητη Έλξη» που είχε τραγουδήσει πρώτη η Βανδή. Η Άννα απαντάει: «Οι νότες είναι εφτά, λογικό να μοιάζουν κάποια κομμάτια μεταξύ τους, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Φοίβος και άλλοι συνθέτες έχουν αντιγράψει τον Καρβέλα». Και συνεχίζει: «Δεν νομίζω ότι θα συζητούσα την πρόταση για να σχήμα Βίσση-Βανδή, επειδή έχω ξεφύγει πολύ από τη λογική να κάνω obviously εμπορικά πράγματα».
Έκτοτε η κόντρα δεν συνεχίστηκε. Πριν από λίγες μέρες, ο Θέμης Γεωργαντάς ανακοίνωσε στο «Κους Κους» του Alpha ότι στα βραβεία του MAD στις 24 Ιουνίου, θα παρευρεθούν και οι δύο Ελληνίδες σταρ.
Σύμφωνα όμως με αποκλειστικές πληροφορίες του yupi, η Δέσποινα Βανδή δεν θα εμφανιστεί τελικά στο θέατρο Βράχων, αφού θα είναι απασχολημένη με την περιοδεία που θα κάνει σε όλη την Ελλάδα με τους Goin' Through (οι οποίοι πλαισίωναν την Άννα στην τελευταία της εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας!).
http://www.yupi.gr/gossip/c10279/Bandh_VS_Bissh.html