Νότης Σφακιανάκης
-
Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD
Ποσο θα'θελα να περιλαβει τραγουδια του Σουκα..και τα 2 που εχει πει( τοσο το Φιναλε της Καρδιας οσο και το Ποσο σ'αγαπησα) ειναι υπεροχα τραγουδια.Τετοια κομματια θελω απο τον νεο δισκο. Μακαρι να ξανασυνεργαστουν. Νομιζω εκτιμα τον Τακη Σουκα (και τους χαρακτηριστικους ηχους του ακορντεον) ο Νοτης!
Πράγματι και τα δύο είναι τραγουδάρες και ταιριάζουν στη φωνή του Νότη. Μακάρι, να ξανασυνεργαστούν.filcollins έγραψε:Ποσο θα'θελα να περιλαβει τραγουδια του Σουκα..και τα 2 που εχει πει( τοσο το Φιναλε της Καρδιας οσο και το Ποσο σ'αγαπησα) ειναι υπεροχα τραγουδια.Τετοια κομματια θελω απο τον νεο δισκο. Μακαρι να ξανασυνεργαστουν. Νομιζω εκτιμα τον Τακη Σουκα (και τους χαρακτηριστικους ηχους του ακορντεον) ο Νοτης!
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
Παιδια παντως τωρα λεει ο Λεμπιδακης οτι εκτος απροοπτου ο Νοτης θα ειναι Ιερα Οδο το χειμωνα...
- Scorpion86
Το διάβασα το κείμενο στο οποίο δύο παρατηρήσεις έχω να κάνω. Πρώτον, ο κομπλεξικός αφού ανέφερε όλα τα τραγουδιστάκια και σχηματάκια της πλάκας αφησε για τελευταίο τον Νότη. Τόσο κόμπλεξ πια από τον εκπρόσωπο Τύπου του μίμου; Δεύτερον, αν ισχύσουν όλα αυτά τα σχήματα δεν βλέπω να έμεινε και κάνα όνομα της προκοπής για να συνεργαστεί ο Νότης σε ένα μεγάλο και ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο όπως η Ιερά Οδός. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι από τα σχήματα που αναφέρει ελάχιστα θα πραγματοποιηθούν και πολλά θα αλλάξουν σε ένα-ενάμιση μήνα όταν θα αρχίσουν να επισημοποιούνται. Οπότε υπομονη όλα ανοικτά είναι πλην Μαζωνάκη-Καρρά, Μαλέα-μίμου και Πλούταρχου-Δρακοπούλου, Οικονομόπουλου-Λένας.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
- SFAKattack10
Εμενα παντως μου αρεσε το Μην ακους κανεναν https://www.facebook.com/moukidis/video ... permPage=1 .J&B έγραψε:Η εισαγωγή :
https://www.facebook.com/video.php?v=10207951444850830 (ελπίζω να παίζει)...
Κλασσικος ρυθμος Μουκιδη και καλοι στιχοι οχι σαν του "Θελω να βαλω τερμα το ραδιο" .
Και μένα μου άρεσε αυτό, αν και νομίζω ότι θα το δώσει σε Καρρά. Και το ''Αφού δε ξέρεις'' μου άρεσε για συμπλήρωμα https://www.facebook.com/moukidis/video ... =2&theaterSFAKattack10 έγραψε:Εμενα παντως μου αρεσε το Μην ακους κανεναν https://www.facebook.com/moukidis/video ... permPage=1 .J&B έγραψε:Η εισαγωγή :
https://www.facebook.com/video.php?v=10207951444850830 (ελπίζω να παίζει)...
Κλασσικος ρυθμος Μουκιδη και καλοι στιχοι οχι σαν του "Θελω να βαλω τερμα το ραδιο" .
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Σκορπιον μην ειμαστε συνεχεια προκατειλημμενοι,πραγματικα δεν πιστευω οτι σκοπιμα τον ανεφερε τελευταιο,για ονομα δηλαδη,προφανως επειδη ειναι στο φλου το πεταξε τελευταιο
-
Κομπλεξικός μπορεί να μην είναι, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να γράφει (υποθετικό ρεπορτάζ) για νυχτερινά κέντρα που δεν εργάζεται, μόνο για του Μπερτάκη τους χώρους θα πρέπει αλλιώς θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός βάσει νόμου κίολας!Gshore έγραψε:Σκορπιον μην ειμαστε συνεχεια προκατειλημμενοι,πραγματικα δεν πιστευω οτι σκοπιμα τον ανεφερε τελευταιο,για ονομα δηλαδη,προφανως επειδη ειναι στο φλου το πεταξε τελευταιο
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
κατι που παρατηρω ειναι οτι στο youtube πολλα τραγουδια απο τις 16ΑΙ εχουν αρκετα χτυπηματα!!!σε αντιθεση με το Μαζι....που το τερμα το ραδιο παλευει να φτασει το 1.000.000!!!Γνωριζω την γνωμη πολλων για το youtube και τα χτυπηματα.....απλα ειπα να το αναφερω!!! 

- Scorpion86
Καλά η εξήγηση είναι απλή. Βρίσκονται πολύ μεγαλύτερο διάστημα εκεί. Με εξαίρεση τρία τραγούδια (το ένα μάλιστα ως προμο) δεν έπαιξαν και τίποτε παραπάνω τραγούδια στο ράδιο. Συν ότι 4-5 τραγούδια που βρίσκονταν στον δίσκο τα είχε προμοτάρει αρκετά στα μαγαζιά που εμφανιζόταν πριν κυκλοφορήσει. Για παράδειγμα το "Δεν Υπολόγισες Καλά" το είχε πρωτοπει σε ζωντανή εμφάνιση στις "Αναδρομές" πολύ πριν βγει ο δίσκος. Επίσης, θυμάμαι να πηγαίνει σε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου και να δίνει ακυκλοφόρητο το "Είδα στον Ύπνο μου". Γενικά κάποια (Δεν μου Αρκεί, Αν θα σε χάσω, Κάνει θόρυβο η αγάπη, Εγώ και η μοναξιά) τα είχε σταθερα στις live εμφανίσεις πριν βγει ο δίσκος και ο κόσμος τα είχε ψιλομάθει από πριν. Σε αντίθεση με τον τελευταίο δίσκο που ένα είχε σταθερά το "Γη Φωτιά, Γη Ρωμιά" και δεν τον έβαλε τελικά μέσα στα 16 που κυκλοφόρησαν.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Το να είναι καλύτερα τραγούδια δε παίζει δηλαδή; Το Αν θα σε χάσω ήθελε πρόμο ας πούμε; Πολύ καλύτερος δίσκος οι 16Αυτ. δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει σώνει και καλά να επιμένουμε ότι ο Μαζί έχει μέσα τραγουδάρες..Τα views του είναι ιδιαιτέρως χαμηλά..
http://ifpi.gr/charts_el.html
Στο #42 το Μαζί που το κράζεται χωρίς λόγο και αιτία...
Δεν το παλεύει το έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό...notisfan έγραψε:κατι που παρατηρω ειναι οτι στο youtube πολλα τραγουδια απο τις 16ΑΙ εχουν αρκετα χτυπηματα!!!σε αντιθεση με το Μαζι....που το τερμα το ραδιο παλευει να φτασει το 1.000.000!!!Γνωριζω την γνωμη πολλων για το youtube και τα χτυπηματα.....απλα ειπα να το αναφερω!!!
Το θέμα είναι ότι βλέπουμε ένα τραγούδι μέτριο όπως το "Τέρμα το ράδιο" που έχει 1.5 εκ. views και μια τραγουδάρα όπως το "Εγώ" να μην έχει ούτε τα μισά και μετά μου λέτε δεν παίζει ρόλο το promo. Καλώς ή κακώς η "επιτυχία" ενός δίσκου έχει να κάνει με το πόσο θα τον υποστηρίξει η εταιρεία, σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα... πάντως οι πορεία του δίσκου στην ifpi είναι ακριβώς αντίθετη από την πορεία στα ραδιόφωνα...
Νομίζω αν τσεκάρετε το chart της Ifpi θα καταλάβετε τι εννόω...
Αυτό είναι επιτυχία ας πούμε; Και που το είδες το 1.5 views? Σε λίγο θα μας πείτε ότι εσείς σε δυο τρία χρόνια θα τον θυμάστε αυτόν τον δίσκο και θα τον μνημονεύετε. Γι' αυτό οι μισοί ζητάνε νέο δίσκο. Το Εγώ δεν είναι τραγουδάρα. Είναι ένα μέτριο προς καλό τραγούδι. Σαν πρόμο θα μπορούσε να βγει το Ότι και να κάνεις, είναι ότι πιο κοντινό σε Νότη απ΄ όσα έχουν απομείνει.J&B έγραψε:http://ifpi.gr/charts_el.html
-
Προσωπικα,θελω νεο δισκο γιατι μου αρεσουν τα ομορφα τραγουδια που επιλεγει στους δισκους του. Οχι γιατι δεν θεωρω τους προηγουμενους του καλους..τι νοητικα αλματα ειναι αυτα; Αν ηταν ετσι,ας σταματουσε στο 5ο βημα..σε καθε περιπτωση, για μενα το ΜΑΖΙ εχει 6-7 τραγουδια που ειναι εξαιρετικα. Μην επαναλαμβανομαστε! Εξαλλου, με τα γουστα και τις προτιμησεις του καθενος,παω πασο!
Οι 16ΑΙ αν θυμάμαι καλά μέσα σε ένα έτος βρέθηκαν στο chart της ifpi περίπου 40 βδομάδες, το Μαζί, το οποίο για τα ράδια είναι σαν να μην κυκλοφόρησε, βρέθηκε συνολικά 26 βδομάδες στο chart μετά από 10 μήνες, αν το συγκρίνεις με άλλους τραγουδιστές (Πλούταρχο, Οικονομόπουλο και Βανδή) που κυκλοφόρησαν δίσκο περίπου ίδια περίπου με το Νότη θα δεις ότι η πορεία το δίσκου είναι εξαιρετική, απλά με τους άλλους έχουν ματώσει τα αυτιά μας να ακούμε τα τραγούδια τους...jdarmody έγραψε:Αυτό είναι επιτυχία ας πούμε; Και που το είδες το 1.5 views? Σε λίγο θα μας πείτε ότι εσείς σε δυο τρία χρόνια θα τον θυμάστε αυτόν τον δίσκο και θα τον μνημονεύετε. Γι' αυτό οι μισοί ζητάνε νέο δίσκο. Το Εγώ δεν είναι τραγουδάρα. Είναι ένα μέτριο προς καλό τραγούδι. Σαν πρόμο θα μπορούσε να βγει το Ότι και να κάνεις, είναι ότι πιο κοντινό σε Νότη απ΄ όσα έχουν απομείνει.J&B έγραψε:http://ifpi.gr/charts_el.html
Το ότι οι μισοί ζητάνε δίσκο δεν σημαίνει πως ο επόμενος δίσκος θα είναι καλύτερος, προσωπικά δεν έχω τέτοιες ελπίδες. Απλά όλοι κάνετε το λάθος και συγκρίνετε το Μαζί με το 5ο Βήμα και τις 7ψυχές, επόμενο είναι να απογοητευόμαστε.... Συγκρίνετε το Μαζί με τους υπόλοιπους δίσκους που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο και αν δεν σας αρέσει μπορείτε να ακούτε Μαζώ και Ρεμο πχ που είναι και καλά επιτυχημένοι...

Τέλος, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης του "Εγώ" με το "Ότι και να κάνεις", το δεύτερο υπολείπεται κατά πολύ...
https://www.youtube.com/watch?v=Q4gDHRlETcw 683.507
https://www.youtube.com/watch?v=bkG_PFd4Oq8 340.604
https://www.youtube.com/watch?v=1RKevehl6HY 224.606
https://www.youtube.com/watch?v=sWjUenkaNmc 212.509
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος J&B την Δευ Σεπ 07, 2015 4:36 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Εγώ δεν μιλάω προσωπικά και ούτε με βάση τα γούστα μου. Και μένα μου αρέσει ο δίσκος. Άλλα κρίνω με βάση τη γενικότερη αίσθηση που προκάλεσε ο δίσκος στο ευρύτερο κοινό. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν έκανε τόσο μεγάλη αίσθηση όσο ο προηγούμενος κι αυτό ανεξαρτήτως του πρόμο από τα ραδιόφωνα. Εγώ δεν βλέπω κανένα τραγούδι να έχει ξεχωρίσει, είτε αυτό μεταφράζεται σε views είτε σε αναπαραγωγή στα social media. Πόσο μάλλον όταν ο προηγούμενος δίσκος έβγαλε τραγούδια που θα μείνουν και μάλιστα έβγαλε και τρεις ενάρξεις σε ζωντανές εμφανίσεις. Τώρα εδώ έχουμε και το οξύμωρο να υπάρχει ένα κοινωνικό τραγούδι με 710.000 views, το οποίο απέχει σχεδόν 450.000 από τις υπόλοιπες ''τραγουδάρες'' που αναφέρετε. Ίσως κάποιοι θα πείτε για διαφήμιση, πρόμο κλπ και ναι τα χουμε ξαναπεί έγιναν τραγικά λάθη στον Μαζί στον τομέα αυτό, αλλά δεν αναιρείται το γεγονός ότι είναι ένα κλικ πιο κάτω από τον προηγούμενο δίσκο, τον οποίο θέτω ως μέτρο σύγκρισης και όχι παλιότερους δίσκους.
Τώρα όσον αφορά άλλους τραγουδιστές που αναφέρεις και γω απεχθάνομαι Ρέμο, Μαζώ και λοιπά βλαχαδερά αλλά δεν παύει να κάνουν ''επιτυχία'' όπως αυτή νοείται στη σύγχρονη εποχή. Αυτό που λες για τα ραδιόφωνα ισχύει και για τον περισσότερο κόσμο, αυτός ο δίσκος είναι σαν να μην κυκλοφόρησε.
Τώρα όσον αφορά άλλους τραγουδιστές που αναφέρεις και γω απεχθάνομαι Ρέμο, Μαζώ και λοιπά βλαχαδερά αλλά δεν παύει να κάνουν ''επιτυχία'' όπως αυτή νοείται στη σύγχρονη εποχή. Αυτό που λες για τα ραδιόφωνα ισχύει και για τον περισσότερο κόσμο, αυτός ο δίσκος είναι σαν να μην κυκλοφόρησε.
Δεν χρειάζεται τέτοια επιτυχία. Ο Μητροπάνος για παράδειγμα δηλαδή δεν ήταν επιτυχημένος; Δεν χρειάζεται να εκβιάζονται καταστάσεις...
Σίγουρα οι 16ΑΙ ήταν καλύτερος δίσκος από το Μαζί αν και εγώ δεν ξέρω πως κατάφεραν στην παραγωγή να ακούγεται πιο χάλια και από το Πρώτη φορά... τέσπα, πιστεύω ότι αυτός δίσκος επίτηδες δεν ήταν τόσο δυνατός σε σχέση με τον προηγούμενο, πολυ φοβάμαι πως έτσι και αλλιώς όσο καλός και να ήταν ο δίσκος η αντιμετώπιση του από τα ΜΜΕ θα ήταν η ίδια λόγω των δηλώσεων για τη ΧΑ, με λίγα λόγια πληρώνει τα σπασμένα...
Σίγουρα οι 16ΑΙ ήταν καλύτερος δίσκος από το Μαζί αν και εγώ δεν ξέρω πως κατάφεραν στην παραγωγή να ακούγεται πιο χάλια και από το Πρώτη φορά... τέσπα, πιστεύω ότι αυτός δίσκος επίτηδες δεν ήταν τόσο δυνατός σε σχέση με τον προηγούμενο, πολυ φοβάμαι πως έτσι και αλλιώς όσο καλός και να ήταν ο δίσκος η αντιμετώπιση του από τα ΜΜΕ θα ήταν η ίδια λόγω των δηλώσεων για τη ΧΑ, με λίγα λόγια πληρώνει τα σπασμένα...
-
Επειδη,κατα τα φαινομενα, κρινουμε την επιτυχια ενος δισκου και πιο συγκεκριμενα ενος τραγουδιου απο τα views, το προβλημα ειναι η μη αναπαραγωγη τους απο το ραδιοφωνο. Ειναι, το λιγοτερο, κριμα που δεν παιχτηκε(;) πουθενα το Καλε μου Αγγελε, το Πετα Ψηλα( που δινει ρεσιταλ ερμηνειας ο ανθρωπος), το Μα εγω ειμαι Ελληνας (γι'αυτο δεν εκπλησσομαι και τοσο...λογω στιχων), το Του Αυγουστου το Φεγγαρι..Ωστοσο, αν τους βριζεις, που δικιο εχει, σιγα μη σε παιξουν κιολας! Οσο για τους αλλους τραγουδιστες, το θεμα ειναι οτι εκεινοι δεν βγαζουν καν δισκο παρα μονο στη χαση και στη φεξη κανα τραγουδακι για να συντηρουν την ανυπαρξια τους( ο Μαζωνακης μ'αρεσε,σημειωτεον).
Δε ξέρω γιατί άνοιξε πάλι αυτή η συζήτηση αλλά αφού το πάμε πάλι στις 16ΑΙ ο δίσκος είχε πολλά κομμάτια που δε ακουγόντουσαν λόγω ενορχήστρωσης..Είχε ορισμένα με καλό στίχο(αν θα σε χάσω, μη με ρωτάτε, εσυ η θάλασσα) που λόγω ενορχήστωσης έκαναν ελάχιστη αίσθηση ενώ θα μπορούσαν να ακουστούν πολύ παραπάνω..Επίσης άλλα δύο εγιναν χιτακια και παίζουν ακόμα (δώσε ενα τέλος, δηλώνω μόνος)..Αυτά..Κατά τα άλλα δε το λες και καμια τρελή επιτυχία..Ο νεός είχε σαφώς καλύτερη ενορχήστρωση και πολύ πιο ωραία και καθαρή τη φωνή του Νότη..Στα εμπορικά κομμάτια δε έκανε επιτυχία και για αυτό παιζούν πολλά ρόλο..