Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
Dimitris96

Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimitris96 »

SFAKattack10 έγραψε:
Chronisgreek έγραψε:pantws egw de blepw na ginetai o xamos pou ginotan palia
O Σφακιανακης πλεον το εχει το κοινο του, εχει κανει τα ρεκορ του στην δισκογραφια, εχει παει σε αλλο επιπεδο τωρα δεν χρειαζεται να κανει τα ιδια αφου τα εχει κανει. Εδω ακουγαμε για την Βισση μεχρι περυσι οτι παει τρομερα στο μαγαζι, πουλανε οι δισκοι της και φετος 90.000 φυλλα πουλησε με την real. Αυτο δεν μπορει να θεωρηθει οτι περασε η μπογια της? Οχι ισως να ηταν ενας κακος δισκος. Παντως ο Σφακιανακης με το κοινωνικον περυσι πουλησε απο το θεμα 230.000 αρα τουλαχιστον αυτοι ξερανε οτι ειχε νεα τραγουδια! :lol:
ΜΑΓΔΑ έγραψε:Ο Νότης συνεχίζει να είναι στην Universal?
Ναι, τυπικα το συμβολαιο λεει ακομα εναν δισκο (αυτον που θα βγαλει τωρα) δεν εχει ακουστει κατι για αλλη εταιρια.

250.000 to koinonikon
kai 200.000 to erwtikon
kai kamia 200.000 to xorevtikon
alla perase h mpogia tou noti :smile: :lol: :lol: :lol: :lol:
ELEOS :lol:
Notis Sfakianakis
Ernesto
Site Admin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ernesto »

το οτι το γυρισε και αυτος στις εφημεριδες πρεπει να σου λεει οτι σιγα σιγα περνάει η μπογια του στις πωλήσεις..
γτ οταν καποιος το γυρναει στις εφημεριδες σημαινει οτι δεν πιστευει οτι υπάρχει κοσμος να τον αγοράσει οπως γινοτανε παλια!!
Can you answer??
Chronisgreek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chronisgreek »

to 8ema apo mono tou exei polu kosmo.. siga mhn ton efere olo ton kosmo o notis sto 8ema..
Άβαταρ μέλους
Dimitris96

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimitris96 »

Ernesto έγραψε:το οτι το γυρισε και αυτος στις εφημεριδες πρεπει να σου λεει οτι σιγα σιγα περνάει η μπογια του στις πωλήσεις..
γτ οταν καποιος το γυρναει στις εφημεριδες σημαινει οτι δεν πιστευει οτι υπάρχει κοσμος να τον αγοράσει οπως γινοτανε παλια!!
to kanoune 90% apo tous tragoudistes dld se olous den yparxei pleon kosmos na agorasei ? :lol:

h taktikh me tis efhmerides einai na xtypisoune tin peiratia
sigoura den yparxei kosmos opws palia, POIOS POULLAEI PLEON ?
p.x. o giannis ploutarxos pou ekane dithen 6x Platina me ton disko "Proswpika dedomena"... esteila e-mail stin ifpi kai mou eipane oti ekane mwlis Xryso kai oti einai taktiki apo tin diskografiki etairia gia na fainete oti dithen poullise pollous diskous

tetoia pragmata den thelw na dw apo ton noti egw
kaneis den poullaei pleon polla CD paidia oute prokeite na allaksei kati giati eimaste se dyskoles epoxes pleon
Notis Sfakianakis
Entek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Entek »

Dimitris96 έγραψε:
Ernesto έγραψε:το οτι το γυρισε και αυτος στις εφημεριδες πρεπει να σου λεει οτι σιγα σιγα περνάει η μπογια του στις πωλήσεις..
to kanoune 90% apo tous tragoudistes dld se olous den yparxei pleon kosmos na agorasei ? :lol:

h taktikh me tis efhmerides einai na xtypisoune tin peiratia
sigoura den yparxei kosmos opws palia, POIOS POULLAEI PLEON ?
p.x. o giannis ploutarxos pou ekane dithen 6x Platina me ton disko "Proswpika dedomena"... esteila e-mail stin ifpi kai mou eipane oti ekane mwlis Xryso kai oti einai taktiki apo tin diskografiki etairia gia na fainete oti dithen poullise pollous diskous

tetoia pragmata den thelw na dw apo ton noti egw
kaneis den poullaei pleon polla CD paidia oute prokeite na allaksei kati giati eimaste se dyskoles epoxes pleon
εγώ είμαι κάθετα αντίθετος με τις εφημερίδες. Ακόμα και που το κανε η Βίσση ξύνισα!
Προτιμώ να βγαίνουν δίσκοι σε πολύ χαμηλές τιμές, και εκτός από τα δισκοπωλεία να βγαίνουν και στα περίπτερα και να μετρούν κανονικά στις πωλήσεις.
Επίσης να απαγορεύονται οι απονομές αν δεν έχουν την έγκριση της IFPI και του συστήματος της και να φαίνονται τα status τους στα charts!
Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα 'ρθουν καλύτερες μέρες!!!
Ernesto
Site Admin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ernesto »

Entek έγραψε: εγώ είμαι κάθετα αντίθετος με τις εφημερίδες. Ακόμα και που το κανε η Βίσση ξύνισα!
Προτιμώ να βγαίνουν δίσκοι σε πολύ χαμηλές τιμές, και εκτός από τα δισκοπωλεία να βγαίνουν και στα περίπτερα και να μετρούν κανονικά στις πωλήσεις.
Επίσης να απαγορεύονται οι απονομές αν δεν έχουν την έγκριση της IFPI και του συστήματος της και να φαίνονται τα status τους στα charts!

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Can you answer??
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Το οτι πρωτος ειχε δωσει δισκο σε εφημεριδα σου λεει κατι? Με την δικια σου λογικη τοτε περασε η μπογια σε ολους αφου ολοι πουλανε σε εφημεριδες. Απλα το οτι εχει πεθανει η δισκογραφια το εχεις σκεφτει?
Καθαρα για θεμα πειρατειας το εκανε, αν ηθελε προβολη πολυ απλα θα ελεγε οτι εκανε 21π που ελεγε ο Παριος! :lol:
Entek έγραψε: Επίσης να απαγορεύονται οι απονομές αν δεν έχουν την έγκριση της IFPI και του συστήματος της και να φαίνονται τα status τους στα charts!
Ο Σφακιανακης ποτε δεν εκανε απονομη για πλατινα απο εφημεριδα γιατι οντως δεν μετρανε, απλα μια τιμητικη ειχε γινει σε παλιους δισκους.
Chronisgreek έγραψε:to 8ema apo mono tou exei polu kosmo.. siga mhn ton efere olo ton kosmo o notis sto 8ema..
Δεν ειναι πρωτο σε πωλησεις πλεον το θεμα, αν ηταν ετσι θα πουλουσε και ο Αντυπας 200.000
Entek

Εγώ απλά λέω το ότι το να κάνει κυκλοφορεία από εφημερίδα είναι λάθος. Όχι μόνο ο σφακιανάκης αλλά και ο Πάριος και η Βίσση κλπ κλπ. Ειδικά αυτά τα μεγάλα ονόματα που μπορούν να κάνουν μεγάλες πωλήσεις, θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα και να αποφύγουν αυτή την οδό αλλά να ανοίξουν άλλες. Αντίθετα τις κυκλοφορίες στα περίπτερα (που εγώ είμαι υπέρ με 1000 -φτάνει να γίνονται κάτω από την ομπρέλλα της IFPI) τις ξεκίνησαν Πλούταρχος, Ζήνα, Ζουγανέλλη και Ρουβάς!
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Entek έγραψε:Αντίθετα τις κυκλοφορίες στα περίπτερα (που εγώ είμαι υπέρ με 1000 -φτάνει να γίνονται κάτω από την ομπρέλλα της IFPI) τις ξεκίνησαν Πλούταρχος, Ζήνα, Ζουγανέλλη και Ρουβάς!
Ναι ο Σφακιανακης ποτε δεν εκανε κυκλοφορια με περιοδικο ισως γιατι αυτο ειναι χειροτερο, δηλαδη με την εφημεριδα ειναι μια κυριακη και μονο και μετα ο δισκος ειναι στα δισκοπωλεια ενω μετα περιοδικα μενει εκει μεχρι να ξεπουλησει.
Απο την αλλη ολους αυτους που ειπες ειναι στην Μινος αρα αυτη ειναι η τακτικη της.
Εγω δεν ειμαι κατα και των εφημεριδων και των περιοδικων γιατι ετσι εν μερη σταματαει η πειρατεια. Και να θελει καποιος να παρει εναν δισκο αν ειναι στην επαρχια θα προτιμησει να το παρει πειρατικα γιατι τα τοπικα δισκοπωλεια το πουλανε με καπελο.
Απλα αφου εχει παει εκει η δισκογραφια τοτε πρεπει να παρει θεση η ifpi γιατι δεν μετραει τιποτα εκτος απο τα δισκοπωλεια.
Entek έγραψε:Ειδικά αυτά τα μεγάλα ονόματα που μπορούν να κάνουν μεγάλες πωλήσεις,
Δυστυχως δεν ειναι ετσι, αν ηταν ετσι δεν θα ειχαν πεσει τα ορια των πωλησεων. Οχι οτι δεν μπορουν να κανουν αλλα ολοι πλεον κοιτανε να τα παρουν ολα σχεδον δωρεαν.
Entek

SFAKattack10 έγραψε:
Entek έγραψε:Αντίθετα τις κυκλοφορίες στα περίπτερα (που εγώ είμαι υπέρ με 1000 -φτάνει να γίνονται κάτω από την ομπρέλλα της IFPI) τις ξεκίνησαν Πλούταρχος, Ζήνα, Ζουγανέλλη και Ρουβάς!
Ναι ο Σφακιανακης ποτε δεν εκανε κυκλοφορια με περιοδικο ισως γιατι αυτο ειναι χειροτερο, δηλαδη με την εφημεριδα ειναι μια κυριακη και μονο και μετα ο δισκος ειναι στα δισκοπωλεια ενω μετα περιοδικα μενει εκει μεχρι να ξεπουλησει.
Απο την αλλη ολους αυτους που ειπες ειναι στην Μινος αρα αυτη ειναι η τακτικη της.
Εγω δεν ειμαι κατα και των εφημεριδων και των περιοδικων γιατι ετσι εν μερη σταματαει η πειρατεια. Και να θελει καποιος να παρει εναν δισκο αν ειναι στην επαρχια θα προτιμησει να το παρει πειρατικα γιατι τα τοπικα δισκοπωλεια το πουλανε με καπελο.
Απλα αφου εχει παει εκει η δισκογραφια τοτε πρεπει να παρει θεση η ifpi γιατι δεν μετραει τιποτα εκτος απο τα δισκοπωλεια.
Entek έγραψε:Ειδικά αυτά τα μεγάλα ονόματα που μπορούν να κάνουν μεγάλες πωλήσεις,
Δυστυχως δεν ειναι ετσι, αν ηταν ετσι δεν θα ειχαν πεσει τα ορια των πωλησεων. Οχι οτι δεν μπορουν να κανουν αλλα ολοι πλεον κοιτανε να τα παρουν ολα σχεδον δωρεαν.
Μα αν τα πουλάς στα περίπτερα δεν ενθαρύνεις την πειρατία αντίθετα την πολεμάς πραγματικά. (Δεν εννοώ να δίνετε με κάτι άλλο δωρεάν αλλά να πωλείτε αυτόνομα). Ουσιαστικά με τις εφημερίδες δεν βοηθάς κανέναν (ούτε τη βιομηχανία ούτε τον καλλιτέχνη αφού θα τον "αγοράσουν" μαζί με κάποιο dvd, περιοδικό και λειπά δώρα της εκάστοτε εφημερίδας και όχι γιατι πραγματικά εκτημούν το έργο του).
Η λύση περίπτερο είναι ουσιαστικά να δίνεις το cd στα πόδια του κοινού χωρίς να ψάχνετε για να το αγοράσει σε δισκοπωλείο. Πάει να πάρει κάτι από το περίπτερο, βρίσκει και το cd από κάποιον καλλιτέχνη που γουστάρει κάποιο τραγούδι που παίζει στο ραδιόφωνο, είναι και φθηνό και ηδού: έγινε η πώληση... :party:
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Entek έγραψε:και όχι γιατι πραγματικά εκτημούν το έργο του.
Κοιτα, τα μεγαλα ονοματα ετσι κιαλλιως θα τα αγορασουν οι φαν και οσοι τους αρεσει ο καθε καλλιτεχνης. Αυτο πιο πολυ θα συμβει και εχει συμβει με κατι πεθαμενα ονοματα που πουλουσαν με κατι εσπρεσο κτλ. Τεσπα αν θελει ας κανει κατι η ifpi. Ο Σφακιανακης απο την πλευρα του εχει πει οτι τα εχει κανει ολα αυτα για την πειρατεια και εχει πει οι συντελεστες να περνουν περισσοτερα ποσοστα.
filcollins

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από filcollins »

Να σας ρωτήσω κάτι καλοπροαίρετα?
Εργάζεται κάποιος απο εσάς σε δισκογραφική εταιρεία και έχει τόση αγωνία για τις πωλήσεις των δίσκων?
Δεν είναι ευχάριστο που μπορεί ο καθένας με λιγότερο κόστος (το πολύ 5 Εuro) να έχει τον δίσκο του αγαπημένου του
τραγουδιστή??
Οι περισσότεροι απ'αυτούς που αναφέρετε και ειδικά ο Νοτης δεν περιμένουν να κερδίσουν χρήματα απο τις πωλήσεις
των δίσκων τους...τους ενδιαφέρει να ακουστούν τα τραγούδια τους...
Entek

filcollins έγραψε:Να σας ρωτήσω κάτι καλοπροαίρετα?
Εργάζεται κάποιος απο εσάς σε δισκογραφική εταιρεία και έχει τόση αγωνία για τις πωλήσεις των δίσκων?
Δεν είναι ευχάριστο που μπορεί ο καθένας με λιγότερο κόστος (το πολύ 5 Εuro) να έχει τον δίσκο του αγαπημένου του
τραγουδιστή??
Οι περισσότεροι απ'αυτούς που αναφέρετε και ειδικά ο Νοτης δεν περιμένουν να κερδίσουν χρήματα απο τις πωλήσεις
των δίσκων τους...τους ενδιαφέρει να ακουστούν τα τραγούδια τους...
Nαι! Πέρνουμε ποσοστά!
filcollins

Αν είναι έτσι,συμμερίζομαι την αγωνία και τον πόνο σας...κουράγιο...
Entek

Σοβαρά τώρα... Απλά θεωρούμε κατάντια της δισκογραφίας, και ποιο θα είναι το μέλλον της με τα νέα δεδομένα... Αν τα βλέπουμε όλα ριχά τότε ποιος ο λόγος να ασχολείτε κανείς με οτιδήποτε... Ας κλείσουμε και το forum...

Επειτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις... Και ίσως να ταν αν ο κάθε ένας από τους καλλιτέχνες αντιμετώπιζει σωστά την περίπτωση. Πχ δε γίνεται ο τάδε καλλιτέχνης να κοκορώνει ότι κάνει τεράστιες πωλήσεις τη στιγμή που το έδωσε δωρεάν με εφημερίδα με μεγάλο circulation και να γίνονται κόντρα απονομές στις απονομές ενώ στην ουσία τίποτα δεν ισχύει...
filcollins

Αν υπάρχουν κάποιοι που καμώνονται για τις τεράστιες πωλήσεις τους,απλά έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα...
Επειδή όμως, πιστεύω οτι η πλειονότητα των τραγουδιστών αντιλαμβάνεται τις εποχές που ζούμε,πράττουν και αναλόγως...
προσωπικά,χαιρετίζω την κίνηση ολο και περισσότερων πια,να κυκλοφορούν τους δίσκους τους μέσω εφημερίδων..σε τελική
ανάλυση,μέχρι πριν λίγο καιρό αγόραζα τους δίσκους με 18-25 Euro...
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Οι δισκογραφικες κανουν ολο το παιχνιδι οταν προκειται για δισκους. Σκοπος τους ειναι να βγαλουν χρηματα αρα θα πουν οτι θελουν για να πουλησουν. Απλα ειναι στο χερι του καθε καλλιτεχνη αν θα ξεπουληθει και αυτος μαζι με τους δισκους του 'η οχι.
Ether

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ether »

Entek έγραψε:Σοβαρά τώρα... Απλά θεωρούμε κατάντια της δισκογραφίας, και ποιο θα είναι το μέλλον της με τα νέα δεδομένα... Αν τα βλέπουμε όλα ριχά τότε ποιος ο λόγος να ασχολείτε κανείς με οτιδήποτε... Ας κλείσουμε και το forum...

Επειτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις... Και ίσως να ταν αν ο κάθε ένας από τους καλλιτέχνες αντιμετώπιζει σωστά την περίπτωση. Πχ δε γίνεται ο τάδε καλλιτέχνης να κοκορώνει ότι κάνει τεράστιες πωλήσεις τη στιγμή που το έδωσε δωρεάν με εφημερίδα με μεγάλο circulation και να γίνονται κόντρα απονομές στις απονομές ενώ στην ουσία τίποτα δεν ισχύει...

+1000
O Diskos kai genikotera h kallitexnikh doyleia enos tragoydisth den tha prepei na thewreite ws "deytereyon" stoixeio paketo me mia efhmerida
allo an h pleiopshfia twn diskwn ta teleytaia xronia htan gia ta mpaza kai poly akriboi ayto omws den shmainei oti den prepei na dwsoyme sth diskografia mia eykairia
Living for the dawn keeps me hanging on
filcollins

Μην ξεχνάμε οτι όλοι οι δίσκοι αυτοί παράλληλα με τις εφημερίδες κυκλοφορούν παράλληλα και στα δισκοπωλεία...
άρα η ευκαιρία δίνεται ακόμα στη δισκογραφία να ανακάμψει αν και δεν φαίνεται να δείχνουν το σεβασμό που πρέπει στον
υποψήφιο αγοραστή(οι τιμές ήταν ανέκαθεν υπερβολικά υψηλές, πόσο μάλλον τώρα)...
Επιμένω οτι μεγάλη σημασία έχει να φθάνουν τα τραγούδια στον κόσμο...
Entek

filcollins έγραψε:Μην ξεχνάμε οτι όλοι οι δίσκοι αυτοί παράλληλα με τις εφημερίδες κυκλοφορούν παράλληλα και στα δισκοπωλεία...
άρα η ευκαιρία δίνεται ακόμα στη δισκογραφία να ανακάμψει αν και δεν φαίνεται να δείχνουν το σεβασμό που πρέπει στον
υποψήφιο αγοραστή(οι τιμές ήταν ανέκαθεν υπερβολικά υψηλές, πόσο μάλλον τώρα)...
Επιμένω οτι μεγάλη σημασία έχει να φθάνουν τα τραγούδια στον κόσμο...
Διαφωνώ μαζί σου... Εξάλλου οι περισσότεροι κυκλοφορούν το δίσκο τους και στη συνέχεια τον κυκλοφορούν στα δισκοπωλεία με extra τραγούδια (βλέπε Κιάμο) ή extra dvd (Παπαρίζου) ή extra versions (Βανδή)... Στην ουσία εκμεταλλεύονται και την εφημερίδα αλλά και τους fans. Δεν δίνουν δε (αυτοί οι περισσότεροι) την ευκαιρεία στον μέσο αγοραστή ο οποίος δεν αγόρασε την εφημερίδα να έχει τη φθηνή έκδοση του δίσκου αλλά μόνο την ακριβή.

Όσο για τα συνηθισμένα cds είναι πλέον (στις περισσότερες περιπτώσεις) 9.99! Άρα είναι σχετικά χαμηλή. Λίγο να το ρίξουν ακόμα και να το προμιθεύσουν σε τόπους που ο αγοραστής θα το βρεί πιο εύκολα τότε δεν χάνεις και τίποτα.

Επίσης πχ το δίσκο της Βίσση το έπερνες 7 ευρώ από την εφημερίδα και με 9 ευρώ από το δισκοπωλείο σε καλύτερη συσκευασία... Κατά τη γνώμη μου χαζομάρα που το έβαλε στην εφημερίδα για 2 ευρώ διαφορά. Ας το έριχνε στα 8 και ας μην το έβαζε στην εφημερίδα...

Ειναι φανερό ότι καλλιτέχνες και εταιρείες εκμεταλλεύονται την κατάσταση με τις εφημερίδες χωρίς να σκεφτούν το μέλλον. Εξάλλου το φαινόμενο αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και πουθενά αλλού. Τυχαίο; Δε νομίζω!
Απάντηση