Γιώργος Σαμπάνης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Chronisgreek

Re: Γιώργος Σαμπάνης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chronisgreek »

Ωραια εικονα σαν trailer απο ταινια!
Το στορυ ποιος το καταλαβε?
Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fylakas_aggelos »

Δεν το πρόλαβα,το βγάζει σαν ιδιωτικό!!!!!
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
Άβαταρ μέλους
blackcat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackcat »

fylakas_aggelos έγραψε:Δεν το πρόλαβα,το βγάζει σαν ιδιωτικό!!!!!
https://www.dominos.gr/sabanis2.php
Χρώμα αλλάζω, γίνομαι κόκκινο...
Άβαταρ μέλους
blackcat

Chronisgreek έγραψε:Ωραια εικονα σαν trailer απο ταινια!
Το στορυ ποιος το καταλαβε?
Ναι, είναι ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης.
Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Επόμενο single λογικά το "Μόνο εσύ",έχει 600.000 προβολές ενώ τα 2 επόμενα είναι τα "Λόγια που καίνε" & "Μπορείς και χειρότερα" με 400.000+
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
Slim_Shady

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Slim_Shady »

Εύχομαι το"Λόγια που καίνε" να γίνει κάποτε κλίπ!
Kάποιος ζωγράφος θεϊκός μας ζωγραφίζει...
Άβαταρ μέλους
blackcat

Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου θα είναι στην εκπομπή "ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ" στον ΑΝΤ1
Άβαταρ μέλους
panosif

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

johnmar94 έγραψε:
Το clip δεν μου άρεσε.
Ωραία εικόνα όπως πάντα,προσπάθεια για κάτι καλλιτεχνικό αλλά θέλω όταν βλέπω κάτι να καταλαβαίνω τι γίνεται.Εδώ δεν.
To τραγούδι ωστόσο αν και στην αρχή δεν μου άρεσε τώρα μου έχει κολλήσει.
Αγόρασα και το cd του σήμερα.Μπορείς και χειρότερα,Μόνο εσύ και Λόγια που καίνε αυτά που ξεχώρισα.Και τα τρία άνετα μπορούν να γίνουν singles.
Άβαταρ μέλους
blackcat

panosif έγραψε:
johnmar94 έγραψε:
Το clip δεν μου άρεσε.
Ωραία εικόνα όπως πάντα,προσπάθεια για κάτι καλλιτεχνικό αλλά θέλω όταν βλέπω κάτι να καταλαβαίνω τι γίνεται.Εδώ δεν.
To τραγούδι ωστόσο αν και στην αρχή δεν μου άρεσε τώρα μου έχει κολλήσει.
Αγόρασα και το cd του σήμερα.Μπορείς και χειρότερα,Μόνο εσύ και Λόγια που καίνε αυτά που ξεχώρισα.Και τα τρία άνετα μπορούν να γίνουν singles.
To κλιπ είναι βασισμένο στο μύθο/love story του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Μια σύγχρονη εκδοχή του μυθικού love story του Ορφέα και της Ευρυδίκης: ο παράφορα ερωτευμένος πρωταγωνιστής κατεβαίνει στον τρομακτικό Άδη για να φέρει πίσω την αγαπημένη του…
Άβαταρ μέλους
blackcat

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panosif

Συνέντευξη | Γιώργος Σαμπάνης: «Σταμάτησα να γράφω σε ανθρώπους που σταμάτησα να είμαι καψούρης μαζί τους!!!»

Εικόνα

{...}Η Ελεάνα Βραχάλη είναι μια σπουδαία δημιουργός και αντιλαμβάνομαι πως ήθελες πολύ να συνεργαστείτε και να βγάλετε ολοκληρωμένα άλμπουμ μαζί. Θέλω να μου πεις πως κατάφερες να την πείσεις…

Υπήρχε μια συμπάθεια με την Ελεάνα από τη πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε στη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη, πριν από πολλά χρόνια. Συναντηθήκαμε στα ταμεία των εισιτηρίων τελείως τυχαία και μας έφερε σε επαφή ο Γιάννης Δόξας. Μετά από λίγο καιρό, αφού αλλάξαμε τηλέφωνα, της έστειλα κάποιες μουσικές μου και γράψαμε για το άλμπουμ της Πέγκυς Ζήνα. Μετά μας ζήτησε η Έλενα Παπαρίζου. Τραγούδι με το τραγούδι υπήρχε μια πολύ ωραία αύρα, μια φοβερή συμπάθεια μεταξύ μας, καλλιτεχνική και φιλική. Στο άλμπουμ «Μυστήριο τρένο», την παρακάλεσα να συμμετέχει, μου έδωσε λοιπόν το «Μυστήριο τρένο», το «Ευτυχώς που υπάρχεις» και το «Στων ματιών σου το γκρίζο». Ένα χρόνο μετά διαπίστωσα ότι όλοι με σταματούσαν και με αποκαλούσαν «Μυστήριο τρένο», ήταν σαν να με βάφτισε. Έτσι, όταν ξεκίνησα την επόμενη δουλειά μου, την οποία ήθελα να τη κάνω οικογενειακά με ένα στιχουργό, ήταν η πρώτη μου επιλογή. Στην Ελεάννα με συγκινούν αυτά που γράφει αλλά με συγκινεί και η ίδια σαν χαρακτήρας… Γι’ αυτό την παρακάλεσα να κάνουμε ολόκληρο το άλμπουμ και μου απάντησε «Οκ, ας ξεκινήσουμε κι αν μπορέσω…»

{...}Φιλίες έχεις σε αυτό το χώρο;

Ναι έχω με ανθρώπους που τους εκτιμάω πολύ! Υπάρχει ένας τραγουδιστής που μπήκε στη ζωή μου τα τελευταία δύο – τρία χρόνια και τον έχω εκτιμήσει φοβερά. Πρόκειται για τον Αντώνη Ρέμο, με τον οποίο υπάρχει μια πολύ όμορφη συνεργασία, στην οποία έχουμε και τον ίδιο παραγωγό, τον Soumka. Επίσης, τώρα απέκτησα και καινούργια καψούρα -σαν χαρακτήρα και σαν άνθρωπο- ενώ δεν το περίμενα, έχω πάθει την πλάκα μου με το πόσο ωραίος τύπος είναι.. Μιλάω για τη Νατάσα Θεοδωρίδου… Αγαπημένοι μου φίλοι είναι επίσης ο Πάνος Κιάμος και ο Γιώργος Μαζωνάκης. Η πιο σημαντική όμως φιλία για μένα είναι αυτή με την Ελεάνα που είμαστε σαν οικογένεια.

{...}Υπάρχουν όμως συχνά λόγοι για να δώσεις τραγούδια σου σε άλλους καλλιτέχνες;

Από ότι φαίνεται, ναι. Ήταν «επίτηδες» φτιαγμένο το «Είναι κάτι λαϊκά» για τον Νίκο Οικονομόπουλο. Πήρα το στίχο, μου ζήτησαν μία ρούμπα ή ένα τσιφτετέλι κι εγώ θέλησα να κάνω κάτι άλλο, να κάνει αντίθεση… Θέλησα να πάρω τον Νίκο και να τον πάω κάπου αλλού… κάπου που δεν σκέφτηκε να πάει. Ήθελα να προτείνω μια ρούμπα στον Αντώνη Ρέμο με το «Λένε», γιατί ο Αντώνης είναι τρομερά καλός λαϊκός τραγουδιστής και ήθελα να πει ένα λαϊκό ρυθμικό τραγούδι. Έδωσα τσιφτετέλι στη Νατάσα Θεοδωρίδου γιατί δεν έχει πει στη δισκογραφία της. Το «Δεν μου περνάς» ήταν μια συγκεκριμένη ιδέα για το Πάνο Κιάμο. Έτσι θέλω να δουλεύω… Ο τραγουδιστής – όπως είχε πει ο Μάνος Λοΐζος – είναι ο αρχιερέας στο τραγούδι, είναι πιο σημαντικός από όλους μας, αυτός ανεβαίνει επάνω στη σκηνή και τραγουδάει. Το «Τέρμα» του Γιώργου Μαζωνάκη για παράδειγμα, εγώ το έγραψα, ξελάφρωσα, τελείωσα. Αυτός το λέει κάθε βράδυ… ακόμη και άρρωστος με λαρυγγίτιδα, πρέπει να το πει.

Σε ενδιαφέρει η πορεία που θα διαγράψουν τα τραγούδια που έχεις δώσει σε άλλους;

Έχω μεγάλη καψούρα με τους τραγουδιστές μου και όταν γράφω γι’ αυτούς είμαι καψούρης μαζί τους. Αν δεν νιώσω καψούρης, δεν γράφω. Σταμάτησα να γράφω σε ανθρώπους που σταμάτησα να τους γουστάρω. Δεν έχω ζητήσει όμως από κανέναν τραγουδιστή να βγάλει πρώτο single το δικό μου τραγούδι. Το θεωρώ άνανδρο! Ένας τραγουδιστής έχει την ευθύνη ενός μαγαζιού το οποίο έχει 80 άτομα προσωπικό και δεν μπορώ εγώ να κατευθύνω την πορεία της καριέρας του. Εγώ έγραψα γι’ αυτόν, αν δεν ήθελα θα έδινα το τραγούδι κάπου αλλού και γι’ αυτό δεν πληρώνομαι κιόλας και για τα τραγούδια μου… γιατί δεν είναι ντομάτες, είναι τραγούδια οπότε πως να τα κοστολογήσω; Δηλαδή τι τιμή μπορεί να έχει το «Μη ξαναρθείς»;

Έχει τύχει ποτέ κάποιος να απορρίψει τραγούδι σου;

Άπειρες φορές και μάλιστα απορρίφθηκαν χιτάρες!

Τις κράτησες ή τις έδωσες κάπου αλλού;

Εξαρτάται αν είναι εκατό τοις εκατό πάνω στη φωνή κάποιου ή αν μπορεί να το πει και κάποιος ακόμη. Είχα γράψει τρία τραγούδια για το Δημήτρη Μητροπάνο που δεν τα έχω δώσει πουθενά και ούτε και πρόκειται, είναι γι’ αυτόν. Δεν θα τα τραγουδήσει κανένας.

{...}Έχουμε τραγουδιστές που τραγουδούν καλά;

Έχουμε σπουδαίους τραγουδιστές. Κατ’ αρχήν με δική τους χροιά ο καθένας και δικιές τους φωνές που δεν αντιγράφουν κανέναν. Είμαστε μια μικρή χώρα και παρόλα αυτά έχουμε τρομερή παραγωγή. Έχουμε το Γιάννη Πλούταρχο που είναι φωνάρα, τον Αντώνη Ρέμο, τον Γιώργο Νταλάρα που είναι αξεπέραστος, τον Πασχάλη Τερζή, τον Νίκο Οικονομόπουλο που είναι πολύ ξεχωριστός για την ηλικία του, το Γιάννη Πάριο, είχαμε και έχουμε το Δημήτρη Μητροπάνο, τον Πάνο Κιάμο, το Σταμάτη Γονίδη… τεράστιους τραγουδιστές.

Έχεις ξεχωρίσει κάποιο από τα νέα παιδιά στο χώρο;

Τη Μαλού! Είναι πάρα πολύ καλή τραγουδίστρια για την ηλικία της. Και τι κάνει έναν τραγουδιστή καλό;;; Το feeling και η ιδιαιτερότητα στη χροιά του. Σωστά μπορεί να τραγουδάει ο καθένας, δεν μου λέει κάτι αυτό… Το κάτι διαφορετικό είναι που κάνει τον καλλιτέχνη να ξεχωρίζει και η Μαλού το έχει αυτό. Αν πει καλά τραγούδια, θα κάνει καριέρα με διάρκεια.

Οι γυναίκες κάνουν εύκολα καριέρα στην Ελλάδα;

Ναι, οι γυναίκες κάνουν εύκολα καριέρα. Έχουμε σπουδαίες Ελληνίδες τραγουδίστριες.

Παρόλα αυτά όμως ηγούνται των περισσοτέρων σχημάτων άνδρες καλλιτέχνες…

Δεν ισχύει απόλυτα αυτό, έχουμε πολύ ωραίες γυναίκες τραγουδίστριες! Νατάσα Θεοδωρίδου, Πάολα, Πέγκυ Ζήνα, Έλενα Παπαρίζου, Άννα Βίσση, η Νατάσα Μποφίλιου στο χώρο της, η Μαλού που μ’ αρέσει πάρα πολύ η φωνή της.

{...}Δηλώνεις πως τα τραγούδια που μπαίνουν στους δίσκους σου δεν τα επιλέγεις εσύ, αλλά τους καλλιτέχνες με τους οποίους εμφανίζεσαι τους ξεχωρίζεις ο ίδιος. Δεν είναι λίγο αντιφατικό αυτό;

Τα τραγούδια μου τα επιλέγω εμμέσως εγώ, αφού εγώ δίνω το φάκελο με τα τραγούδια απ’ τα οποία επιλέγει ο Χρήστος. Από αυτά όμως, θα μπουν στο δίσκο όποια επιλέξει ο παραγωγός μου διότι μπορεί να δει και να καταλάβει κάποια πράγματα παραπάνω. Για παράδειγμα εγώ το «Κανείς δεν ξέρει» ήθελα να το δώσω στο Χρήστο Θηβαίο ή στην Ελευθερία Αρβανιτάκη γιατί βασικά γράφτηκε για εκείνη η μελωδία αυτή. Ο Soumka το άκουσε και μου είπε ότι πρέπει να το πω ο ίδιος και του το χρωστάω, δεν θα το έλεγα ποτέ. Νόμιζα ότι παραείναι έντεχνο. Επίσης το «Πριν πεις σ’ αγαπώ» δεν ήθελα να το πω, η μελωδία του μου φαινόταν πολύ pop για μένα. Εγώ δεν κρίνω τα κομμάτια με βάση την επιτυχία που μπορεί να διαγράψουν, δεν ξέρω τι είναι αυτό. Τι είναι επιτυχία;

Μετά από τόσες επιτυχίες, δεν ξέρεις τι είναι επιτυχία;

Φυσικά! Δεν έχω κάνει επιτυχίες, έχω γράψει μερικά – θεωρώ – άρτια τραγούδια σε στίχο και μουσική τα οποία τα αγάπησε ο κόσμος. Επιτυχία είναι ας πούμε το «Η πιο ωραία στην Ελλάδα». Αυτό είναι επιτυχία, σαράντα εκατομμύρια views και σε όλα τα μαγαζιά έσκισε. Τα δικά μου δεν είναι επιτυχίες, είναι καλά τραγούδια… ισορροπημένα ανάμεσα στο στίχο και τη μουσική. Ήμουν τυχερός γιατί τα είπαν μεγάλοι τραγουδιστές. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος άλλος θα έκανε επιτυχία το «Λείπει πάλι ο θεός», το έκανε μόνο ο Γιώργος Μαζωνάκης. Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε μέσα από την ψυχή μου μαζί με τη Νίκη Παπαθεοχάρη. Είναι επιτυχία το «Λείπει πάλι ο θεός»;;; Υπάρχουν άλλα πολύ ωραία τραγούδια που επίσης δεν έγιναν ποτέ singles. Για παράδειγμα το «Που θα με πας» του Οικονομόπουλου το οποίο θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα τραγούδια που έχω γράψει. Το «Περίεργες μέρες» της Καίτης Γαρμπή… από τα πιο ωραία τραγούδια, αγαπώ να το ακούω κι όμως δεν το βγάλανε ποτέ single. Ακόμη και το «Παραδίνομαι» της Πέγκυ Ζήνα… είμαι περήφανος γι’ αυτό το τραγούδι. Το «Χάνομαι κι εσύ απλά κοιτάς», το βγάλαμε και δεν έγινε ποτέ επιτυχία στα ραδιόφωνα… μέχρι το 60 έφτασε, και; Δεν είναι όλα μαθηματικά! Υπάρχουν τραγούδια που έχουν πάει στο νούμερο ένα και δεν έχει μάθει κανείς ότι τα έχω γράψει εγώ.

http://www.tralala.gr/giorgos-sampanis- ... otos-2016/
Ειρήνη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ειρήνη »

στανταρ θα γραψει τραγουδι στη Μαλου
tgoj18

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tgoj18 »

ε όχι και δεν έγινε επιτυχία το "Χάνομαι"
Spyky10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spyky10 »

tgoj18 έγραψε:ε όχι και δεν έγινε επιτυχία το "Χάνομαι"
Ενταξει δεν εγινε και καμια μεγαλη επιτυχια.Εγω είχα ξεχάσει κιολας ποιο εννοούσε και το εκανα search
Άβαταρ μέλους
panosif

tgoj18 έγραψε:ε όχι και δεν έγινε επιτυχία το "Χάνομαι"
Βλακείες λέει.Εννοείται πως έγινε επιτυχία.
Από τα ωραιότερα τραγούδια της Πέγκυς και δικά του.
Αυτό που έφαγε η μαρμάγκα ήταν το Παραδίνομαι.Τέτοια τραγουδάρα και δεν την έβγαλαν single.
Chronisgreek

Τελικα αυτο ειναι το νεο single
Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Περίμενα το "Μόνο εσύ" που έχει πάνω από 1 εκ views.Οκ καλό και το "Μην ανησυχείς",με λίγα views βέβαια αλλά ήθελα το "Λόγια που καίνε" ή το "Μπορείς και χειρότερα".Από την άλλη δίνεται ώθηση σε ένα κομμάτι λιγότερο γνωστό σε σχέση με αυτά που ανέφερα οπότε θα του δοθεί η ευκαιρία να ανέβει κι αυτό σε views.
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
tgoj18

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tgoj18 »

Σίγουρα έχουν για μετά το "Μόνο εσύ" και το "Λόγια που καίνε", κι απλά βγαλαν αυτό για να γίνει πιο εύκολα γνωστό γιατί για 4ο single θα δυσκολευόταν.

Το "Μπορείς και χειρότερα" θα ήταν τέλειο αν δεν είχε τους γελοίους στίχους "με ανάσες στο τζάμι ζωγραφίζω χειμώνες". μου κάνει πολύ παιδικό και αστείο όταν το ακούω και καταστρέφει όλο το τραγούδι
Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Ακούω όλο το album από την αρχή μέχρι το τέλος.Και καλύτερα που βγήκε για single το Μην Ανησυχείς,έχει ανέβει πάνω από 200.000 views από τότε που ανακοινώθηκε ως single.
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
Chronisgreek

egw kana 2-3 dn mporw na ta akousw ka8olou, adiafora..
Απάντηση