Μικρά - μικρά κι ενδιαφέροντα μουσικά νέα!

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
stelios

Re: ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelios »

Αυτό είναι το γιορτινό πρόγραμμα του Star!

Παραμονή Χριστουγέννων (Τετάρτη 24/12 στη 01:15) θα γιορτάσουμε με το μουσικό πρόγραμμα από το κέντρο «Club 22» με τον Πάνο Κιάμο και το συγκρότημα των Vegas.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς (Τετάρτη 31/12 στη 01:15) θα υποδεχθούμε το 2015 με χαρά και αισιοδοξία και το μουσικό πρόγραμμα από το κέντρο «Fever» με τους Βασίλη Καρρά, Νίκο Οικονομόπουλο, Ελένη Φουρέιρα.
I like people too much or not at all.
Άβαταρ μέλους
panosif

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

Minos Emi
Δημήτρης Μητροπάνος - Κρυφά
Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε περισσότερα...

Εικόνα
stelios

Amaryllis
Πρώτη μέρα γυρισμάτων..! "Καμιά δε θα ναι σαν εμένα" ‪#‎newsong‬ ‪#‎videoclip‬

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panosif

Οι “κρυφές” ηχογραφήσεις του Δημήτρη Μητροπάνου κυκλοφορούν σε συλλεκτική έκδοση!

Μια συλλεκτική έκδοση με ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις του Δημήτρη Μητροπάνου πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από την EMI. Η πολυτελής 5πλη κασετίνα που περιλαμβάνει και το βιβλίο που έγραψε για τον Δημήτρη Μητροπάνο ο Ευθύμης Φιλίππου έχει τον τίτλο “Κρυφά” και περιλαμβάνει ηχογραφήσεις από το 2000 έως το 2012, όταν πρόωρα έφυγε από κοντά μας ο σπουδαίος ερμηνευτής.

Ο επί πολλά έτη ηχολήπτης του Δημήτρη Μητροπάνου, Δημήτρης Ευαγγελάτος τον ηχογραφούσε «ΚΡΥΦΑ» όποτε τραγουδούσε σε κέντρα, μουσικές σκηνές ή υπαίθριες συναυλίες. Όλο αυτό το υλικό ήθελε να του το χαρίσει μια μέρα, δώρο ανεκτίμητο για τον ίδιο και την οικογένεια του, που αποτύπωνε το μεγαλείο του στις ζωντανές εμφανίσεις.

Τα πράγματα ήρθαν δυστυχώς αλλιώς. Ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν πρόλαβε να γίνει αποδέκτης των στιγμών αυτών, αφού έφυγε από τη ζωή αιφνίδια και ενώ συνέχιζε «να τα δίνει όλα τραγουδώντας».

Δύο χρόνια σχεδόν από τότε, και με την ατμόσφαιρα συναισθηματικά φορτισμένη ακόμα, αποφασίστηκε να γίνει μια επιλογή από δεκάδες τραγούδια, για να αποτυπωθούν για πρώτη φορά σε cd κλασικά λαϊκά τραγούδια παλαιότερα αλλά και άλλα σύγχρονα, που ο ίδιος λάτρευε και του άρεσε να τα βάζει στα προγράμματα του, παρότι δεν είχε τραγουδήσει τις πρώτες εκτελέσεις.

Εικόνα

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος ανέλαβε την επιλογή μαζί με τον επί έτη παραγωγό του Ηλία Μπενέτο και όπως δηλώνει στο σημείωμα του στην κασετίνα «Κρυφά τον ηχογραφούσε ο Ευαγγελάτος, όταν ο Μήτσος με γκάζια στο χίλια έμπαινε στα τραγούδια, απελευθερωμένος από τους κώδικες του στούντιο».
Αυτή του η μοναδική αυθαιρεσία στη σκηνή, έβγαζε ολόκληρη τη δύναμη ψυχής και φωνής που είχε και που τόσο μας λείπει.

Η συλλεκτική αυτή έκδοση συμπληρώθηκε από το βιβλίο με τίτλο «ΔΗΜΗΤΡΗ» που έγραψε ο Ευθύμης Φιλίππου που αν και τόσο νεώτερος, ήταν προσωπικός φίλος της οικογένειας.

Ο Ευθύμης Φιλίππου γράφει για το βιβλίο:
«Το κείμενο του βιβλίου «Δημήτρη» δημιουργήθηκε μέσα από τις συζητήσεις με έντεκα ανθρώπους που έζησαν κοντά στον Δ. Μητροπάνο. Δεν πρόκειται για βιογραφία ή για ιστορικό ντοκουμέντο με ημερομηνίες και σταθμούς της πορείας του. Επίσης δεν χαρακτηρίζεται από καμία αντικειμενικότητα και δεν είναι καθόλου αποστασιοποιημένο. Είναι μια παράθεση σκέψεων και αναμνήσεων, χωρίς ψυχραιμία, με αυτονόητη την συναισθηματική εμπλοκή όλων των συμμετεχόντων. Μίλησαν για αυτόν άνθρωποι που έχουν φάει κεράσια από τα χέρια του, που έχουν πάει μαζί του στις δύσκολες μέρες της μεταμόσχευσης στο Παρίσι, που έχουν κολυμπήσει δίπλα του στην θάλασσα του Τύμβου στον Μαραθώνα ή σε παραπόταμους του Πηνειού, που του έχουν πετάξει φύλλα που δεν του έκαναν στην μπιρίμπα, που οδήγησαν το αμάξι του, άνθρωποι που τον φίλησαν, τον κράτησαν, γελάσανε μαζί του όταν ειπώθηκε κάποιο αστείο κάποιο βράδυ στον κήπο. Οπότε αυτό το κείμενο ας πούμε ότι αυτό που προσπαθεί να καταφέρει δεν είναι να αποτυπώσει, αλλά μόνο να περιγράψει ένα πολύ μικρό κομμάτι των ανθρώπων που μίλησαν από την μία, του Δημήτρη από την άλλη και της αγάπης ανάμεσά τους».
Άβαταρ μέλους
panosif

Panik Records
Η DEMY, η πριγκίπισσα της ελληνικής ποπ μουσικής σκηνής κυκλοφορεί το «Ρόδινο Όνειρο»! Το δεύτερο album της αγαπημένης τραγουδίστριας κυκλοφορεί στις 22/12 με τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν!
Η ζεστή χροιά της Demy, συναντά μελωδίες που διαλέχτηκαν, για να ολοκληρώσουν τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά της, με τίτλο «Ρόδινο Όνειρο»!
Συνθέτες που υπογράφουν επιτυχίες, Δημήτρης Κοντόπουλος, Alex Leon, Playmen, Μάριος Ψιμόπουλος, Βασίλης Γαβριηλίδης, Oge, και άλλοι, στιχουργοί που γράφουν απο καρδιάς, Νίκος Μωραϊτης, Θάνος Παπανικολάου, Romy Παπαδέα, και μοναδικά ντουέτα με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι ΜΕΛΙSSES και η Σοφία Βόσσου αλλά και η προσωπική πινελιά της Demy, σε ένα δίσκο, με μοναδικά τραγούδια και ερμηνείες!
To δεύτερο ολοκληρωμένο album της Demy, κυκλοφορεί για να μας παρασύρει στο δικό της «Ρόδινο Όνειρο» από την Panik Records!

Εικόνα
stelios

Μπάμπης Στόκας: «Θα προτιμούσα να ζητήσω δανεικά, παρά να γράψω τραγούδι για την Πάολα»
Εικόνα
Τον Μπάμπη Στόκα θα φιλοξενήσει ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στο MAN-IFESTO της εκπομπής Join Us που προβάλλεται το Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΙ και μεταξύ άλλων μιλά για το ξεκίνημα της πορείας του, τις συνθέσεις κατά παραγγελία και την Πάολα.

Για το ξεκίνημα της πορείας του:

Όταν ξεκινήσαμε ήμασταν losers έτσι κι αλλιώς, ήμασταν χαμένοι. Ήταν η εποχή που ήταν πολύ δύσκολο να πας στη δισκογραφία. Όλοι σου έλεγαν «πού πας, έχεις κανένα γνωστό;». Εμείς δεν είχαμε κανένα γνωστό και επειδή μου αρέσει να κάνω το ανάποδο λέω «ας πάμε και ας μας πουν όλοι όχι». Ήμουν εγώ και ο Φίλιππος και κάναμε ένα τραγούδι που λέγεται «Πεθαίνω Ξανά» και υπάρχει στον πρώτο δίσκο. Δεν πήγαμε ούτε καν με μία επιτυχία στα χέρια μας και περιμέναμε να μας διώξουν όλοι. Πήγαμε σε δέκα δισκογραφικές. Και οι δέκα ήθελαν να κάνουμε δίσκο και μετά διαλέξαμε εμείς. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εγώ προσωπικά το έκανα για τις κοπέλες, για να βρίσκω καμιά κοπελίτσα πιο εύκολα. Δεν περίμενα ότι θα γινόταν όλο αυτό. Και τελικά είχε αποτέλεσμα γιατί τα κορίτσια συγκινούνται.

Για το λόγο που διαλύθηκαν οι Πυξ Λαξ:

Οι Πυξ Λαξ διαλύθηκαν γιατί τα είχαμε κάνει όλα και φτάσαμε σε ένα σημείο να βαριόμαστε. Όχι ότι αυτή η μπάντα δεν μπορούσε να αντέξει άλλα 5-10 χρόνια. Στην Ελλάδα, σε αυτό τον μικρό τόπο είχαμε παίξει πάρα πολύ και ενστικτωδώς νιώσαμε ότι αυτό άρχισε λίγο να πέφτει. Δεν θέλαμε να το χαλάσουμε. Με τον Πλιάτσικα βρισκόμαστε αλλά όχι καθημερινά, τον έχω φάει και με έχει φάει στη μάπα τόσα χρόνια.

Για τη σόλο καριέρα:

Όταν ξεκίνησα την σόλο καριέρα δεν φοβήθηκα γιατί ήξερα ακριβώς τι θα γίνει. Γι’ αυτό και όταν διαλυθήκαμε ένα χρόνο δεν τραγούδησα καθόλου. Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο πια, γιατί ο Έλληνας είναι προσωπολάτρης στο προϊόν. Το ίδιο έπαθε και ο Πορτοκάλογλου όταν τελείωσαν οι Φατμέ. Και πονάει γιατί δεν είσαι πιτσιρικάς.

Για τις συνθέσεις κατά παραγγελία και για την Πάολα:

Δύσκολα γράφω κατά παραγγελία. Θα μου άρεσε να το κάνω για μια ταινία. Αλλά δεν είμαι και άνθρωπος που είμαι μέσα στα κυκλώματα.
Αν δεν είχα λεφτά δεν θα έγραφα ένα τραγούδι για την Πάολα. Θα ερχόμουν να σου ζητήσω δανεικά. Μου αρέσει η αισθητική στα πράγματα. Και όταν λέω δεν μου αρέσει το σκυλάδικο, εννοώ δεν μου αρέσει η διαδικασία. Η Πάολα είναι μία πολύ ωραία τραγουδίστρια, δεν θα την κρίνω, ότι δηλαδή δεν είναι καλή και εγώ είμαι καλός.

Για τα talent shows:

Μου έκανα πρόταση να συμμετάσχω σε talent show, δεν θυμάμαι ποιο. Δεν μου αρέσουν αυτοί οι διαγωνισμοί και δεν πιστεύω ότι γίνονται πραγματικά για τα παιδιά. Γίνονται για όλα τα άλλα και αυτό φαίνεται από τα συμβόλαιά τους και από όλα αυτά που τους υποχρεώνουν να κάνουν. Όλο αυτό είναι δουλοπρεπές.

Για την εποχή της επιτυχίας:

Την εποχή της επιτυχίας πουλάγαμε ακριβά το τομάρι μας. Εμείς φέρναμε τα λεφτά και τα λεφτά έπρεπε να γυρίσουν σε εμάς. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι αξιοπρεπείς και να ξέρουν τι προσφέρουν και τι ζητάνε γι’ αυτό.

Για το θάνατο του Μάνου Ξυδούς:

Ο θάνατος του Μάνου Ξυδούς έβαλε ένα τέρμα στους Πυξ Λαξ. Δεν το έχω δεχτεί και αντιμετωπίσει ακόμα. Αρχίζω σιγά σιγά και ζω την εποχή της απώλειας, αν και έχω καλή σχέση με το θάνατο. Είναι όπως το φαγητό, κάποια στιγμή θα έρθει.

Για το τραγούδι που δεν θέλει να ξαναπεί:

Έχω τραγούδια που δεν θέλω να τα ξαναπώ. Το «Είναι ωραία η θάλασσα» δεν μου αρέσει, δεν μου άρεσε ποτέ. Ενώ έχω ένστικτο στην επιτυχία, αυτό δεν το έχω πει και ποτέ τα τελευταία χρόνια.

http://mad.tv/bampis-stokas-tha-protimo ... tin-paola/
Άβαταρ μέλους
panosif

Minos 2015:Tην Κυριακή 4/1 με το Πρώτο Θέμα

Εικόνα
Εικόνα

Αυτή την Κυριακή η συλλογή “Minos 2015” συναντά το Πρώτο Θέμα! Οι 20 μεγαλύτερες και καυτές ελληνικές και ξένες επιτυχίες του φετινού χειμώνα θα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα cd αυτή την Κυριακή μόνο στο Πρώτο Θέμα στην έκδοση με τις προσφορές (4,25 ευρώ). Επιτυχίες όπως τα : “Εξαιτίας Σου” με τον Νίκο Οικονομόπουλο, “Είχα Kάποτε Μια Αγάπη” με τον Παντελή Παντελίδη, “Έπιλογή μου” με τον Βασίλη Καρρά, “Σ’αγαπώ (Μακριά σου όλα μοιάζουν ψέμα)” με τον Χρήστο Χολίδη, “Ανεμοδαρμένα Ύψη” με την Καίτη Γαρμπή, “Tranquila” J. Balvin Feat. Ελένη Φουρέιρα, “Mojito” με τους Kings, “Hey Ma” Claydee Feat. Alex Velea και πολλά ακόμη προσφέρονται συγκεντρωμένα σε αυτό το απόλυτο cd αποκλειστικά στους αναγνώστες του Θέματος. Αποκτήστε λοιπόν αυτή την Κυριακή το CD Minos 2014 με τα 20 super hits του χειμώνα!

http://www.protothema.gr/greece/article ... prosfores/
Άβαταρ μέλους
panosif

«50 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εικόνα

9,10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015/20:30

Τραγουδούν:
Γιώργος Νταλάρας
Χάρις Αλεξίου
Ελένη Βιτάλη
Γιάννης Κότσιρας
Γιώτα Νέγκα

Καλλιτεχνική επιμέλεια - μπουζούκι: Χρήστος Νικολόπουλος
Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός

Δύο μοναδικές συναυλίες για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, για τα 50 χρόνια αδιάλειπτηςκαι επιτυχημένης παρουσίας του σημαντικότερου σύγχρονου λαϊκού συνθέτη.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος θεωρεί τιμή του που σε αυτές τις συναυλίες τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι σπουδαίοι τραγουδιστές και φίλοι του,Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Κότσιρας και Γιώτα Νέγκα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια - μπουζούκι: Χρήστος Νικολόπουλος
Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός

Συμμετέχουν οι μουσικοί :
Γιώργος Παπαχριστούδης πιάνο
Κώστας Συντρίδης πλήκτρα
Κώστας Φωτιάδης ηλεκτροακουστική κιθάρα
Κυριάκος Κολοκοντές ακουστική κιθάρα
Βασίλειος Χατζηδημητρίου ντραμς
Γιάννης Χατζής κρουστά
Νίκος Ρούλος μπάσο
Τάσος Καντάς ακορντεόν
Άρης Ζέρβας βιολοντσέλο

Χρήστος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Στεργίου, Μάκης Μαυρόπουλος,
Χρήστος Κυριάκου, Γιώργος Καραγιάννης, Νίκος Καστανιάς
μπουζούκι

Δεκαπέντε νέοι μαθητές του μπουζουκιού του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου του Ίλιον, με επικεφαλής τους καθηγητές τους Γιώργο Καραγιάννη και Χρήστο Σιανά και με την ευγενική παραχώρηση της διεύθυνσης του σχολείου και των γονέων τους.

Διοργάνωση: PROSPERO

Χώρος:
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:
9,10 Φεβρουαρίου 2015/
20:30

Προπώληση από:
29 Δεκεμβρίου 2014

Τιμές:
Φοιτητικά, ΑΜΕΑ: € 15
Ζώνη Γ: € 25
Ζώνη Β: € 35
Ζώνη Α: € 55
Διακεκριμένη Ζώνη: € 75

Αγορά Εισιτηρίων Online

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=2453
stelios

Ας το βάλω εδώ. :fan:
Το Σάββατο στην εκπομπή Μη χανόμαστε της Ναταλίας Γερμανού καλεσμένη η Λίτσα Γιαγκούση.
http://vimeo.com/116843391
Άβαταρ μέλους
panosif

stelios έγραψε:Το Σάββατο στην εκπομπή Μη χανόμαστε της Ναταλίας Γερμανού καλεσμένη η Λίτσα Γιαγκούση.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panosif

Minos Emi
Μεγάλος Διαγωνισμός!

Κερδίστε δωρεάν είσοδο με ποτό για την απονομή των πολυπλατινένιων δίσκων του Βασίλη Καρρά στο Έναστρον στις 30/1!

Βήμα Πρώτο: Μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.facebook.com/MinosEmi/app_693517710763106

Βήμα Δεύτερο:
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

Και ΚΕΡΔΙΣΤΕ 3 διπλές προσκλήσεις με ποτό για να γιορτάσουμε μαζί στο Έναστρον στις 30.01.15, τις απονομές των πολυπλατινένιων δίσκων του Βασίλη Καρρά "Επιλογή Μου" και "Τζιβαέρι"!

Εικόνα
Ειρήνη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ειρήνη »

Εικόνα
με ολους τους ρουμανους θα συνεργαστει ο claydee? :fan: :d_dance:
Stavros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stavros »

panosif έγραψε:
stelios έγραψε:Το Σάββατο στην εκπομπή Μη χανόμαστε της Ναταλίας Γερμανού καλεσμένη η Λίτσα Γιαγκούση.
Εικόνα
Μου φάνηκε αρκετά "εκνευρισμένη" όταν αναφέρθηκε στο γιατί η καριέρα της έμεινε στάσιμη και όταν έλεγε ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα...
ADAM2
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

Υπάρχουν ολόκληρες οι εκπομπές στο youtube ή κάπου αλλού;
Nothing lasts forever but the earth and sky
Άβαταρ μέλους
panosif

ADAM2 έγραψε:Υπάρχουν ολόκληρες οι εκπομπές στο youtube ή κάπου αλλού;
Nαι υπάρχουν στο youtube ολόκληρες οι εκπομπές αλλά και οι συνεντεύξεις ξεχωριστά.
Εδώ η συνέντευξη της Λίτσας.
ADAM2
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

Είσαι απίθανος σ' ευχαριστώ! :party:
Nothing lasts forever but the earth and sky
Απάντηση